L'Ajuntament d'Onda ha reunit avui als cinc municipis de la província de Castelló que han rebut els Fons *Feder, concedits per la Unió Europea. L'adjunt al sotsdirector general de Cooperació Local del Govern, Agustín Díez, ha sigut l'encarregat de resoldre els dubtes dels consistoris en la reunió de treball en la qual s'han plantejat les problemàtiques municipals. *Ximo Huguet, alcalde d'Onda, explica que “aquesta reunió és molt important per a la ciutat d'Onda, ja que situa a la nostra localitat com un referent dins d'aquests municipis i dóna un ‘*pisoletazo’ d'eixida als projectes que totes les ciutats tenim en ment. Els fons que aconseguim gràcies al treball fet en l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (*EDUSI) ajudaran a transformar Onda en una localitat molt més sostenible, millorant els serveis i la qualitat de vida de totes i tots els *ondenses”.
L'objectiu de la jornada és posar en relleu els problemes en la implementació per part de les administracions locals de les *EDUSI. Durant aquesta jornada, els diferents ajuntaments han exposat les seues experiències i problemes a l'hora d'implantar-ho i han sigut traslladades al ministeri per a poder solucionar-les. D'aquesta manera, es pretén agilitar la seua engegada i que la gestió d'aquestes ajudes siga més eficient, ja que els terminis per a realitzar-ho comencen a ser molt reduïts per als diferents consistoris.
A la reunió van assistir també l'alcaldessa d'Almassora, *Merche *Galí, i la regidor d'Urbanisme, *Carmina *Martinavarro, l'alcaldessa de Benicarló, *Xaro Miralles, el regidor d'Urbanisme de Borriana, Bruno *Arnandis, l'alcalde de *Vinarós, Enric Pla i el regidor Coordinador, Jan Valls i l'alcalde d'Onda, *Ximo Huguet i la regidor d'Hisenda, Silvia Cerdà, a més de tècnics i responsables de l'Ajuntament de Castelló i dels altres consistoris implicats en els Fons *Feder de la Unió Europea. 
Tal com va voler assenyalar el responsable a Borriana, Bruno *Arnandis, “estem contents de veure com la implantació dels projectes finançats pels Fons *FEDER estan en el bon camí en la nostra ciutat, així que esperem que aquesta nova trobada servisca per a millorar encara més el procés”.