Borriana inicia un nuevo reto de la Milla Europea 2022
  • - Des del dilluns 30 de maig fins al 5 de juny a través de diferents rutes i diverses modalitats, que van des d'activitats escolars fins a milles populars, nàutiques, trimilles i, també, milles competitives


L'Ajuntament de Borriana se submergirà un any més en l'European Mille de la mà del Servei Municipal d’Esports, SME. Enguany, des del dilluns 30 de maig fins al 5 de juny, es durà a terme el repte que promou un estil de vida actiu i saludable, amb l’oferta de diverses opcions de pràctica esportiva a tot el conjunt de la població. Des d'activitats escolars fins a milles populars, milles nàutiques, trimilles o, també, milles competitives.

Es tracta de la segona edició d'aquest esdeveniment esportiu dedicat a brindar oportunitats locals a les persones perquè siguen físicament actives. Per això, des de l'Ajuntament de Borriana es convida i anima tota la població perquè el dissabte 4 de juny, o durant la setmana, siguen actius amb activitats populars, de competició, i nàutiques.

Segons ha explicat l’SME, per a participar es pot triar la modalitat que més s'adapte a cada persona dins d'un ampli ventall de possibilitats, amb la realització d'activitats competitives o fent una activitat popular (rutes, trimilla i nàutiques), la inscripció és totalment gratuïta i telemàtica en el web <www.sme.burriana.es>. Totes les persones que s'inscriguen i participen rebran un detall i un diploma, a més d'entrar en el sorteig de regals.

És el moment de començar a recuperar l'activitat física que durant tant de temps ens va impedir la covid-19. Amb aquesta iniciativa, des de l’SME es pretén promoure un estil de vida més saludable i actiu, ara més que mai, emmarcada en l’esdeveniment europeu liderat per International Sport and Culture Association (lISCA), per a realitzar un esdeveniment que siga accessible al major nombre de persones possible.

Activitats escolars durant la setmana amb diferents recorreguts, activitats competitives per a adults, milles populars situades en els llocs més transitats per a fer els recorreguts caminant, patinant, corrent o pedalant en 6 rutes: carril de ciclovianants al Port, avinguda Mediterrània, ronda CV-18 (camí d'Onda direcció Nules), ronda CV-18 (camí d'Onda direcció Almassora) Clot de la Mare de Déu, i carril de ciclovianants al Grau. Totes les rutes han estat ja marcades per a tot l'any per a afavorir que tota la població cada vegada siga més activa.

La modalitat Trimilla permet realitzar una milla, és a dir 1.609 metres, en les instal·lacions de la Piscina Municipal i es pot fer nadant en la piscina, corrent en la cinta, pedalant en la bici estàtica o remant en el remoergòmetre, i fins i tot fent una combinació de totes les opcions.

Quant a les milles nàutiques es realitzaran el 4 de juny a través de diferents pràctiques esportives com ara caiac pol, pàdel surf o surf, amb la col·laboració del Club Nàutic, Club Surf Borriana, Club Paddle Surf Borriana i Club Regates Borriana.