• Com a culminació de les Falles 2024, les 18 comissions falleres realitzen la tradicional ofrena de flors a la patrona de la ciutat.


Burriana (19.03.24). - L'acte mes solemne de la jornada ha donat inici a les 10:00h. al pati del Col·legi Salesians, amb un homenatge a Sant Josep. Posteriorment, s'ha iniciat la desfilada pels principals carrers de la ciutat fins a arribar a la Plaça Major per a realitzar la tradicional Ofrena a la Mare de Déu de la Misericòrdia.

Les 18 comissions falleres de la ciutat s'han donat cita davant el tradicional tapís de Falles, confeccionat artesanalment amb la tècnica del paperet i amb la imatge central de la patrona, per l'artista local Juan Dualde i membres de la Federació de Falles de Burriana. De manera escalonada, centenars de fallers i falleres, des dels més xicotets fins als més veterans, han anat accedint a l'escenari i entregant les seues flors com a ofrena a la patrona de la ciutat.

Tancant l'Ofrena, les últimes a entregar les seues flors a la patrona, han sigut les Reines Falleres de Burriana 2024, Laia Molina i Anna Solà, que han intentat contindre l'emoció fins al final de l'acte. Juntament amb elles, precedint-los, han fet lliurament dels seus rams, les Corts d'Honor i Dames de la Ciutat.

L'Alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, i la regidora de Falles i presidenta de la Junta Local Fallera, Paloma Boix, vestint indumentària fallera, també han contribuït al tradicional i emotiu acte, que seguidament i des de l'escenari, ha finalitzat amb la interpretació de la Marxa de la Ciutat i de l'himne de la Comunitat Valenciana. Acompanyant en el solemne acte, han estat presents la Consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori de la Generalitat Valenciana, Salomé Pradas, i membres de l'equip de Govern.

 

Hui, a més de l'ofrena, es dona lloc en un mateix dia, la Cremà dels monuments fallers, que durant dies han estat als nostres carrers, omplint de color, crítica i humor la capital de la Plana Baixa. Este fet sols succeïx en el nostre municipi, i permet gaudir en un únic dia dels moments més populars i esperats de les festes.