-
El Centre Municipal de Cultura la Mercè acollirà les jornades que se celebraran els pròxims dies 6 i 7 de maig
-
Organitzades per l'Ajuntament de Borriana a través de la Regidoria d'Educació
El Centre Municipal de Cultura la Mercè acollirà les I Jornades Educatives municipals amb el títol “Borriana inclou”, que se celebraran els pròxims dies 6 i 7 de maig, organitzades per l'Ajuntament de Borriana a través de la Regidoria d'Educació amb la col·laboració del Centre de Formació del Professorat, Cefire.
Segons ha informat el regidor d'Educació, J Ramon Monferrer, aquestes primeres Jornades, en què s’han inscrit al voltant de 150 persones docents a través del Cefire i més de 70 famílies a través de l’organització, compta amb ponents de prestigi reconegut i està adreçat al professorat d'infantil, primària i secundària i als departaments d’Orientació, i també a famílies i a estudiants futurs docents. El Cefire certificarà l'assistència a les persones docents.
Per a Monferrer, una escola inclusiva “reconeix que les diferències existeixen en tot l'alumnat, i no només en uns pocs, i concep la diferència com un valor útil i aprofitable a l'aula per tot el grup, i no tractada en espais diferenciats”.
En aquest sentit, ha posat en relleu l'interès suscitat en la manera “d’educar per al desenvolupament humà i per a la justícia social” perquè, ha valorat, “és molt satisfactori tractar aquestes qüestions tan importants per al procés educatiu, tant parental com a nivell de centres escolars, per a contribuir a crear una nova societat i adonar-nos que l'educació té un altre sentit i va més enllà de l’ensenyament enciclopèdic”.
En les jornades, ha explicat el regidor d'Educació, “analitzarem algunes de les claus per a oferir al professorat de totes les àrees i de les diferents etapes educatives, així com als i les especialistes de suport a la inclusió, coneixements, estratègies i ferramentes que faciliten el treball amb tot l'alumnat, per tal de fer efectiva la inclusió educativa”.
Així, ha manifestat, es tracta de dotar el professorat de recursos pràctics per a la inclusió, divulgar experiències que acosten l'escola i la família, teixir vincles entre la comunitat educativa i afavorir un aprenentatge significatiu i personalitzat, i oferir recursos, propostes i bones pràctiques d'intervencions a l'aula.
Entre els continguts de les I Jornades Educatives municipals, destaquen les propostes sobre eines pràctiques per a la inclusió i la pràctica de l'educació inclusiva: propostes alternatives, metodologies inclusives i innovadores en el procés d'ensenyament i aprenentatge, el treball en equip del professorat, el vincle entre la comunitat educativa i l'educació Inclusiva a l'aula.
Finalment, el regidor d'Educació ha aprofundit sobre la convivència i la inclusió educativa, després dels canvis que hi ha hagut a nivell social, tant des d'un punt de vista global com local, i que han incidit sobretot en els temes relacionats amb la inclusió, que afecten de manera generalitzada a tots els sectors de la població, raó per la qual han adquirit ara més vigència que mai”.