L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i el regidor d'Esports, Vicent Aparisi, han rebut el borrianenc Rubén Sánchez i la castellonenca Natalia Simó, els dos formen una joveníssima parella de ball esportiu que ha aconseguit enguany la medalla que els reconeix com a els millors d'Espanya en la seua categoria de Juvenil II.

Safont i Aparisi, després de donar-los l'enhorabona, a ells i a les seues famílies, pels èxits aconseguits en la seua “curta però fructífera trajectòria”, han mostrat la seua “admiració pel gran esforç físic, la constància per a aconseguir les metes, l'esperit de sacrifici i la responsabilitat” que demostren els dos joves amb el suport de les seues famílies.

Així mateix, els han desitjat “molt d'ànim i molt d’èxit” per a la pròxima temporada que començaran amb un nou repte, el d’apujar a la categoria següent per edat, la Júnior I, per a competir en el següent nivell, més competitiu i complicat, “tot un desafiament a què hauran d'adaptar-se i que segur que aconseguiran amb tenacitat perquè així ho demostren entrenant en cos i ànima”.

Rubén Sánchez és un borrianenc de tan sols 10 anys i Natalia Simó una castellonenca d’11 anys, que junts han aconseguit la primera posició de la categoria de Juvenil II en els tres campionats nacionals en què han participat en 2022, disputats a Cartagena, Narón i la Nucia, organitzats per la Federació Espanyola de Ball Esportiu.

Rubén i Natalia es van conèixer fa poc més d'any i mig en un campionat i van conformar aquesta parella de ball d'èxit amb una perfecta sintonia. Han aconseguit despuntar junts, practicant cada dia a l'acadèmia Ritmes de València, i han competit en els tres campionats nacionals d'enguany amb èxit: L'Standard de la Nucia amb quick step, vals lent i tango, el Latinos de Nairón amb samba, chacha i jive i el ‘10 bailes’ de Cartagena, que engloba els anteriors.

Rubén Sánchez es va iniciar en el ball esportiu amb només sis anys. A més d'aquesta disciplina esportiva i de competició, cursa quart de Primària en el CEIP Penyagolosa de Borriana, i ho combina també amb el tercer curs en el conservatori elemental de música Abel Mus, on estudia trompa. A més, forma part del grup dels novells de la banda Jove de l´Agrupació Filharmònica Borrianenca.

Per part seua, Natalia Simó estudia sisè de primària als Escolapis de Castelló i per ara es dedica en cos i ànima a aquesta disciplina. Es va iniciar en el món del ball esportiu poc després de vore una exhibició de ball. Posteriorment, en 2019, va començar a competir com a single per a passar després a disputar campionats en parella.