El mercado de los martes por el Covid 19 cumple las medidas
Primer día de mercado del martes en el estado de alarma por el Covid19

Amb una afluència normal de persones, sense incidències i respectant les normes sanitàries preventives, s'ha celebrat, per primera vegada des que es decretara l'estat d'alarma, el mercat del dimarts a Borriana. Amb al voltant de 50 parades només de productes alimentaris i de primera necessitat i de forma provisional en el solar de l'antiga fàbrica de la Joia Export, coneguda popularment com la Pelaora.

Fins a la nova instal·lació s'han desplaçat l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i la regidora de Mercats, Sara Molina, per tal de comprovar l’activitat del mercat i, tot tenint en compte les visites, han valorat “positivament” tant “el bon acolliment de la ubicació temporal”, com “el civisme, la responsabilitat i el respecte per les normes sanitàries que han mostrat les persones venedores i també les compradores”.

De fet, segons ha precisat Sara Molina, les dos inspeccions realitzades aquest matí per la Conselleria de Sanitat per a comprovar el compliment de les normes, han conclòs que “compleix amb escreix” ja que es tracta ”d’una de les instal·lacions per a aquest tipus d'activitat de les més segures” i, a més, ha superat tots els controls “amb nota”.

S'ha reprès així avui en el municipi l'activitat de venda ambulant en la nova ubicació de forma provisional, fins que les autoritats sanitàries permeten el retorn a la seua ubicació tradicional, per a poder proveir la ciutadania de productes frescos i de proximitat, amb les condicions de seguretat i higiene marcades per la Conselleria de Sanitat i Salut Pública.

El solar, cedit pels actuals propietaris, Eliseo Pla Ramírez SL, permet complir amb la separació dels establiments i controlar la distància social, que són les directrius que fixa el Consell per a l'obertura d'aquests mercats durant l'estat d'alarma.