El trinquet municipal de Burriana estrena iluminación
Nue3va iluminación del trinquet municipal de Burriana
  • - El consistori dota la infraestructura esportiva d'un enllumenat modern i d'eficiència energètica

  • - Amb el canvi de lluminàries es passa d'una potència instal·lada de 27.200 W a 7.400 W, cosa que suposarà un estalvi energètic en la il·luminació de la pista superior al 72%


L'Ajuntament de Borriana ha finalitzat aquesta setmana els treballs d'instal·lació del nou enllumenat del trinquet municipal, uns treballs que, amb un cost de 15.400 euros a càrrec del pressupost municipal. doten la infraestructura esportiva d'una il·luminació moderna i eficient, segons ha avançat el regidor d'Esports, Vicent Aparisi.

Aquestes obres s'emmarquen dins del pla de millora de la il·luminació i de l'eficiència energètica de les instal·lacions esportives municipals que l'executiu local està duent a terme, ha explicat Aparisi. Per al disseny de la nova instal·lació, igual que en el velòdrom, s'ha tingut en compte “l'eficiència energètica, els nivells d'il·luminació, la uniformitat i la reproducció cromàtica, tot això amb el mínim consum energètic possible” ha indicat.

El canvi d'enllumenat, ha destacat l'edil, permetrà “millorar l'eficiència energètica de la instal·lació, augmentar els nivells d'il·luminació per a possibilitar la retransmissió de partides per televisió en format HD i, al mateix temps, reduir el consum elèctric”. De fet, ha concretat, amb el canvi de lluminàries “s’ha passat d'una potència instal·lada de 27.200 W a 7.400 W, cosa que suposarà un estalvi energètic superior al 72%” en la il·luminació de la pista.

Els treballs realitzats han consistit en el desmuntatge de la xarxa de protecció i els projectors que hi havia, 68 unitats model Sylflood 2 de Sylvania amb llums de descàrrega d'halogenurs metàl·lics de 400W de potència unitària, la retirada i posterior gestió com a residu elèctric.

Una camí desmuntada la xarxa anterior, s'ha realitzat la instal·lació dels nous projectors de tecnologia LED i el muntatge de la xarxa de protecció. També s'ha adequat la instal·lació elèctrica existent, modificant el quadre elèctric i instal·lant un sistema de protecció contra sobretensions permanents i transitòries.

Els 39 projectors instal·lats són de la marca PRILUX, model Nantes E Play, de 189W, amb l'objectiu d'aconseguir uns nivells d'il·luminació i uniformitat Classe I segons la norma UNE 12.193, amb requisits específics per a retransmissió televisiva en alta definició i amb un nivell d'il·luminació calculat superior a 1.200 lux amb una uniformitat superior al 74%.

Aquesta catedral de l’esport valencià de la pilota va ser reformada en 2009, construïda de formigó armat, té unes dimensions de 70 metres de llarg, 9 d'ample i 14 d'alt. La part superior del trinquet està tancada amb tela metàl·lica.