Burriana (02-03-24).- Durant la nit de hui s'ha celebrat la tradicional Cavalcada del ninot, on la diversió i la sàtira, que tant caracteritzen a les Falles, han pres forma de desfilada per a omplir els carrers de Burriana d'originals disfresses i humor amb reivindicació local.

 

A les 19h. les carrosses i les respectives comparses de les comissions falleres del municipi han iniciat la cercavila des de la Plaça de la Generalitat fins a la Plaça 9 d’Octubre. Durant el recorregut, que ha comprés els carrers de l’Escorredor i Encarnació, les 18 falles de Burriana han desfilat amb divertits i enginyoses disfresses on personatges de l'esfera pública de Burriana o els fets més rellevants del nostre municipi adopten forma de divertides crítiques que aconseguixen traure a relluir els trets més destacables de la idiosincràsia burrianenca.

 

La Falla Barri Valencia ha aconseguit alçar-se amb el primer premi a la millor carrossa, mentres que la Falla Don Bosco ha guanyat el premi al millor ninot de carrossa. Per la seua part, els guanyadors de les comparses i el personatge de la Cavalcada del Ninot es donarà a conéixer el 4 març en la Llar Fallera.

 

En la tribuna oficial, situada al carrer de l’Escorredor a l'altura del carrer Santa Cristina, han pogut gaudir d'este acte previ a les festes josefines l'Alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, la regidora de Falles i presidenta de la Junta Local Fallera, Paloma Boix, les Reines Falleres de Burriana 2024, Laia Molina i Anna Solà, juntament amb les seues Corts d'Honor i Dames de la Ciutat, membres de la corporació municipal i autoritats convidades.