Media Maratón

Aquesta vegada, sí. Aquesta vegada no va haver-hi cap impediment d'última hora, i el gran treball previ d'organització i prevenció per part del *Servei Municipal d'Esports, Policia Local, CORPORE i Via Pública, ha permès la celebració d'una multitudinària Mitja Marató de de Borriana, en la qual Pablo Vela en homes, i Sara Claramonte en dones han aconseguit pujar pel cap alt alt del calaix convertint-se en el vencedor i la vencedora respectivament. A més, també ha tingut lloc la disputa de la prova de deu quilòmetres, en la qual els vencedors han sigut David Palomera en categoria masculina i Chantal Pitarch en femenina.
La prova s'ha iniciat sobre les deu del matí en una Plaça Major en la qual s'ha estat treballant durant tot el cap de setmana perquè poguera albergar tant l'eixida com l'arribada dels i les prop de 300 participants, així com la programació especial de Nadal que aquests dies també es desenvolupa en el centre de la ciutat. Amb la totalitat dels i les participants llests en l'arc d'eixida del *SME situat en la mateixa plaça Major, es donava eixida a una prova que ha recorregut els punts més emblemàtics del conjunt del terme municipal de Borriana, ja que ambdues proves compartien recorregut en la primera de les voltes passant per llocs com el Clot de la Mare de Déu, els carrers del centre amb l'arquitectura modernista com a gran atractiu, o zones com l'avinguda Mediterrània, l'Arenal o el Port, on també el públic ha seguit atentament i donant forces a tots i totes les participants. En la plaça Major ja esperaven a l'arribada dels i les primeres corredores varis dels representants municipals de l'Ajuntament de Borriana, entre els quals es trobava el regidor d'Esports Vicent Granel, qui després de participar en el lliurament de trofeus als i les guanyadores, explicava que “estem molt satisfets amb el desenvolupament de dues proves com la Mitja Marató i la 21K, tant pel nivell de participació que quasi ha aconseguit els 300 inscrits, com per tot el treball previ que suposa l'organització d'aquest tipus de proves, i que ha quedat demostrat que Borriana té tota la capacitat per a albergar-les i que siguen un èxit tant esportiu com a festiu”. I és que com ha declarat Granel “hi ha tot un treball previ que implica a centenars de persones en l'organització, des dels i les pròpies treballadores del SME, la col·laboració de Via Pública, el treball de la Policia Local en la gestió del pas de la carrera o les desenes i desenes de voluntaris que al costat de CORPORE Centre Esportiu d'Alt Rendiment, han fet possible que tot haja eixit així de bé, i que ja estiguem explicant els dies per a una nova edició de la Mitja Marató i la 10K de Borriana”.

Borriana i SME premiats

L'Ajuntament de Borriana i el Servei Municipal d'Esports han sigut dues de les institucions que aquest dimarts han rebut el reconeixement internacional per la promoció del Dia Europeu de l'Esport Escolar (ESSD) en tot l'estat. Aquesta iniciativa, impulsada des del SME, va tenir el seu desenvolupament l'última setmana de setembre, sent el 28 de setembre la jornada principal en la qual centenars d'escolars clausuraven tota una setmana de programació esportiva.
Al voltant de 2.200 escolars dels diferents centres educatius de la capital de la Plana Baixa van gaudir durant l'última setmana de setembre de les activitats amb motiu del Dia Europeu de l'Esport Escolar, en una iniciativa en la qual Borriana continua sent referent, ja que és l'única localitat de les premiades en la qual han participat tots els centres escolars del municipi, «la qual cosa significa una implicació de les escoles i instituts en un tema tan important com l'esport i la salut i que ara rep fins i tot un reconeixement a nivell internacional», com assenyalava l'edil de l'àrea, Vicent Granel.
A més, durant eixa setmana de programació especial, es va comptar amb la participació dels esportistes olímpics Lois Maikel Martínez, Pablo Torrijos i Yeimer López que van visitar les instal·lacions del camp de Sant Fernando de Borriana on es van celebrar les activitats, i van compartir amb els escolars una jornada esportiva, en la qual van destacar la importància del multiesport en edats primerenques. “Aquest guardó s'ha aconseguit gràcies a la gran implicació que el conjunt dels centres educatius de la ciutat ha tingut en la celebració del Dia Europeu de l'Esport Escolar”, al que cal afegir el treball conjunt de Generalitat, Ajuntament, Associació de l'Esport per l'Educació i la Salut i els clubs esportius locals.
Els i les escolars van poder practicar una desena de disciplines diferents, perquè “els i les escolars pogueren provar diferents disciplines, conèixer el seu funcionament i així transmetre aqueixos valors sobre la importància de la pràctica esportiva i l'adopció d'hàbits saludables en el seu moment a dia”. El SME va participar en aquest esdeveniment com a promotor i organitzador de les propostes dirigides a centres escolars, xiquets, joves i famílies del municipi de Borriana per a reivindicar la importància de la pràctica esportiva en edat escolar com a element generador d'hàbits saludables relacionats amb l'activitat física i l'alimentació, així com el reforç de valors socials a través de l'esport, com ha destacat el regidor d'Esports, Vicent Granel.
La cerimònia de lliurament de guardons ha tingut lloc aquest dimarts, 4 de desembre a l'ICADE de Madrid, amb la presència d'organismes nacionals i internacionals en la promoció d'activitats físiques i hàbits saludables a nivell internacional. Els premis han sigut lliurats per Katalin Kovacs-Kasza, directora general del ESSD i cap d'Adreça de Projectes i Assumptes Internacionals de la Federació Hongaresa d'Esport Escolar; Laska Nenova, membre de l'Associació Internacional Cultura i Esport (ISCA) i directora de la Campanya Internacional NowWeMove; i Andreu Raga Demidoff, director de l'ONG Esport per a l'Educació i la Salut, president i responsable del ESSD per a Espanya i Iberoamèrica.
A més de l'Ajuntament de Borriana, també han sigut reconeguts dos centres escolars, el Ministeri d'Esports de Xile, la Junta de Castella i Lleó, la Comunitat de Madrid, la Comunitat Valenciana, els Ajuntaments de Segòvia, León i Martos i el Cabildo de Tenerife.

reunió coordinació Mitja Marató

La celebració de la Mitja Marató 21K CORPORE de Borriana i de la carrera 10K que també tindrà lloc durant diumenge que ve dia 9 de desembre en el conjunt del terme municipal borrianenc, ja compten amb els treballs previs de coordinació i logística necessaris per al seu normal desenvolupament. Així ho ha anunciat el regidor d'Esports del Ajuntament de Borriana, Vicent Granel, qui ha explicat que “ja la passada setmana ens vam reunir tant amb els responsables de la Policia Local de Borriana com amb la representació del Centre de Tecnificació Esportiva de Borriana, CORPORE, i el responsable de l'àrea de Via Pública, per a l'anàlisi tanta del recorregut definitiu com per a començar a coordinar a les desenes i desenes de voluntaris i voluntaris que col·laboraran en el desenvolupament de la prova”. Però és que a més, des del Servei Municipal d’Esports, i a través del web 42ypico, també s'ha volgut recordar a totes les persones interessades a participar en qualsevol de les dues proves, “que hem decidit mantenir els preus reduïts que es van establir fins a diumenge passat, la qual cosa significa que cada participant podrà gaudir tant del kit del corredor com de la inscripció a la prova per tan sols 12 euros en el cas de la Mitja Marató, i de 8 si es decanten per prendre part en la carrera de deu quilòmetres”. 
Així, el recorregut definitiu pel qual transcorreran ambdues proves ja ha sigut consensuat i aprovat tant pel servei d'esports municipal, com per part de la Policia Local, Via Pública i CORPORE, que enguany s'ha volgut sumar a l'organització de la prova que s'iniciarà a partir de les deu del matí del pròxim diumenge dia 9 de desembre, i que tindrà a la Plaça Major com a lloc tant de partida com de meta de les proves. Així, totes les parts implicades en l'organització de la 21k i la 10K COPORE de Borriana, han acordat que “el recorregut sempre tinga en compte els punts més emblemàtics de la ciutat, així com les opcions per a un control total per part de l'organització del pas de corredors per cada zona de la ciutat, amb el que l'inici i la meta seguiran estant en la Plaça Major com és habitual en les proves atlètiques de la ciutat”. Els i les participants en la 21K recorreran en la primera volta el mateix trajecte que els de la 10K, passant pel Pla de Sant Blai, per a prendre el Camí del Grau i recórrer el Clot pel marge sud, per a més tard circular per l'Av. Mediterrània i prendre l'Avinguda Jaime Chicharro pel carril ciclopeatonal per a tornar fins al centre de la ciutat. Però per a completar els 21 quilòmetres de recorregut caldrà realitzar una segona volta, més reduïda, en la qual l'itinerari final variarà respecte al primer pas per meta. Se seguirà circulant per Sant Blai o el Clot on ja no es passarà per l'Ermita o l’Estany Llarguer, i també per l'Av. Mediterrània i l'Av. Jaime Chicharro, però a partir de l'Av. París, es desviaran per l'Av. Brussel·les en direcció a Av. Londes per a després tornar fins a la Plaça Major a través de l’Escorredor i el Raval.

Dia europeu de L'esport

L'Ajuntament de Borriana i el Servei Municipal d'Esports serà una de les institucions que arreplegaran aquest dilluns el reconeixement internacional per la promoció del Dia Europeu de l'Esport Escolar (ESSD) en tot l'estat. Aquesta iniciativa, engegada des del SME, va tenir el seu desenvolupament l'última setmana de setembre, sent el 28 de setembre la jornada principal.
Al voltant de 2.200 escolars dels diferents centres educatius de la capital de la Plana Baixa van gaudir durant l'última setmana de setembre de les activitats amb motiu del Dia Europeu de l'Esport Escolar, en una iniciativa en la qual Borriana continua sent referent, ja que és l'única localitat de les premiades en la qual han participat tots els centres escolars del municipi, «la qual cosa significa una implicació de les escoles i instituts en un tema tan important com l'esport i la salut», assenyala l'edil de l'àrea, Vicent Granel.
A més, durant eixa setmana, es va comptar amb la participació dels esportistes olímpics Lois Maikel Martínez, Pablo Torrijos i Yeimer López que van visitar les instal·lacions del camp de Sant Fernando de Borriana on es van celebrar les activitats, i van compartir amb els escolars una jornada esportiva, en la qual van destacar la importància del multiesport en edats primerenques.
“Aquest guardó s'ha aconseguit gràcies a la gran implicació que el conjunt dels centres educatius de la ciutat ha tingut en la celebració del Dia Europeu de l'Esport Escolar”, al que cal afegir el treball conjunt de Generalitat, Ajuntament, Associació de l'Esport per l'Educació i la Salut i els clubs esportius locals.
Els i les escolars van poder practicar una desena de disciplines diferents, perquè “els i les escolars pogueren provar diferents disciplines, conèixer el seu funcionament i així transmetre eixos valors sobre la importància de la pràctica esportiva i l'adopció d'hàbits saludables en el seu moment a dia”.
El SME va participar en aquest esdeveniment com a promotor i organitzador de les propostes dirigides a centres escolars, xiquets, joves i famílies del municipi de Borriana per a reivindicar la importància de la pràctica esportiva en edat escolar com a element generador d'hàbits saludables relacionats amb l'activitat física i l'alimentació, així com el reforç de valors socials a través de l'esport, com ha destacat el regidor d'Esports, Vicent Granel.
La cerimònia de lliurament de guardons tindrà lloc aquest dilluns, 4 de desembre en ICADE, Madrid, amb la presència d'organismes nacionals i internacionals en la promoció d'activitats físiques i hàbits saludables a nivell internacional. Els premis seran lliurats per Katalin Kovacs-Kasza, directora general del ESSD i cap de Direcció de Projectes i Assumptes Internacionals de la Federació Hongaresa d'Esport Escolar; Laska Nenova, membre de l'Associació Internacional Cultura i Esport (ISCA) i directora de la Campanya Internacional NowWeMove; i Andreu Raga Demidoff, director de l'ONG Esport per a l'Educació i la Salut, president i responsable de ESSD per a Espanya i Iberoamèrica.
A més de l'Ajuntament de Borriana, seran premiats dos centres escolars, el Ministeri d'Esports de Xile, la Junta de Castella i Lleó, la Comunitat de Madrid, la Comunitat Valenciana, els Ajuntaments de Segòvia, León i Martos i el Cabildo de Tenerife.

Recorregut mitja marató

La regidoria d'Esports de l'Ajuntament de Borriana, el Servei Municipal d'Esports, i el Centre de Tecnificació Esportiva de la ciutat, CORPORE, ja han fet públics molts dels detalls de la pròxima edició de les dues carreres que tindran lloc en la capital de la Plana Baixa el pròxim 9 de desembre. Es tracta tant de la 10K com de la Mitja Marató 21K CORPORE que se celebraran a partir de les deu del matí i per a les quals “les inscripcions ja estan obertes, en aquest cas a un preu reduït que solament es mantindrà fins a aquest pròxim dissabte, i que donarà dret a la participació i el pack de corredor per tan sols 8 euros per a la carrera de 10 quilòmetres, i per 12 euros per a la Mitja Marató” tal com ha detallat l'edil de l'àrea, Vicent Granel. Així, les inscripcions ja estan habilitades des de fa un parell de setmanes en la pàgina web de 42ypico, però des del SME s'ha volgut recordar que “els preus de la inscripció sempre van en augment a mesura que s'acosta el dia de la prova, així que animem al fet que aquelles persones que tinguen clar que van a participar en alguna de les dues proves, ho facen aquesta mateixa setmana i s'aprofiten d'aqueixos preus especials d'eixida que pujaran a partir de la setmana vinent”.
Una altra de les novetats que el departament d'Esports i CORPORE han volgut detallar mancant vint dies per a la celebració d'ambdues proves, és el recorregut que realitzaran els i les participants, i que tindrà a la Plaça Major tant com a punt d'eixida com de meta. Així, totes les parts implicades en l'organització de la 21k i la 10K COPORE de Borriana, han acordat que “el recorregut sempre tinga en compte els punts més emblemàtics de la ciutat, així com les opcions per a un control total per part de l'organització del pas de corredors per cada zona de la ciutat, amb el que l'inici i la meta seguiran estant en la Plaça Major com és habitual en les proves atlètiques de la ciutat”. Els i les participants en la 21K recorreran en la primera volta el mateix trajecte que els de la 10K, passant pel Pla de Sant Blai, per a prendre el Camí del Grau i recórrer el Clot pel marge sud, per a més tard circular per l'Av. Mediterrània i prendre l'Avinguda Jaime Chicharro pel carril ciclopeatonal per a tornar fins al centre de la ciutat. Però per a completar els 21 quilòmetres de recorregut caldrà realitzar una segona volta, més reduïda, en la qual l'itinerari final variarà respecte al primer pas per meta. Se seguirà circulant per Sant Blai o el Clot on ja no es passarà per l'Ermita o l'Estany Llarguer, i també per l'Av. Mediterrània i l'Av. Jaime Chicharro, però a partir de l'Av. París, es desviaran per l'Av. Brussel·les en direcció a Av. Londes per a després tornar fins a la Plaça Major a través de L'Escorredor i el Raval.
Tal com ha explicat l'edil d'Esports, Vicent Granel, “volem que enguany la jornada en la qual es disputen ambdues proves es convertisca en una autèntica festa de l'atletisme, ja que entenem que el gran treball previ realitzat per Policia Local, CORPORE o els treballadors de Via Pública servisca per a incentivar la participació, la qual cosa a més es veu reforçat amb aquests preus reduïts que es mantindran durant tota aquesta setmana”.  

partida pilota diumenge

Els bons aficionats i aficionades a la Pilota sabien que aquest diumenge tenien una cita pràcticament ineludible en el Trinquet Municipal Batiste Viñes de Borriana, on s'enfrontaven dos dels equips que major expectació desperten en l'actualitat de l'esport valencià per excel·lència. I és que la partida del diumenge al migdia enfrontava a Soro III i Nacho contra el Genovés II, Héctor i Álvaro, dos grans equips que van fer que en les graderies del trinquet la presència de públic fóra bastant més nombrosa que en altres ocasions. 
Després d'un inici bastant igualat en el qual el trio dels blaus fins i tot es posava momentàniament per davant en el marcat adjudicant-se el primer “quinze”, la potència de Soro III i la resposta continuada de Nacho amb la volea, feien que s'arribara a l'equador de la trobada amb un 40-35 que encara no deixava entreveure quin seria el resultat final. Amb la presència de figures com el mateix el Genovés entre el públic, o també Antoniet, Soro III i Nacho han anat imposant el seu joc davant un trio que intentava que no es marxaren en el marcador però que ha acabat sucumbint davant la superioritat del contrari, que ha acabat tancant la partida amb un contundent resultat final de 60-35. Tal com explicaven en la prèvia tant els responsables del propi Trinquet de Borriana, com el regidor d'Esports en la ciutat, Vicent Granel, “avui hem tingut un nou exemple de la capacitat que es té a Borriana per a poder albergar i convertir en una festa del nostre esport per excel·lència una jornada com la d'aquest diumenge. La gent torna cada vegada més a gaudir de la pilota, i nosaltres seguirem recolzant-la i promocionant-la amb, per exemple, els descomptes especials per a xiquets, xiquetes i els seus pares que s'han pogut gaudir aquest cap de setmana”.

 Soro III i Nacho s'enfrontaran al trio format pel Genovés II, Héctor i Álvaro en un Trinquet Municipal Bastiste Viñes al que els xiquets i xiquetes del programa Pilota a l'Escola podran accedir gratuïtament i els seus pares i mares a meitat de preu

 

Els responsables i direcció del Trinquet Municipal Batiste Viñes de Borriana, així com la regidoria d'Esports, han volgut “anunciar i animar amb la suficient antelació la gran partida que viurem aquest diumenge a partir de les 11:45 hores en el Trinquet de la ciutat, ja que ens trobem davant un dels duels, el que enfronta als equips de Soro III i el Genovés II, amb major nivell del que actualment es pot gaudir en el món de la pilota valenciana”. Gràcies al treball conjunt i col·laboració de la Federació de Pilota Valenciana, la Fundació Pilota Valenciana i el Servei Municipal d'Esports i la Diputació, “s'ha pogut programar una partida per a la qual des de l'Ajuntament de Borriana hem volgut impulsar l'assistència a través de la reducció dels preus de les entrades i la gratuïtat per a tots aquells xiquetes i xiquets que participen del projecte Pilota a l'Escola que també es du a terme a la nostra ciutat”, com ha explicat l'edil d'Esports, Vicent Granel.
Des d'aquesta mateixa setmana, els xiquets i xiquetes de Pilota a l'Escola podran arreplegar de forma totalment gratuïta la seua invitació per a poder assistir a la partida del diumenge 28 al matí, al que cal sumar que les mares i pares d'eixos mateixos xiquets i xiquetes podran adquirir les entrades a meitat de preu, i també en les instal·lacions municipals del SME, situades en la Piscina Municipal. Així, els aficionats de Borriana més experts i seguidors del món de la pilota valenciana ja compten les hores per a “una partida que pot convertir-se en un dels millors espectacles dels últims temps dins d'un trinquet, ja que enfrontar a dues figures com les de Soro III i Genovés II sempre és una garantia de bon joc i espectacle”, com recordaven algun dels assidus al Trinquet municipal mentre es preparava i distribuïa la cartelleria i promoció de la pròpia partida. L'edil Vicent Granel ha volgut “convidar a tots i totes les aficionades al món de la pilota a adquirir la seua entrada i beneficiar-se d'eixos descomptes que proposem, perquè així el Trinquet Municipal registre una bona entrada aquest diumenge, a l'altura de la partida i els protagonistes que s'enfrontaran”.

 

El regidor, Vicent Granel i el Tècnic Municipal d'Esports, José Socarrades viatgen fins a Madrid per a rebre el premi per “la promoció de la pràctica de l'activitat física en l'àmbit familiar i comunitari”


El Ministeri de Sanitat, de mans de la seua màxima responsable, la Ministra Maria Luisa Carcedo, ha premiat el ja reconegut programa esportiu Pla PATI que el Servei Municipal d’Esports porta anys desenvolupant a Borriana entre la comunitat escolar i esportiva, amb l'objectiu final de seguir promovent la pràctica de l'activitat física en l'àmbit familiar i comunitari. Així ho va decidir en el moment de l'elecció dels premiats l'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (AECOSAN) de Madrid després d'analitzar els diferents projectes presentats a nivell estatal entre els quals ha destacat el projecte de dinamització i promoció tant dels hàbits de vida saludable com de la pràctica esportiva entre els milers d'escolars que han pogut gaudir a Borriana de l'aplicació del Pla PATI.
L'Ajuntament de Borriana ha aconseguit el Primer Accèsit de tot el territori espanyol, al costat dels projectes de la ciutat de Molina de Segura, a Múrcia i el Consell General de Col·legis Oficials de Farmacèutics de Madrid, en un lliurament de premis en la qual han estat presents tant el regidor de l'àrea en l'Ajuntament, Vicent Granel, com el tècnic del Servei Municipal d'Esports, José Socarrades, qui han rebut el premi de mans de la mateixa Ministra de Sanitat, Maria Luisa Carcedo.
Els Premis Estratègia NAOS es convoquen anualment per part de l'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (AECOSAN), dependent del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. Es tracta del reconeixement més prestigiós a nivell nacional dels projectes que es duen a terme en tot el país en l'àmbit de l'alimentació, la promoció de l'activitat física i la salut. En aquesta nova edició, es van presentar un total de 71 projectes per a les diferents modalitats de Premis que van ser pre-avaluats per la AECOSAN, sobre la base dels requisits de la convocatòria i als criteris generals de valoració arreplegats en la Resolució. Es van seleccionar 27 com a projectes finalistes per als membres del Jurado amb la finalitat de que es triaren els 7 premiats corresponents a les modalitats de premis i als accèsits que procediren. L'edil d'Esports, Vicent Granel, s'ha mostrat molt orgullós de “aquest reconeixement fruit del treball d'un equip format pel SME, al costat dels centres educatius, clubs, i agents socials, i patrocinadors, sense els quals no seria possible dur a terme un projecte que promou l'activitat física i millora la salut de la nostra població”. “Confiem que el projecte continue avance amb la participació de tots i totes, ja que l'interès mostrat per part de diferents organitzacions i municipis sobre el desenvolupament del Pla PATI és notori, per això sempre ens hem mostrat disposats a explicar i donar a conèixer el projecte perquè més escolars de tot l'estat puguen participar d'iniciatives similars”.
Borriana ha sigut premiat pel projecte “El Pla PATI de Borriana: Com integrar agents públics, privats i socials per a promoure l'activitat física i l'esport en els escolars”. El projecte ja ha motivat l'interès de la Conselleria d’Esports de la Generalitat Valenciana, i de diferents municipis valencians.
En aquest sentit, l'edil d'Esports ha volgut felicitar “a tots els actors responsables del premi, empleats que formen part del Servei Municipal d’Esports com a impulsor del Pla PATI, als centres educatius participants, clubs esportius, agents socials, centres de salut i empreses col·laboradores per haver treballat de la mà i fer possible aquest important reconeixement”.
El principal objectiu d'aquest pla estratègic és fomentar els hàbits saludables entre els escolars de Borriana des de la pràctica esportiva i inculcar en ells els valors intrínsecs de l'esport no competitiu. L'eix de l'actuació del pla és el propi alumnat destinatari, mentre que els centres educatius actuen com a promotors de la pràctica física i esportiva, tutelada des del Servei Municipal d’Esports, creant una xarxa en la qual col·laboren i s'impliquen diferents agents relacionats amb la salut, l'esport i la infància.
El Pla PATI, que pretén consolidar la labor que el Servei Municipal d’Esports porta realitzant en els últims anys, amb la finalitat de que els nostres escolars adquirisquen majors habilitats motrius mitjançant les activitats multiesportives, així com hàbits saludables a través de diferents activitats ja consolidades, com les escoles esportives, les trobades esportives escolars, els campus *multideportivos de Nadal, Pasqua i estiu; la Setmana de l’Esport, l'activitat “Esport en família”, la Cursa de Sant Blai, el programa “Dissabte Pati Obert” i els nous projectes com els programes Esport al teu club i Formació Multiesportiva.