Espectáculo de danza en el anfiteatro del Centre Municipal de Cultura la Mercè para el 25N en Burriana
dos actuaciones de danza en Burriana para conmemorar el 25N
  • Després de l'espectacle donarà inici el Taller de prevenció de violència de gènere ‘No et farà plorar’ per a joves de 14 a 30 anys

  • El centre d'art també ha participat amb la pintada d'un dels murals que engalanen la ciutat aquesta setmana


El Centre Municipal de les Arts Rafael Martí de Viciana s'uneix a la setmana en commemoració del 25N, Dia Internacional per l'eliminació de la violència contra les dones amb dues actuacions de dansa aquest divendres 26 de novembre.

L'espectacle començarà a les 18.30 hores en l'amfiteatre del Centre Municipal de Cultura la Mercè amb l'actuació ‘Les veus silenciades’ de la Irregular, grup de dansa contemporani del centre, amb la col·laboració al violoncel de la professora Anna Pitarch. La segona actuació serà ‘Amigues, endavant’, a càrrec del grup de dansa clàssica de l'alumnat adolescent.

Enguany la campanya pel 25N va dirigida a la població jove de Borriana, per a tractar d'educar en les relacions afectiu sexuals, la igualtat i el respecte, per la qual cosa hem volgut tenyir la programació d'activitats culturals amb què implicar a ells i elles”, ha indicat Maria Romero, regidora de l'àrea.

Després de finalitzar la funció donarà inici en el mateix amfiteatre el Taller de prevenció de violència de gènere ‘No et farà plorar’, destinat a joves de 14 a 30 anys i impartit per l'agent d'igualtat Maria Cervera, amb àmplia experiència en el treball amb grups de joves.

Durant aquest taller, que s'organitza en col·laboració amb el Consell Local de la Joventut, es reflexionarà per a desgranar la nova dimensió que estan prenent els mites de l'amor romàntic en traslladar-se a les xarxes socials les relacions afectives entre les parelles joves, i es treballarà com respondre davant aquesta situació.

En aquest sentit, Romero, ha explicat la importància que les i els joves se sensibilitzen amb aquesta problemàtica i siguen conscients dels hàbits que porten a exercir el control sobre la parella a través del mòbil i les xarxes socials”.

A més, el CMA Martí de Viciana també ha participat pintant un dels murals que engalanen els carrers de la ciutat amb estrofes de la cançó ‘Espremedors’ del grup valencià La Fúmiga. El mural “no som taronges, som espremedors”, ha sigut realitzat per l'alumnat adolescent del cicle de dibuix i pintura, i es pot contemplar a la cantonada dels carrers Ausiàs March amb Sant Pere Pasqual.

La setmana reivindicativa continua el dissabte 27 amb l'inici de la campanya ‘Dona-li veu al respecte’ de Creu Roja Joventut, amb l'objectiu de conscienciar a la població sobre la violència masclista entre la població adolescent.

Per la seua banda, el diumenge 28 tindrà lloc la trobada ‘Seguim teixint’, amb la qual es retiraran els teixits de llana violeta que vesteixen les palmeres de diversos punts de Borriana des de l'últim 25N per a procedir a transformar-les en una nova intervenció artística. Per a participar en aquesta activitat, organitzada en col·laboració amb Miss Maloya cal avisar prèviament a través d'igualtat@burriana.es.