Constitución nuevo Consell Escolar Municipal
  • Finalitzats els diferents processos d'elecció i designació dels membres del Consell Escolar Municipal de Borriana, la sala de plens de l'Ajuntament ha acollit l'acte de constitució


Finalitzats els diferents processos d'elecció i designació dels membres del Consell Escolar Municipal de Borriana, la sala de plens de l'Ajuntament de Borriana ha acollit l'acte de constitució del nou Consell Escolar Municipal, presidit per l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont.

En l'acte de constitució ha participat també el regidor delegat d'Educació, J. Ramon Monferrer, que presidirà per delegació les sessions del consell escolar, així com de la resta de membres que formen el nou Consell, que és l'òrgan de màxima representació de la comunitat educativa del municipi, en què es prenen les decisions de manera conjunta i participativa sobre tots els assumptes que afecten el funcionament dels centres.

El Consell Escolar Municipal de Borriana, òrgan de participació i assessorament col·lectiu que representa a tots els sectors de la comunitat educativa, té com a objectiu reforçar la gestió democràtica i garantir la participació dels diferents sectors implicats en l'educació, està format per 29 persones dels diferents sectors que formen la comunitat educativa.

A més del regidor delegat d'Educació, J. Ramon Monferrer, el consell escolar està format per professorat designat per les diferents organitzacions sindicals i personal d'administració i de serveis; pares i mares de l'alumnat i representants de l'alumnat; directors i directores de centres públics i privats; representants d'associacions de veïns, i representants de l'administració educativa. També d'acord amb la legislació vigent, s'ha incorporat al nou consell escolar un representant dels Serveis Socials municipals.

Entre les seues funcions, J Ramon Monferrer ha destacat l'elaboració de propostes referents a “la construcció, renovació o millores en unitats escolars; actuacions i disposicions municipals relatives a l'ensenyament en matèries com ara educació especial; la gestió dels recursos i altres fons per a accions educatives; així com dur a terme acords per a millorar la prestació del servei educatiu”.

L'alcaldessa de Borriana, després de donar la benvinguda als membres del consell escolar i agrair la seua participació en el projecte, ha destacat la seua importància perquè l'educació “és necessària en tots els sentits, a més de proveir coneixements, enriquir la cultura, l'esperit, els valors i tot allò que ens caracteritza com a éssers humans”.

En aquest sentit, Safont ha valorat la participació de tots els sectors, tant pares i mares, professors i professores, i representants de la comunitat educativa en tots els sectors, perquè és “una oportunitat molt valuosa i la vostra aportació serà fonamental per al desenvolupament de la tasca educativa a la ciutat”.

És per això que, a judici seu, el nou Consell Escolar Municipal “té un treball molt important” que dur a terme, i ha demanat a les persones que el componen “molta implicació, ambició i intentar crear la consciència col·lectiva global i complir els objectius que realment volem per a la nostra ciutat del futur”.

D'altra banda, el regidor d'Educació, J Ramon Monferrer, ha declarat que una vegada constituït el nou consell escolar municipal “toca posar-se a la faena per a oferir a la societat el que se'ns exigeix en l'àmbit educatiu, sempre tenint en compte les nostres competències”.

També ha repassat la situació de les infraestructures educatives del municipi i ha subratllat que en breu serà una realitat la reivindicació de la comunitat educativa per a dignificar i visibilitzar l'entrada al centre al CEIP Josep Iturbi, amb la inauguració del nou vial que donarà accés directe al centre, després de 19 anys des de la inauguració de la reforma del centre, “una anomalia urbanística que l'Ajuntament havia d'haver realitzat fa vint anys, abans de la construcció del nou edifici del col·legi, i que mai es va dur a terme”.

Amb l'obra, també es legalitzarà la situació del centre, ja que la Conselleria d'Educació, des de la seua construcció fa 19 anys, encara no ha signat la recepció de l'obra per incompliment de l'Ajuntament en la urbanització dels accessos.

Igualment, Monferrer ha destacat la repercussió en el municipi d'algunes de les pròximes reformes en infraestructures educatives, obres importants a través del programa Edificant en molts centres, com la construcció del nou IES Jaume I, la remodelació del CEE Pla d’Hortolans o el CEIP Roca i Alcaide. “Estem parlant que en pocs anys crearem o renovarem infraestructures educatives importantíssimes per a una oferta integral a la nostra ciutat”.

La duració del nou consell escolar serà de quatre anys, en els quals hauran d'afrontar reptes de tots aquells temes d'educació importants del municipi, com pot ser l'escolarització, la distribució de recursos educatius, els criteris de construcció de noves infraestructures i promoure accions de millora i qualitat educativa com a pilar bàsic del nostre municipi, com ha de ser l'educació en una ciutat educadora com Borriana que aposta pel coneixement”.