El regidor d'Esports de l'Ajuntament de Borriana, Vicent Granel, no va voler perdre's la presentació oficial dels diferents grups d'escolars que prendran part d'una nova edició de les Escoles Esportives municipals que organitzen i coordinen els treballadors del Servei Municipal d'Esports amb la inestimable col·laboració de diferents clubs esportius de la ciutat. El mateix Granel ha volgut “agrair tant el treball dels tècnics i responsables del SME com eixa col·laboració que a l'hora de portar endavant les Escoles Esportives ofereixen cada any els clubs de la ciutat, que també en la presentació han volgut estar presents per a mostrar algunes de les disciplines esportives entre les quals els alumnes i alumnes de primària han pogut triar”.


Les xifres de matriculació en les Escoles Esportives tornen a ser notables, ja que en hi ha un total de 384 inscrits, sumant l'alumnat que ho farà tant a través de les mateixes Escoles com el que prendrà part en les activitats de la jornada contínua escolar. Cadascun d'ells i elles ja ha rebut part de l'equipament especial per a la pràctica esportiva que cada any ofereix la regidoria, que enguany també ha comptat amb la col·laboració de l'Arenal Sound en el finançament del material que es lliura a cada participant de les Escoles Esportives.


A més, des de la regidoria d'Esports es va voler aprofitar la presentació de les Escoles Esportives para també dur a terme la primera sessió d'una altra de les iniciatives amb major èxit en la pràctica esportiva com és l'Esport en Família, que cada segon dissabte de mes reuneix a mares, pares, xiquets i xiquetes en alguna de les modalitats dissenyades pel SME. En aquest cas, es van practicar en família deportes com el Bàsquet, l'Hoquei o el Futbol Sala, amb la variació de realitzar-los a manera d'esports adaptats, ja que en això consistia aquesta primera sessió del curs. Durant els pròxims mesos l'Esport en Família tindrà als esports del món, els jocs i esports populars i els esports alternatius com a protagonistes de les sessions. Així, el regidor Vicent Granel ha declarat que “tornem a estar contents amb la resposta de l'alumnat de primària a les Escoles Esportives, i si aquest èxit de participació també es trasllada a la iniciativa de l'Esport en Família, entenem que la unió de pràctica esportiva i conscienciació sobre, per exemple, l'esport adaptat, està funcionant a la perfecció a través de l'aplicació del pioner Pla PATI de Borriana”.