Música, Dansa, Teatre i Arts Plàstiques ixen a escena per a mostrar el treball d'aquest trimestre

Burriana.- (15.12.23).Amb l'arribada de les dates nadalenques, El Centre Municipal dels Arts Rafel Martí de Viciana de Burriana ha celebrat el seu festival de Nadal. En aquesta ocasió, i com a novetat, el Teatre Payà ha sigut l'escenari en el qual més de 250 alumnes han mostrat el treball d'aquests mesos en les classes de Música, Dansa, Teatre i Arts Plàstiques.

L'espectacle, amb un ple absolut de públic, ha comptat amb la presència de la Presidenta de les Corts Valencianes, Llanos Massó, qui ha volgut conéixer en primera persona el treball que es realitza en el centre artístic i mostrar el seu suport a les activitats. Per part seua, el regidor de Cultura, Jesús Albiol, també present en l'esdeveniment, ha destacat “la gran faena realitzada pel professorat i l'alumnat del Centre Municipal de les Arts, fidel reflex de tot el que s'aprén a les aules”.

Durant més de dues hores, el públic ha pogut gaudir d'un festival en el qual la música, el teatre i la dansa s'han anat combinant per a crear un programa amé. D'una banda, els alumnes de dansa han posat en escena totes les modalitats que s'imparteixen en el centre. Dansa clàssica, contemporània i espanyola han acaparat l'atenció, compartint cartell amb els balls tradicionals, la Dansa del ventre, el claqué o el funky.

Música en directe, clau en l'actuació

Per part seua, els alumnes del Conservatori Elemental de Música Abel Mus han protagonitzat una de les actuacions més espectaculars. Amb quasi 100 alumnes en escena i música de l'Orquestra de Guitarres, han interpretat diverses nadales. Menció especial també per a la Big band del Centre Municipal dels Arts. El conjunt de músics ha posat la nota de color al festival, interpretant temes d'allò més marchosos.

D'igual mode, diversos alumnes de piano i cant també van aportar el seu granet d'arena a l'actuació. Així mateix, alumnes del Departament de Corda, acompanyats per diversos professors, han interpretat peces en directe perquè l'alumnat de dansa les ballara. Per a completar el programa, l'alumnat de teatre ha interpretat dues peces en les quals el text i la música van servir com a fil conductor.

Com a fermall d'or, la Big band va interpretar en directe la famosa nadala “All I Want for Christmas is you” i tot l'alumnat participant va desfilar fins a l'escenari per a saludar. Amb tots els artistes en escena, els guanyadors del Concurs de Postals del Centre Municipal dels Arts van pujar a l'escenari per a rebre el seu premi. Llanos Massó, Presidenta de les Corts Valencianes, Jesús Albiol, regidor Cultura Burriana, i les professores d'Art Isabel Monfort i Clara Martínez van ser els encarregats d'entregar el trofeu commemoratiu i l'edició de les postals guanyadores.

Per a tancar l'acte, la directora del Centre Municipal dels Arts, Ana Llopis, ha volgut donar les gràcies “a les famílies per triar-nos com a centre artístic i per depositar la seua confiança en l'equip docent del centre”