- Quinze nous agents de la Policia Local prenen possessió a l'Ajuntament de Burriana sumant un total de 74 efectius

 

L'Ajuntament ha fet un pas important en el reforç de la seguretat municipal, un dels seus principals objectius de l'equip de govern en la seua entrada al consistori, amb la suma de 15 nous agents al cos. Aquestes noves incorporacions formen part del procés per a cobrir les vacants existents en les categories d'oficial i agent de la Policia Local. D'aquesta manera, s'ha aconseguit una plantilla de 74 efectius per a garantir la seguretat dels ciutadans de Burriana.

La presa de possessió ha tingut lloc a la casa consistorial i ha sigut presidida per l'alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, acompanyat per Antonio Ferrándiz, regidor de Seguretat Ciutadana. En l'acte van ser presents també el Cap de Policia Local de Burriana, Raúl Amat, i la inspectora Vanessa Hernández.

Durant l'acte, l'alcalde va donar la benvinguda als quinze agents i els va felicitar pel seu ingrés en el cos de seguretat municipal. Així mateix, ha manifestat la seua gratitud als agents que s'incorporen per mobilitat Yolanda García, Sergio Rosa i David García.

De la mateixa manera, ha expressat el seu agraïment per l'esforç, sacrifici i preparació demostrats pels agents que s'incorporen per torn lliure Antonio Saíz, Isabela Valldeperas, Jorge Gallén, Juan Albiol, Andrea Pons, María Dolores Pérez, Carlos Edo, Rafael García, Alexander García, Héctor Edo, Marc Nebot i Daniel Rubio.

Jorge Monferrer Daudí també va aprofitar l'ocasió per a destacar la labor fonamental que realitza la Policia Local en el municipi. "Agraïm a tot el cos d'efectius de Burriana el seu important treball per a garantir la seguretat dels nostres ciutadans i mediar en la resolució de conflictes", va afirmar.

Els agents estan llestos per a assumir les seues responsabilitats immediatament i atendre les necessitats dels ciutadans. La seua ràpida incorporació garantirà una ràpida resposta davant qualsevol situació de seguretat o conflicte. En aquest sentit, Amat va elogiar “l'excel·lent nivell i la preparació dels nous agents, reconeixent el treball realitzat amb previsió i diligència”.

- Amb major presència d'agents i un vehicle “buggi” adaptat per a la zona

La seguretat a les platges de Burriana augmenta de cara a la temporada estival amb major nombre d'agents de la Policia Local patrullant per la zona i el vehicle “buggi” del qual fan ús per a prestar serveis en les zones de bany. Gràcies a aquest automòbil dissenyat per a caminar en l'arena, ja utilitzat en temporades anteriors, els agents poden arribar allà on siguen demandats els seus serveis amb independència de les dificultats del terreny.

Aquesta mateixa setmana, coincidint amb el començament de la temporada estival, la Policia Local ha iniciat els serveis a la platja i amb previsió que es prolongue fins a setembre. L'horari del servei policial a la platja és de 10 h del matí a 20 h de la vesprada de dilluns a diumenge. Així mateix, els agents donaran suport al servei municipal de salvament en platges, l'horari de les quals es recorda que és d'11 h a 20 h, de dilluns a diumenge.

D'aquesta manera, els agents vigilaran conductes com la generació de molèsties mitjançant aparells de reproducció de so, la no presència d'envasos de vidre, la prohibició d'acampar, el respecte de les zones de bany per les embarcacions o la pesca, entre altres.

Per al Cap de la Policia Local de Burriana, Raúl Amat, la “seguretat a banyistes i visitants en la zona de platja és essencial”, així com “vetlar pel compliment de les ordenances municipals, especialment el 'Uso y Disfrute de las Playas' del terme de Borriana".

L'alcalde de Burriana, Jorge Monferrer, ha afegit que amb aquestes mesures “es pretén que les platges de Borriana siguen un lloc segur i agradable perquè veïns i visitants gaudisquen d'unes de les millors platges de la província".

 

- Per a millorar i ampliar el nivell de coneixements dels agents en llaures a la prestació d'un servei més complet i professional a la ciutadania

 

Els agents de la Policia Local de Borriana estan rebent activitats formatives en matèria de control d'hemorràgies greus amb l'objectiu de millorar i ampliar el nivell de coneixements dels agents en llaures a la prestació d'un servei més complet i professional a la ciutadania.

L'activitat és a càrrec de l'instructor militar Francisco Javier Bernat, actualment agent de la Policia Local de Torreblanca i amb una dilatada experiència sobre la matèria. Tècnic en emergències sanitàries i sanitari de combat, va prestar servei durant nou anys en unitats militars desplegades en conflictes com el de l'Afganistan, sent mereixedor de diverses condecoracions concedides per l'OTAN.

Per al Cap de la Policia Local de Borriana, Raúl Amat, la formació resulta necessària per a “la progressiva implementació d'aquesta mena de material, la qual cosa dotarà als agents de major operativitat i seguretat que redundarà en una major seguretat dels agents i dels ciutadans davant aquesta mena de situacions”.

En aquesta formació els agents han pogut, entre altres qüestions, practicar en l'ús de torniquets, embenatges tàctics, materials hemostàtics, pegats toràcics i altres dispositius dissenyats per a aquestes situacions crítiques.

Segons ha indicat Amat, aquesta acció formativa ha sigut valorada “molt positivament” pels agents, “tant per la seua importància com per la metodologia emprada per l'instructor”, en la qual ha destacat “l'ús de simuladors d'hemorràgies i la recreació de situacions de perill que van posar a prova l'aprenentatge dels agents”.

L'alcalde de Borriana, Jorge Monferrer, ha posat en valor el procés formatiu de la Policia Local per a “optimitzar el servei tan essencial que realitza la Policia Local amb la ciutadania”. “La formació contínua dels agents és clau per a una atenció i resposta eficaç als problemes de la població", ha afegit el primer edil.

 

- Monferrer es reuneix amb la Policia Local per a coordinar la seguretat dels pròxims esdeveniments

- Prop de 2.000 efectius vetlaran per la seguretat en el festival Arenal Sound 2023

 

Monferrer ha visitat la Central de la Policia Local en una primera presa de contacte amb el cos de seguretat local, amb l'objectiu de conéixer les dependències i als funcionaris que formen part del servei.

Durant la visita s'ha interessat per l'organització del servei i els mitjans amb els quals compte, així com pels pròxims operatius de la Policia Local, com és el cas del de la Nit de Sant Joan i la celebració del festival Arenal Sound 2023, amb la intenció d'implementar noves propostes per a optimitzar el servei en aquesta important cita per a Borriana.

La Policia Local ha dissenyat un dispositiu especial de trànsit i seguretat per a la tard-nit del divendres, 23 de juny, en ocasió de la celebració de la tradicional ‘Nit de Sant Joan’ a les platges de Borriana amb l'encesa de fogueres. L'objectiu d'aquest operatiu és garantir la mobilitat i fluïdesa del trànsit en les hores punta d'accés a la zona marítima.

En aquest sentit, l'alcalde de Borriana, Jorge Monferrer, ha manifestat el seu desig que la ciutadania “gaudisca d'una màgica i festiva nit”, ha recomanat “sensatesa i comportament responsable”, i ha fet una crida “al respecte i a complir amb l'ordenança municipal”. De la mateixa manera, el cap de Policia Local de Borriana, Raúl Amat, ha fet una crida a la responsabilitat de la ciutadania demanant “responsabilitat, prudència, precaució i cautela”.

Efectius de la Policia Local de Borriana realitzaran regulacions de trànsit en punts estratègics per a garantir aquesta mobilitat i fluïdesa en el trànsit i el faran tant en les hores d'arribada, a mitjan vesprada, com en la matinada. Els vials més importants d'accés a la zona marítima com la carretera del Port, camí del Grau i avinguda Mediterrània comptaran amb agents per a la regulació del trànsit.

A més, enguany cal comptar amb les obres de l'avinguda Mediterrània, degut a les quals, entre la rotonda d'avinguda Jaime Chicharro i el carrer Joan Carles I, només es podrà circular en sentit Port-Grau, per la qual cosa es recomana, per a anar a la zona marítima, fer-ho per l'Av. Jaime Chicharro. En la zona marítima també es tindran en compte els desplaçaments dels vianants, especialment en la zona del Port.

En el dispositiu especial participarà l'Agrupació Provincial de Voluntaris de Protecció Civil de Borriana, que col·laborarà amb la Policia Local en la feina de casa de prevenció perquè la festivitat transcórrega amb normalitat. Amb la mateixa finalitat, el servei de Policia Local es recolzarà en els drons de la UVIPA (Unitat de Vigilància i Prevenció Aèria) per a una vigilància més eficient, tant del trànsit com de l'ús dels espais públics.

També estarà operativa la Unitat d'Atestats per a la pràctica de controls d'alcoholèmia i drogues en la conducció, i la Unitat de Seguretat i Resposta a les Emergències. La Policia Local ha subratllat que estarà prohibit el botelló, tant en la zona de platges com en el passeig Marítim, així com l'accés a les platges amb envasos de vidre, l'ús de bombones de gas i/o líquids inflamables, i cuinar a la platja.

Normes de les fogueres

El decret d'alcaldia per a la Nit de Sant Joan recorda algunes prohibicions contemplades en l'Ordenança Municipal d'Ús i gaudi de les Platges de Borriana com la prohibició de realitzar fogueres en els espais naturals protegits del municipi, o la prohibició d'utilitzar materials com a pneumàtics, goma espumeja, plàstics, aerosols o qualsevol altre tipus de residu inflamable, explosiu o la combustió de qualsevol altra que puga comportar l'emissió de fums o gasos, contaminants o molestos, per a fer foc o fogueres.

Les fogueres no hauran d'excedir d'una altura de 1'5 metres ni una superfície de 1'5 m², excepció feta de les especialment autoritzades en atenció a determinades condicions. Es recorda que el servei de socorrisme en platges finalitza a les 20 hores. Qualsevol incidència pot ser comunicada a través dels telèfons 964 513311 (Central de Policia Local) o 112 (Centre de Coordinació d'Emergències de la Comunitat Valenciana).

Arenal Sound

Prop de 2.000 efectius de les forces i cossos de seguretat i d'emergències participaran enguany en el dispositiu de seguretat del festival Arenal Sound 2023. El més multitudinari dels que es realitzen cada any a Espanya i que se celebrarà a Borriana de l'1 al 6 d'agost.

Per a això, com en anys anteriors, s'incrementaran els serveis i les hores i es comptarà amb la col·laboració d'altres policies locals de la Comunitat Valenciana per a reforçar l'operatiu, així com persones voluntàries de l'agrupació de Protecció Civil.

 

- Continua el procés administratiu iniciat pel consistori per a cobrir les vacants de les categories d'oficial i d'agents


Quatre nous agents de la Policia Local de Borriana s'han incorporat recentment per mobilitat a la plantilla de la Policia Local per a reforçar el cos de seguretat municipal.

Els quatre nous agents han pres possessió en la casa consistorial en un acte presidit per l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i en el qual ha estat present també la inspectora, Vanessa Hernández, que han acreditat “l’excel·lent nivell i la preparació dels nous agents”, i ha destacat que s'ha treballat amb “previsió i diligència”.

L'alcaldessa, en la presa de possessió, els ha donat la benvinguda i l'enhorabona, els ha desitjat molta sort en aquesta nova etapa i ha agraït “l'esforç, el sacrifici i la preparació” als nous agents Jorge María Montesó, Álvaro Gómez, Enrique Balaguer i Ramón Arce.

La incorporació dels quatre nous agents forma part del trasllat per mobilitat, dins del procés públic per a cobrir les vacants de les categories d'agent en la Policia Local amb la provisió de 20 places, que suposa l'increment de personal més important de l'última dècada en el cos de seguretat local.

Sobre aquest tema, ha recordat que amb aquest procés d'ocupació pública, l'Ajuntament pretén cobrir les vacants dels agents de la plantilla de Policia Local que recentment s'han acollit al règim de jubilació anticipada previst per la normativa de la Seguretat Social. Una reivindicació molt antiga que ha permès la jubilació dels agents als 59 anys.

A més, aquesta convocatòria de places coincideix en el temps amb un altre procés de promoció interna d'ascens a la categoria d'oficial, amb la finalitat de reforçar l'escala de comandament, que ha suposat la presa de possessió ahir mateix de 6 nous oficials i recentment es va completar amb la incorporació, a través del procés de millora d'ocupació, de 3 inspectors, complint-se la fita històrica de la incorporació de la primera dona de la història a la categoria d'inspectora de la Policia Local de Borriana.

Maria Josep Safont ha agraït el treball de tot el cos de seguretat per la gran tasca que realitza en el municipi, “d'una banda, per a garantir la seguretat de tota la ciutadania i, d'altra banda, com a mediador per a la resolució de conflictes”.

- Dins del procés administratiu que ha realitzat el consistori per a cobrir les vacants de les categories d'oficial i d'agents

- Aquest procés suposarà “l'increment de personal més important en la Policia Local de l'última dècada”


Sis nous oficials de la Policia Local de Borriana s'han incorporat recentment a la plantilla de la Policia Local per a reforçar el cos de seguretat municipal, dos dels quals s'han incorporat com a funcionaris de carrera i els altres quatre com a interins.

Els sis nous oficials han pres possessió en la casa consistorial en un acte presidit per l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, en què han estat presents també el cap de la Policia Local, Raúl Amat, i la inspectora, Vanessa Hernández, els quals han destacat que l'ascens a oficial s'emmarca en el procés basat en els principis d'igualtat, mèrit, capacitat i lliure concurrència.

L'alcaldessa en la presa de possessió ha transmès als nous oficials l'enhorabona, a més de felicitar-los pel “merescut” ascens, ja que Iván Felipe, Antonio Rubert, Miguel Amat, Juan Alcón, Mayra Badía, i Jorge Teruel "han demostrat professionalment que tenen capacitat i dots per a assumir-lo”.

La incorporació dels sis nous oficials forma part del procés de promoció interna d'ascens a la categoria d'oficial, amb la finalitat de reforçar l'escala de comandament, que recentment es va completar amb la incorporació, a través del procés de millora d'ocupació, de 3 inspectors, destacant la fita històrica de la incorporació de la primera dona que assoleix la categoria d'inspectora de la Policia Local de Borriana.

A més, aquesta convocatòria de places coincideix en el temps amb un altre procés públic per a cobrir les vacants de les categories d'agent en la Policia Local, amb la provisió de 20 places, que segons ha subratllat suposarà “l'increment de personal més important de l'última dècada en el cos de seguretat local”.

Sobre aquest tema ha recordat que amb aquest procés d'ocupació pública, l'Ajuntament pretén cobrir les vacants dels agents de la plantilla de Policia Local que recentment s'han acollit al règim de jubilació anticipada previst per la normativa de la Seguretat Social. Una reivindicació molt antiga que ha permès la jubilació dels agents als 59 anys.

Amb aquesta important incorporació d'agents, oficials i inspectors, es pretén estabilitzar la plantilla per a dotar de major seguretat la ciutat, que enguany afronta novament alguns reptes com ara la Vuelta ciclista a Espanya en la qual Borriana acollirà un final d'etapa, i una nova edició de l'Arenal Sound, que enguany arribarà amb una plantilla notablement reforçada.

Maria Josep Safont ha agraït el treball de tot el cos de seguretat per la gran tasca que realitza en el municipi, “d'una banda, per a garantir la seguretat de tota la ciutadania i, d'altra banda, com a mediador per a la resolució de conflictes”.

Quant als nous oficials, Safont els ha donat la benvinguda i els ha agraït “l'esforç, el sacrifici i la preparació que els ha portat a superar el procés selectiu i a formar-se com a policies professionals, i els ha desitjat molta sort en aquesta nova etapa”.

Per la seua part, el cap de Policia ha acreditat “l’excel·lent nivell i la preparació dels nous agents” i ha destacat que s'ha treballat amb “previsió i diligència”, i davant les jubilacions dels últims anys, la Policia Local de Borriana s'ha “reforçat i rejovenit” amb la incorporació de nous efectius.

Tal com ha valorat Raúl Amat, suposa “un important suport per al cos policial, que es vorà reforçat en les seues seccions operatives com ara Atestats, Grup de Seguretat i Resposta a les Emergències i Prevenpol o policia preventiva de proximitat, amb la consegüent millora en la capacitat d'organització i resposta”.

- Més de 200 persones es van presentar inicialment a les proves que van començar al febrer per a cobrir una bona part de les places vacants en la plantilla d’aquest servei municipal


Aquesta setmana ha finalitzat, amb la prova de valencià, el procés selectiu per a la provisió de 21 places d'agent del cos de Policia Local de Borriana, segons ha informat l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont.

Encara que el consistori inicialment va convocar set places, el procediment ha permès incorporar les vacants produïdes fins a la seua conclusió, amb la inclusió prèvia de les places a la corresponent Oferta d'Ocupació Pública.

Amb aquest procés d'ocupació pública, l'Ajuntament pretén cobrir les vacants dels agents de la plantilla de Policia Local que recentment s'han acollit al règim de jubilació anticipada previst per la normativa de la Seguretat Social. Una reivindicació molt antiga que ha permès la jubilació dels agents als 59 anys.

De fet, segons ha explicat el cap de la Policia Local de Borriana, Raúl Amat, una vintena d'agents de la plantilla de Borriana, la totalitat dels quals han complit l'edat, s'han acollit sense excepció a aquest benefici, la qual cosa a judici seu, “lògicament, ha generat una reducció temporal d'efectius que fins ara es cobrien amb la realització d'hores extraordinàries i ara es vorà pal·liada amb la incorporació dels nous agents”.

Amb aquesta important incorporació d'agents, oficials i inspectors, es pretén estabilitzar la plantilla per a dotar de major seguretat la ciutat, que enguany afronta novament altres reptes com la Vuelta ciclista a Espanya en què Borriana acull un final d'etapa, i una nova edició de l'Arenal Sound, que enguany arribarà amb una plantilla notablement reforçada.

A més, aquesta convocatòria de places coincideix en el temps amb un altre procés de promoció interna d'ascens a la categoria d'oficial, amb la finalitat de reforçar l'escala de comandament, que recentment s'havia vist completada amb la incorporació, a través d’un procés de millora d'ocupació, de 3 inspectors, assolint la fita històrica de la incorporació de la primera dona de la història a la categoria d'inspectora de la Policia Local de Borriana.

Tal com ha valorat el cap de la Policia Local, suposa “un important recolzament per al cos policial, que es vorà reforçat en les seccions operatives com ara Atestats, Grup de Seguretat i Resposta a les Emergències i Prevenpol o policia preventiva de proximitat, amb la consegüent millora en la capacitat d'organització i resposta”.

Cal recordar que al voltant de 200 persones es van presentar inicialment a les proves que van començar al mes de febrer, concretament el dia 7, per a “cobrir bona part de les places vacants en la plantilla del servei municipal i, amb això, millorar la realització del seu treball”.

Així mateix, ha indicat que encara que l'inici del procés es va demorar per diferents vicissituds administratives que van complicar la tramitació en els últims mesos, “una volta superats els diferents tràmits, nomenat el tribunal i comprovada la documentació aportada pels més de dos-cents aspirants, les proves s'han pogut desenvolupar sense contratemps i finalitzar en 4 mesos escassos”.

- A nivell de seguretat s'ha registrat una disminució d'intervencions operatives policials respecte a 2022


L'alcaldessa de Borriana i regidora de Seguretat, Maria Josep Safont, ha fet un balanç “molt positiu” d'aquestes Falles 2023, perquè a pesar de la multitudinària participació en tots els actes, s'ha registrat una disminució d'incidents en matèria de seguretat i en les intervencions operatives respecte a les falles de 2022, segons es desprèn de l'informe estadístic de les actuacions de la Policia Local durant els 5 dies de festes, del 15 al 19 de març.

Des del dimarts d’inici de la setmana fallera fins al final de les festes, la Policia Local va registrar un total de 368 trucades telefòniques informatives i de requeriment de serveis a la Sala de Comunicacions, mentre que en el mateix període de l'any 2022 de març es van rebre un total de 574 trucades telefòniques, és a dir, enguany s'han rebut 206 trucades menys, la qual cosa representa un notable descens del 35,8%.

De les 368 crides rebudes enguany, 168 han requerit intervenció policial, que representa un 45,7% del total de telefonades, mentre que 200, un 54,3%, han sigut de tipus informatiu.

 

Molèsties de casals

Durant les festes d'enguany, no s'ha clausurat cap casal faller, ja que totes les comissions han complit amb els requeriments efectuats per la Policia Local. Tampoc s'ha produït cap denúncia per incomplir l'horari de tancament autoritzat.

No obstant això, es van registrar un total de 18 avisos relacionats amb molèsties procedents de casals fallers que han requerit intervenció policial, el mateix nombre que en 2022.

En referència a una altre tipus de denúncies, se n'han efectuat dos per incompliment d'ordenances municipals, concretament d'actes vandàlics que han causat danys en un vehicle i a la porta d'un immoble i 3 per infracció de la Llei 4/2015 sobre Protecció de la Seguretat Ciutadana.

 

Accidents de circulació

Durant les passades festes es van registrar 2 accidents de trànsit en vies de competència municipal, dels quals un va requerir la instrucció d'atestat policial, en tractar-se d'un accident entre vehicle-patinet, i en l'altre no va ser necessària la instrucció per tractar-se d'un accident sense ferits.

 

Denúncies

En el transcurs de les festes es van formular un total de 44 butlletins de denúncia per infraccions en matèria de trànsit, circulació de vehicles de motor i seguretat viària. De les quals, una per conduir superant la taxa administrativa d'alcoholèmia sense arribar a constituir delicte contra la seguretat viària, una altra per conduir superant la taxa administrativa d'alcoholèmia arribant a constituir delicte contra la seguretat viària, quatre per conduir sense assegurança reglamentària i una per falta de la inspecció tècnica del vehicle en vigor.

Mentre que l'any 2022, el nombre total de butlletins de denúncia formulats en va ser de 29, en comparació als 44 d'enguany, cosa que suposa un augment de butlletins per infraccions de trànsit que representa un increment del 51,7%.

 

Uns altres

També es van cursar 39 butlletins per mal estacionament, i el servei de grua municipal ha realitzat un total de 89 intervencions, per 116 de 2022, la qual cosa representa un descens per intervencions que en termes percentuals representa el 23,2% respecte a 2022.

Així mateix, es van retirar 77 vehicles pels voltants com a conseqüència de diferents actes sense taxa per als titulars dels vehicles, i 12 al depòsit municipal amb taxa.

Quant al nombre d'intervencions relacionades amb assistències sanitàries a persones n’ha sigut d’11, per 6 en 2022, la qual cosa representa un augment del 45 per cent.

En definitiva, per a l'alcaldessa han sigut unes festes “excepcionals” quant a la participació massiva en la majoria d'activitats festives i, encara que enguany han sigut multitudinàries, “s'han registrat menys incidències totals que les últimes falles celebrades amb normalitat”, ha recalcat. Malgrat l'absència d'incidents greus i de posar en valor el comportament de convivència i civisme de la ciutadania, ha indicat que s'han de millorar qüestions relacionades amb les molèsties al veïnat i tendir a reduir-les.