Oficina iinerante y charla de OTEA en Burriana
Jornada de OTEA en Burriana
  • L'Oficina de Transició Energètica i Acompanyament de la Generalitat ha explicat com optimitzar la despesa energètica, l'eficiència energètica i l'autoconsum a través de l’energia renovable


L'Oficina de Transició Energètica i Acompanyament de la Generalitat Valenciana (OTEA), amb la col·laboració de l'Ajuntament de Borriana, ha acostat la cultura energètica als veïns i a les veïnes del municipi a través de la seua oficina itinerant i amb una xarrada-taller.

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i el regidor de Sostenibilitat Mediambiental, Bruno Arnandis, en companyia d’altres representants municipals han participat en la jornada informativa que ha tingut lloc a la sala de plens del consistori.

Safont ha destacat la “repercussió” d'aquesta oficina de la Generalitat Valenciana en el paper “d’assessorament a la ciutadania en estalvi energètic i la promoció de l'eficiència i la difusió de l'autoconsum a través de les energies renovables”.

A Borriana, ha assegurat l'alcaldessa, “sabem que la transició energètica és un procés en el qual hem de participar tots i totes, per la qual cosa la presència de l'OTEA reforça el treball municipal d'assessorament i d’acompanyament en l’esmentada transició i en la reducció del consum en les llars borrianenques”.

Des del govern municipal, ha manifestat, “apostem per contribuir a l'estalvi energètic de les persones i famílies de Borriana, i poder aconseguir un nou model sostenible, accessible i just per a la societat i el medi ambient, plantejant alternatives a l'actual sistema energètic”.

Aquesta iniciativa s'emmarca en el Pla Rector municipal de compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030, amb què el govern municipal està alineant els projectes i programes de les diferents àrees del consistori per a la consecució de l'estratègia de l'Agenda Borriana ODS 2030.

OTEA

L'Oficina de Transició Energètica i Acompanyament de la Generalitat Valenciana es va posar en marxa el passat mes de desembre per tot el territori de la Comunitat Valenciana, i ofereix un servei públic tant a entitats locals com associacions, amb caràcter permanent, telemàtic i itinerant.

Avui l'oficina itinerant ha estat durant tot el matí a la porta de l'Ajuntament, a la plaça Major, atesa per personal tècnic per a donar resposta als dubtes i consultes dels veïns i veïnes de Borriana. Una oportunitat perquè la ciutadania conega models energètics sostenibles que propicien un estalvi en el consum i en l'energia.

Una activitat que ha comptat amb la col·laboració de la Regidoria de Sostenibilitat Mediambiental de l'Ajuntament de Borriana. A través d'aquesta oficina itinerant de la Generalitat Valenciana, la ciutadania borrianenca ha pogut conèixer de primera mà les energies renovables i el seu ús, amb l'assessorament tècnic necessari per a incorporar-les a sa casa, sol·licitar subvencions o promoure la creació de Comunitats Energètiques Locals (CEL), entre altres qüestions.

L'OTEA es posa a la disposició de municipis, associacions i col·lectius de tota la Comunitat Valenciana que vulguen rebre suport, informació i formació en matèria de transició energètica, a través del correu electrònic i el telèfon 650 084 509.