Continúa en septiembre el tratamiento contra los mosquitos
  • Del 6 a l'11 de setembre es realitza el tractament intensiu en els punts en què n’hi ha més presència

  • S'ha reforçat la campanya amb treballs nocturns i trcataments aeris, per a limitar la proliferació de l'insecte després de les pluges

  • Aquesta campanya de reforç complementa als tractaments que realitzen les brigades de forma habitual al llarg tot l'any


Durant aquesta setmana, des del dilluns 6 i fins demà, dissabte 11 de setembre, l'Ajuntament de Borriana està realitzant el quart tractament intensiu de nebulitzacions i inspeccions contra els mosquits d'aquest estiu.

Amb aquesta campanya de reforç amb larvicides i adulticides es busca evitar la proliferació d'aquest insecte per al mes de setembre, després de les pluges de les últimes setmanes.

En aquesta ocasió, a més, hi ha hagut un reforç amb mitjans aeris entre el dijous 9 i el divendres 10 sobre algunes zones amb més presència del mosquit, i la nit del dimecres 8 també es van establir torns de treball de les brigades.

El tractament intensiu de sis dies se suma a les actuacions de control habituals que la la empresa concessionària Lokímica realitza per a la regidoria de Salut tots els mesos. Es tracta tant de fumigacions ordinàries per a reduir la població adulta com de tractaments contra larves per evitar el naixement de nous insectes.

Així, s'ha intensificat el tractament durant aquesta setmana en les boteres, en les zones de vegetació pròxima a la ciutat, en el llit del riu Anna, en el Clot de la Mare de Déu i en la zona del litoral marítim. A més, les brigades antimosquits han col·locat punts de monitoratge del mosquit tigre en zones propícies a la seua aparició, per a fer-ne un seguiment de la reproducció.

L'Ajuntament fa una crida a la col·laboració ciutadana i recorda als veïns i veïnes la importància d'actuar no solament en les zones públiques sinó en els potencials focus privats amb aigua estancada, com ara jardineres, séquies, poals, bidons o basses.

El mosquit es reprodueix en les acumulacions d'aigua, per la qual cosa la mesura preventiva més eficaç és buscar i eliminar els focus de cria, cobrint els recipients, buidant-los o renovant l'aigua d'abeuradors o pitxers amb freqüència.

Totes aquestes actuacions desenvolupades pel consistori són respectuoses amb el medi ambient, no afecten la qualitat de les aigües i es complementen amb els tractaments que realitza puntualment la Diputació de Castelló, que se centren en les zones agrícoles, de marjal i fluvials.

D'altra banda, l'Ajuntament també ha rebut a través de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies una ajuda de la Conselleria de Sanitat Universal per a finançar la lluita contra el mosquit tigre. Aquesta subvenció, per un valor de 650 euros, té com a objecte finançar els tractaments contra l'aedes albopictus i se suma a les actuacions coordinades amb l'administració autonòmica per a evitar-ne la proliferació en zones propícies com Borriana.