Cartel d elos conciertos de la Misericordia 2021
  • L'Ajuntament de Borriana presenta el cartell dels concerts de les festes patronals

  • Seran quatre concerts els caps de setmana del 4 i 5, i del 10 i 11 de setembre, amb teloners locals i les mesures de seguretat sanitàries necessàries

La regidora de Festes de Borriana, Lluïsa Monferrer, ha presentat el cartell dels concerts que amb motiu de les festes patronals en honor a la Mare de Déu de la Misericòrdia ha organitzat l'Ajuntament, després de l'èxit dels concerts que es van celebrar l'any passat. Sempre amb l'esperança que la situació sanitària per la pandèmia millore i es puguen realitzar més activitats en les festes patronals d'enguany, previstes del 3 al 12 de setembre.

Segons ha informat Lluïsa Monferrer, seran quatre concerts encarregats a The Music Republic amb teloners locals concentrats en dos caps de setmana del 4 i 5, i del 10 i 11 de setembre.

Així, el dissabte 4 de setembre actuaran Maria Arnal i Marcel Bagés i com a artista local Tatiana Javaloyes, i el diumenge 5 de setembre Rulo i La Contrabanda, i Black London com a artista local. Mentre que el divendres 10 de setembre serà el torn de Miss Caffeina i l'artista local Andrea Alcalá, finalment, el dissabte 11 de setembre actuaran Lola Índigo i Trébede com a artista Local.

Les pistes d'atletisme del Complex Esportiu Municipal Llomabi es convertiran novament en el recinte de concerts durant el mes de setembre, i amb l'autorització de la Direcció General de Salut Pública de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública per a la seua realització.

Les entrades, a un preu de 12 a 16 euros euros més les despeses de gestió, depenent del concert, es podran aconseguir a través de la plataforma www.wegow.es fins a completar l'aforament permès. Un aforament que es concretarà segons establisca la normativa sanitària en el moment de la celebració dels concerts i que dependrà de l'evolució dels contagis.

La regidora de Festes ha assegurat que es troba a expenses de la situació epidemiològica “per a adaptar-nos al que determinen en cada moment les autoritats sanitàries”. Per tant, i sense perdre de vista la “prudència i l'estricte compliment de la normativa davant la situació actual de rebrots”, les diferents activitats que organitze el consistori tendiran a celebrar-se, “en espais oberts al llarg del mes de setembre i seguiran les mesures necessàries de seguretat”, ha puntualitzat.

Lluïsa Monferrer ha posat en relleu que, l'any passat, l'alternativa a les festes de la Misericòrdia proposada per l'Ajuntament per la situació de la pandèmia amb els concerts i activitats culturals “van aconseguir molt bona resposta per part del públic, i van demostrar que amb prudència es poden organitzar esdeveniments amb l'adopció de mesures de prevenció i control, i garantint les mesures sanitàries i els protocols de seguretat”.

D'altra banda, encara que la resta de la programació per a enguany encara segueix sense estar definida al 100%, l'edil de Festes ha apuntat que des del consistori “estem treballant en diversos actes culturals i d'oci de tot titus i per a tots els públics a l'estil de 2020”.

Això sí, ha assenyalat, “seran sempre espectacles amb el públic assegut com permet fins ara la normativa antiCovid”, i ha expressat que no seran unes festes “a l'ús”, però sí que seran “perquè tothom puga gaudir d'una setmana diferent”.

S'opta per una varietat d'activitats per a diferents públics en què en tot moment preval la seguretat sanitària ciutadana dels assistents i en què comptem amb mesures de control d'aforament, sempre atents a les recomanacions de les autoritats sanitàries.

Paral·lelament, l'Ajuntament de Borriana i les penyes segueixen treballant amb l'objectiu de celebrar els festejos taurins com és habitual, a la vila, una opció que, segons ha aclarit Monferrer, “de moment no està autoritzada per la Generalitat Valenciana”. No obstant això, segons la situació, l'Ajuntament de Borriana ja està buscant terrenys on es poguera instal·lar un recinte provisional.

Al respecte, ha manifestat que per als festejos taurins de la Misericòrdia, el consistori també aposta per les ramaderies locals, perquè “en la mesura que siga possible i ho permeta la legislació volem donar suport a les empreses més pròximes”.