Concierto Memorial José Manuel fandos 2022
  • Aquest diumenge, dia 13 de febrer, a les 19h a l'Auditori Juan Varea de Borriana

  • L'entrada serà gratuïta fins a completar l'aforament i el concert estarà adaptat a la normativa sanitària en vigor


El Cor Carnevale, dirigit per José R. Calpe, actuarà en el concert “Memorial José Manuel Fandos Ferrada” aquest diumenge, dia 13 de febrer, a les 19h a l'Auditori Juan Varea de Borriana.

En aquesta ocasió, en el concert organitzat per l'Ajuntament de Borriana a través de la Regidoria de Cultura es podran escoltar obres de Bach, Ray, Giner o del mateix Fandos, entre d’altres. L'entrada al concert serà gratuïta fins a completar l'aforament i el concert estarà adaptat a la normativa sanitària en vigor.

El Cor Carnevale es va formar en 1997 per diversos intèrprets que, majoritàriament, havien compartit o compartien activitat en la Coral Borrianenca, per a cantar en bodes i altres celebracions. A poc a poc, sota la direcció del director fundador, Òscar Ventura, van exercint una activitat en la qual es conjuga la tertúlia entre amics i el cultiu del repertori coral en els diversos estils i èpoques. En l'actualitat, i des de 2003, el director és José Ramón Calpe Saera.

Per al Cor Carnevale és “un orgull participar en el Memorial José Manuel Fandos de 2022” i han destacat que diversos membres del Cor van conviure i van cantar amb ell en l'Orfeó Universitari de València.

Trajectòria

La formació coral participa habitualment i al llarg de l'any en moltes celebracions i cerimònies de la societat de borrianenca i de les parròquies de la ciutat.

Entre d’altres, ha participat en la I Setmana de Música Sacra a Xilxes (2003), en el Pregó de Setmana Santa de Borriana (2004, 2012, 2013, 2014 i 2016), en els festivals corals del Dia d'Àfrica al barri de Natzaret a València (2005, 2006 i 2014), en el Festival Coral de Primavera de Sant Marcel·lí a València (2006), en el Festival d'Havaneres de Cudillero (Astúries) en 2008, en el Festival de la Cançó Marinera de Finestrat (2015), en el Festival Coral de Sueca (2016), i en el Festival de Trois Vallées, a Provença (França) a l'abril de 2017.

A més, ha realitzat concerts a Vitòria (2012) convidat per la Coral Udaberria i en diverses localitats de la comarca de la Plana i de la Comunitat Valenciana, així com els tradicionals concerts a Borriana de Nadal i d'estiu, aquest darrer a l'ermita de la Mare de Déu de la Misericòrdia al paratge del Clot de la Mare de Déu.

En 2007, juntament amb quatre cors més, la Coral Infantil i Juvenil Borrianenca i la Banda de l'Agrupació Filharmònica Borrianenca va interpretar Carmina Burana de Carl Orff, que va tornar a interpretar amb l'Orquestra Música Viva a Nules en 2016.

Juntament amb la Jove Orquestra de l'Agrupació Filharmònica Borrianenca ha interpretat el Magnificat de Pergolesi (2005), parts corals de l'Oratori de Nadal de Sain-Säens i El Messies d'Häendel (2014) i la Glòria de Vivaldi (2016). En 2013, en col·laboració amb la Coral Sant Bertomeu de Nules, va interpretar el Rèquiem de Gabriel Fauré. En 2017 va interpretar per primera vegada la Gospel Mass de Robert Ray, que va obtenir un gran èxit de públic. En 2018 va tornar a interpretar-la a l'Auditori i Palau de Congressos de Castelló amb la Banda Municipal de Castelló.