Burriana estrena skatepark en Novenes
Nuevo skatepark en Burriana
  • - L'espai construït per l'Ajuntament ocupa 220m² amb diferents mòduls i rampes per a la pràctica d’aquest esport


L'Ajuntament de Borriana ha finalitzat el muntatge i la instal·lació d'un parc de skate al jardí de Novenes de Calatrava, amb una superfície habilitada d'aproximadament 220m² a l'avinguda de Londres, cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) en el marc del programa operatiu de creixement sostenible, dins de l'estratègia Edusi, tal com ha anunciat el regidor d'Esports i Serveis Públics, Vicent Aparisi.

Amb una inversió de 33.493 euros i adjudicat el subministrament i muntatge a l’empresa Agapito Urban Industries, el skatepark al jardí de Novenes de Calatrava, compta amb diferents desnivells i rampes que ofereix als usuaris de monopatins i de bicicletes un espai on fer trucs i volantins en condicions òptimes, una pràctica en auge entre el públic més jove.

La pista per a practicar amb el monopatí, a disposició dels usuaris des d’avui, ocupa una superfície de 220 m² al costat del primer circuit de cal·listènia que l'Ajuntament va instal·lar a la ciutat al parc de Novenes de Calatrava i que disposa de diferents mòduls i rampes per a la pràctica d'aquest esport.

Desenes de joves aficionats a l’skateboard ja podran practicar en el nou skatepark instal·lat. Segons ha explicat Aparisi, l’skatepark s'integra com un espai diferenciat en el paisatge urbà i respon a les peticions i suggeriments plantejats pels practicants d'aquest esport en diferents fòrums.

El responsable municipal ha manifestat que el consistori continua invertint en Novenes de Calatrava que segueix creixent en el seu afany per convertir-se en un espai esportiu i d'oci per als habitants de la ciutat.

Els treballs per a la consecució del parc d’skate han consistit en el condicionament de la superfície amb un tractament d'asfalt polit. Sobre el qual s'han instal·lat després els elements prefabricats que componen aquesta pista que compta amb 3 unitats homologades de rampes sèrie Skate Quarter Pipe, sèrie Skate Bank, sèrie Fly Box, una unitat de caixa serie Skate Grind Box, i una unitat raïl serie Skate Grind Rail.

Amb aquest projecte, el govern municipal pretén “satisfer la necessitat per part dels amants de l’skateboard d'un lloc adequat per a practicar el seu esport, en què no suposen una molèstia per als altres ciutadans i que presente unes característiques adequades des del punt de vista de la seguretat i de la idoneïtat de les estructures”.

Aparisi ha insistit, “hi ha un grup de joves interessats a poder desenvolupar aquest esport. No té tanta tirada com el futbol, però sí que existeix una afició creixent” que, a judici seu, justifica la necessitat d'aquesta classe d'instal·lació esportiva amb què s'amplia l'oferta ludicoesportiva a la ciutat.