tractament de fumigació mosquits

L'Ajuntament de Borriana ha centrat durant el dia d'avui els tractaments de fumigació en la zona de Llombai. Malgrat que les instal·lacions esportives municipals no compten amb cap focus de mosquits, el tractament s'ha realitzat en tota la zona adjacent, amb l'objectiu de “eliminar qualsevol focus que provinga de terrenys privats confrontants a les instal·lacions perquè la pràctica esportiva transcórrega sense problemes”.
L'edil de Sanitat, Manel Navarro, ha explicat que “l'empresa encarregada dels tractaments a Borriana, Lokímica, ha realitzat una revisió perimetral de les instal·lacions de Llombai, on s'han localitzat focus en propietats privades”. En alguns casos, “s'han localitzat als propietaris i s'ha pogut actuar en les parcel·les per a evitar qualsevol focus més que afecte a les instal·lacions esportives”, i en les quals no, “des de l'Ajuntament ens posarem en contacte amb els propietaris per a requerir-los que facen els tractaments, i sinó segueixen la normativa, s'aplicaria l'ordenança municipal, amb la posterior denúncia”. 
Navarro ha recordat que “els propietaris han de realitzar els treballs preventius per a evitar la proliferació de mosquits”. 
A més del tractament a Llombai, “entre avui i demà” es realitza la revisió i tractament de tots els embornals del municipi, “seguint amb el tractament setmanal que realitza l'empresa”. “Hem triplicat els esforços que abans hi havia, encara que hem de tenir en compte que es tracta d'un problema generalitzat, en el qual haurien d'implicar-se altres administracions com la Diputació, i no quedar-se amb mers informes, que després no aporten solucions efectives”.
Cal recordar que diumenge passat, gens més acabar els partits programats, es realitzava una fumigació de les instal·lacions esportives municipals de Llombai. En la revisió realitzada abans de la fumigació es va poder comprovar que “les instal·lacions esportives no comptaven amb cap focus localitzat de mosquits, si bé, els focus s'han havien trobat en finques privades adjacents que no havien realitzat cap tractament, ni tampoc havien presos les mesures oportunes per a evitar la proliferació de mosquits». A més, l'edil de Sanitat ha explicat que «actuem amb la major rapidesa, perquè les instal·lacions continuen funcionant amb normalitat», malgrat que els entrenaments del divendres van seguir realitzant-se fins a les deu de la nit. El tractament es va realitzar el diumenge; “es tracta d'un tractament que ha d'actuar sense que entre en contacte amb ningú durant dotze hores, així que es van instal·lar les mesures de seguretat per a impedir el pas en aqueixes zones, així com els cartells i plaques informatives sobre la campanya que s'ha dut a terme”, ha informat l'edil.