Dins de l'aprovació del Pressupost Municipal que dimarts passat va tenir lloc en el Ple Ordinari de l'Ajuntament de Borriana, quedava inclòs el desenvolupament de l'Estratègia EDUSI pertanyent als Fons FEDER Europeus durant el pròxim exercici de 2018. L'Ajuntament de Borriana i els FEDER invertiran un total d'1.024.325 euros a desenvolupar durant el pròxim any els quatre objectius temàtics en què se centrarà el seu Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat en la ciutat. Així, tal com ha volgut recordar el regidor d'Urbanisme i Medi Ambient de l'Ajuntament de Borriana, Bruno Arnandis, en referència al desenvolupament de l'Estratègia EDUSI durant 2018, “s'han establert quatre Objectius Temàtics centrats en diferents àmbits de la societat i el model de ciutat que volem per a Borriana, i que abasten des dels Serveis Socials, al Patrimoni, Medi Ambient o les Tecnologies”. D'aquesta forma i tal com va detallar la regidora d'Hisenda, Cristina Rius, durant la celebració del Ple d'aprovació en el repàs a l'estratègia EDUSI “en el primer objectiu centrat en la millora de la tecnologia de la Informació i la Comunicació, invertirem en la interconnexió de seus per a optimitzar el treball i augmentar la capacitat de comunicació entre elles”. El segon dels objectius que es volen aconseguir amb a inversió d'1,2 milions d'euros es refereix a “afavorir el pas a una economia de baix nivell d'emissió de carboni amb accions com invertir en mobilitat sostenible amb la construcció de carrils ciclopeatonals com el d'unió entre Borriana i l'estació de trens, que es s’acabaria amb la construcció d'un aparcament per a seguir millorant el servei”. A més, també es millorarà notablement l'eficiència energètica amb la instal·lació de plaques solars en l'edifici de l'Ajuntament i CEAM, així com rehabilitant la coberta del Mercat Municipal per a garantir el bon funcionament de la climatització.
Amb el tercer objectiu es vol “conservar el Patrimoni històric i cultural, en aquest cas amb el condicionament de l'entorn de l'Ermita de Sant Blai amb actuacions com la construcció de parcs públics i més zones verdes com ja la que s'ha dut a terme enguany en la Plaça Santa Berta”, tal com ha recordat el regidor de Patrimoni, Vicent Granel, durant el repàs de les inversions de l'Estratègia EDUSI en el passat Plenari.
I finalment, l'objectiu temàtic de la inclusió social i la lluita contra la pobresa inclòs en les actuacions subvencionades pels Fons FEDER europeus. I que es materialitzaran amb una primera gran intervenció en la regeneració global del barri de la Bosca i els voltants.
D'aquesta forma, l'Ajuntament de Borriana sumarà totes aquestes actuacions finançades al cinquanta per cent per l'Estratègia EDUSI a les quals se sufragaran des del consistori i que tal com va recordar la regidora Cristina RIus, “han augmentat un 23 per cent respecte a l'últim any, i en un total del 370% des de fa quatre anys, l'últim dels exercicis complets de l'última legislatura, passant de 300.000 euros als 1,4 milions”.