Les xifres totals dels catorze restaurants participants en el certamen culinari superen els 61.000 euros en la seua tercera edició

 

La tercera de les edicions de les Jornades Gastronòmiques del Polp i la Sèpia de Borriana han superat tots els rècords en la totalitat dels paràmetres analitzats després que aquesta mateixa setmana es tancara el període de celebració del certamen en el qual els 14 restaurants de la ciutat han servit menús temàtics amb el polp i la sèpia com a protagonistes. Així es desprèn de les dades oferides pel servei TouristInfo de Borriana que ha fet públics els resultats després dels tres caps de setmana en els quals s'han desenvolupat les jornades.

La primera de les dades que deixa ben clar l'èxit rotund de les jornades correspon a l'impacte econòmic global en la totalitat d'establiments participants, que en aquesta edició de 2017 ha arribat als 61.831,20 euros, molt per damunt i quasi triplicant la xifra de l'any anterior en la qual a penes va superar els 22.000 euros. Així ho ha destacat el regidor de Turisme de l'Ajuntament de Borriana, Santiago Zorío, que ha manifestat que “estem més que satisfets amb aquesta tercera edició de les Jornades, ja que tant els restauradors com aquelles persones del departament que han organitzat el certamen han realitzat un gran treball, la qual cosa s'ha vist perfectament reflectida en la massiva participació de la ciutadania, que ha sigut molt superior a les dues edicions anteriors”.

El Restaurant Savarín, Restaurant Scala, Restaurant Rita&Pepa, Arroseria Taperia Casa Ramón, Restaurant L'Arenal, La Blava Restaurant, Restaurant Casa Lola, Pizzeria Pinocchio, Restaurant San Marino, Restaurant Club Nàutic, Restaurant Mestral, Bombora's Gastro-Heladería, Restaurant Da Paolo i Casa Rosa han oferit menús que anaven entre els 17 i els 22 euros, mantenint els preus de les dues edicions anteriors, però aconseguint que la participació haja sigut molt major, la qual cosa confirma que “les fins a quatre jornades gastronòmiques que celebrem anualment a Borriana segueixen creixent tant en el nombre de participació de restaurants com de petició per part de la clientela dels menús especialment elaborats, per la qual cosa cal felicitar tant als mateixos establiments per la seua implicació com a les persones del departament de Turisme que s'han encarregat de l'organització i promoció del certamen”, com ha conclòs Zorío. A més, enguany s'ha volgut i aconseguit impulsar encara més la participació en les jornades amb la celebració, per exemple, d'una demostració culinària i posterior degustació de polp que es va celebrar en plenes jornades en el CMC La Mercè, així com la creació del guardó “Polper d'Honor” que per primera vegada s'ha lliurat enguany i que encara ha ajudat més a la promoció i èxit de les Jornades Gastronòmiques del Polp i la Sèpia de Borriana.