Cesión ambulatorio

La Subdelegada del Govern a Castelló, Soledad Ten, va convocar aquest dissabte a l'alcaldessa de Borriana a una reunió amb la Ministra de Treball i Seguretat Social, Magdalena Valero, en una trobada al qual també va assistir el Delegat del Govern, Juan Carlos Fulgencio, per a fer efectiva la decisió del Ministeri de cedir l'ús a favor de l'Ajuntament de Borriana de l'edifici que albergava, fins a 2003, el centre de salut de la localitat.
Des de l'any 2000 en què es va inaugurar el nou Centre de Salut, l'edifici va quedar en desús. Des de 2012, el Consistori realitzava peticions per a reivindicar la cessió de l'immoble.
Els tècnics municipals van realitzar, en el seu moment, un projecte de reforma per valor de més de 600.000€. Atès que el Ministeri va acceptar la cessió per un termini de 5 i, posteriorment, de 8 anys, la inversió es va considerar inviable. Al gener de 2015, es va sol·licitar una cessió ampliada a 30 anys, a fi d'amortitzar la inversió a realitzar.
Amb l'entrada de la nova Corporació, es va reprendre la reivindicació, realitzant contactes continuats amb tots els estaments implicats, a fi de modificar la temporalitat de la cessió tan reduïda que impedia l'aplicació de subvencions dels Fons FEDER per a la rehabilitació de l'edifici. Tal com explicava la pròpia alcaldessa de Borriana, “amb el canvi de govern estatal, es va aconseguir, també, reconduir el criteri restrictiu del Ministeri en relació al temps de cessió de l'edifici”. En la reunió amb la Ministra, Safont i Rius han rebut la documentació prèvia que confirma que la cessió s'amplia a 30 anys podent-se, d'aquesta manera, cofinançar la inversió al 50% amb els fons europeus.
L'alcaldessa i la regidora d'Hisenda s'han mostrat molt satisfetes amb el canvi de criteri, ja que resulta més lògic que, en un edifici situat dins del nucli urbà, de propietat estatal, en desús i un estat de preocupant abandonament durant més de 15 anys, es puga escometre una important millora i modernització que millore i dinamitze l'entorn on se situa. Executant aquestes obres, s'acabarà amb la provisionalitat de les deficients dependències dels Serveis Socials actuals per a situar-los en aquest nou i modern edifici, que concentrarà altres serveis d'atenció al públic.
L'alcaldessa de Borriana ha volgut agrair a la Subdelegada la seua implicació perquè aquest projecte no es demore ni un dia més i, "ja en 2019, puguem iniciar les obres de rehabilitació, per al que hem dotat una partida pressupostària de 700.000€ en el pressupost municipal de 2019".