L'Ajuntament de Borriana ha organitzat un variat programa d'activitats amb motiu del Dia de la Dona, que es commemora el 8 de març. Xarrades, cinema, contacontes, un pa i porta o la Cursa de la Dona són algunes de les propostes que formen part del programa, que es desenvoluparà del 7 al 13 de març en diversos punts de la localitat.

El programa arrancarà el 7 de març amb una xarrada sobre un recent estudi que tracta la situació de les dones en els consells de guerra de Borriana a càrrec de Lourdes Burdeus Díaz-Tendero, llicenciada en Humanitats i agent d'igualtat, en la qual també estarà present el secretari autonòmic d'Igualtat i Inclusió, Alberto Ibáñez. El 10 de març, l'agent d'igualtat Ana Garrido presentarà una altra conferència titulada “Usos i abusos de la imatge de la dona en els mitjans de comunicació”, englobada en el marc d'iniciatives de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, a través de l'Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere.

El 8 de març, Dia de la Dona, les propostes es traslladen a la zona marítima. A l'antic càmping de l'Arenal s'ha organitzat un pa i porta conjuntament amb les associació de veïns, al qual ja han confirmat l'assistència 90 persones. A les 18 hores es realitzarà un cinefòrum a la Confraria de Pescadors amb la pel·lícula Pago justo, que aborda la desigualtat social.

L'11 de març la Casa de la Cultura acollirà un contacontes, mentre que el dissabte 12 tindrà lloc un homenatge a tres dones per la seua implicació social i cultural, que seran triades pel jurat el 3 de març. La primera Cursa de la Dona del 13 de març tancarà aquesta setmana d'actes dedicats a la dona. Les inscripcions, que poden tramitar-se a la Piscina Municipal i als comerços Phone House, pastisseria La Palma i Discos Lledó, són de 5 euros en benefici de l'associació Le Cadó, de lluita contra el càncer de mama.

 

La regidora d'Igualtat, Inma Carda, ha explicat que “hem intentat involucrar tota la família i tots els públics en aquesta programació dedicada a la dona, d'ací que hàgem combinat propostes culturals, amb altres d'infantils o esportives. Necessitem una societat més justa i igualitària i amb simples accions com aquestes estem contribuint a divulgar aquests valors entre les mateixes dones i entre la societat”.