Borriana Portes Violetes

- La iniciativa, organitzada en col·laboració amb l'Ajuntament, busca convertir els comerços locals en punts de sensibilització contra el maltractament

- El projecte, que identifica els espais segurs on poder dirigir-se, arranca amb 50 comerços

Enguany Creu Roja de Borriana i la Federació de Comerç se sumen amb la iniciativa ‘Porta Violeta’ a les jornades i actes pel 25N, Dia Internacional contra la Violència Masclista, organitzats per l'Ajuntament de Borriana. Aquesta iniciativa pretén convertir els comerços locals en punts de sensibilització als quals recórrer per tal d’informar-se sobre què fer en cas de maltractament.

Aquesta iniciativa que encapçala Creu Roja a través del seu programa Juntes, s'ha posat en marxa amb la distribució dels distintius violetes en els locals participants per a identificar aquells espais segurs en què les dones que senten inseguretat en l'àmbit de la parella puguen acudir per a ser assessorades.

D'aquesta manera, des del moment en què el comerç rep l'adhesiu serà considerat un espai segur, és a dir, zona lliure de violència de gènere. Almenys 50 comerços s'han sumat a l’inici de la campanya, a més, els comerços que desitgen participar poden contactar a través de <borriana@cruzroja.es>.

Avui ha sigut el primer dia de campanya informativa i de col·locació de les identificacions. En l’acte han estat presents les regidores d'Igualtat, Maria Romero; Comerç, Sara Molina, i representants de l'assemblea local de Creu Roja i de la Federació de Comerç de Borriana.

L'activitat, com ha indicat Romero, “tracta de sensibilitzar el sector comercial, amb la promoció de la corresponsabilitat social, ja que el problema de la violència masclista és una qüestió que concerneix a la societat en el seu conjunt”.

Es tracta d'aprofitar el tracte familiar del comerç de proximitat per a oferir un espai segur en què les dones que el necessiten puguen explicar la seua problemàtica i ser assessorades pel comerciant per a indicar-los en quins llocs es pot sol·licitar l'ajuda més adequada”, ha explicat Molina.

D'aquesta manera, cada comerç participant rebrà un adhesiu, que a mode de ‘porta violeta’ serà col·locat en l'aparador per a identificar fàcilment l'espai. A més, juntament amb el distintiu, les persones voluntàries de Creu Roja han entregat fullets en què consten els recursos municipals contra la violència de gènere i els llocs on poden ser ateses en cas de necessitar ajuda, com el contacte de l'Agència d'Igualtat de Borriana, del Centre Dona 24 hores, del projecte Juntes de Creu Roja, de l'Oficina d'Assistència a les Víctimes del Delicte, de la Policia Local i de la caserna de la Guàrdia Civil.

Així mateix, emmarcat en aquesta campanya, que s'allargarà durant l'any que ve, es difondrà un vídeo per a fer arribar al màxim nombre de persones la iniciativa, que s'impulsa simultàniament en diversos municipis de la província de Castelló.

El projecte Juntes és una iniciativa de Creu Roja a Borriana amb la col·laboració de l'Ajuntament, enfocat a l'acompanyament a les dones que són o han sigut víctimes de violència, per a oferir-los una atenció grupal perquè senten el suport de la xarxa.