• El litoral burrianenc aconseguix enguany els distintius de qualitat de la Bandera Blava i ECOPLAYAS 2024 en les seues platges i la bandera de la Sendera Blava en el Clot de la Mare de Déu


Burriana.- (11.05.2024). Burriana renova, un any més, el distintiu internacional de la Bandera Blava a la Platja de Grau-Malvarrosa i l'Arenal. Un reconeixement de qualitat costanera que se suma al recentment obtingut a la platja de l'Arenal de ECOPLAYAS 2024, atorgat per ATEGRUS.

 

La Fundació per a l'Educació Ambiental (FEB), a través de l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) i baix la Campanya Bandera Blava per a l'any 2024, ha donat a conéixer els resultats dels distintius de qualitat en les costes i platges de turisme sostenible de banderes blaves, premiant a la capital de la Plana Baixa per l'elevada qualitat de l'aigua, l'esforç públic i ciutadà, el compliment dels criteris exigits de legalitat, accessibilitat, sanitat, educació ambiental, neteja i seguretat de les platges.

 

Al seu torn, la província de Castelló ha aconseguit 32 banderes blaves i la Comunitat Valenciana, un any més, es posiciona com la comunitat autònoma amb més platges guardonades. Esta bandera és un reconeixement internacional de la qualitat i l'excel·lència en la gestió ambiental i turística de les platges i ports.

 

Cal recordar que a més de la renovació de la certificació “C” d’ECOPLAYAS 2024, guardó obtingut ja en passades edicions gràcies al compromís per la millora de la qualitat, accessibilitat i educació mediambiental del Consistori; el Clot de la Mare de Déu va aconseguir la bandera de la Sendera Blava, un distintiu atorgat al municipi per part de l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) pel nivell d'excel·lència en el paratge natural de la desembocadura del llit fluvial del riu Millars, situat en la costa de Burriana.

 

Sobre aquest tema, la edil de Medi Ambient i Turisme, Noelia Peris ha explicat que “des de l'ajuntament continuem treballant de manera col·laborativa amb estes associacions per a conservar estos reconeixements i continuar enriquint les nostres platges, fent que el nostre ecosistema litoral continue sent un referent de bona gestió, qualitat, excel·lència i conservació del medi natural. Un assoliment que reflectix el treball de tota la comunitat i ens impulsa a continuar millorant cada dia per a oferir experiències úniques als nostres visitants”. Finalment, Peris ha agraït “l'esforç conjunt d'autoritats, empreses locals, funcionaris , operaris i tècnics que junt als ciutadans compromesos amb la cura del nostre entorn costaner, l'han fet possible”.