Tres premis de 500 euros a la Millor Trajectòria Educativa i sis beques per a cursar estudis d'anglès al Regne Unit

 

 L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i el regidor d'Educació, J. Ramon Monferrer, han participat avui en l'acte de lliurament dels Premis a la Millor Trajectòria Educativa de la Fundació Cañada Blanch i de les beques Cañada Blanch que anualment es lliuren a 9 estudiants de Borriana, com a mostra de la preocupació per la cultura i l'educació del seu fundador, el borrianenc Vicente Cañada Blanch, el seu compromís amb la ciutat i la seua implicació i suport al progrés intel·lectual i acadèmic.

La directora de la Fundació Cañada Blanch, Paula López, i un dels seus patrons, Antonio Lleó, han lliurat els tres premis a la millor trajectòria acadèmica d'enguany a Salah Nasseredine Saghraoui de l'IES Jaume I, a Aitana Piñón Gómez del col·legi Salesians i a Pablo Olivares de Llago de l'IES Llombai, dotat amb 500 euros cadascun, amb la finalitat de contribuir al finançament econòmic dels seus estudis, els quals han rebut a més el seu diploma i la felicitació tant de la Fundació com dels representants municipals presents.

En el mateix acte, s'han lliurat també les sis beques a estudiants del municipi a proposta dels centres educatius de Batxillerat de la ciutat, tenint en compte els seus expedients acadèmics. En aquesta edició han correspost a Carmen Melchor i Alexia Andrea Ponta de l'IES Jaume I, Sofia Almarcha Saura i Adrián Cabedo Rodríguez del col·legi Salesians i per a Carla Safont Pérez i Basma Mamouni Menghouchi de l'IES Llombai.

Després de dos anys en què les beques que lliura la Fundació per a cursar estudis d'anglès al Regne Unit van ser substituïdes per ajudes econòmiques per la pandèmia, enguany s'han tornat a lliurar les beques tenint en compte l'expedient acadèmic de cadascun dels estudiants, les candidatures dels quals van ser presentades pels mateixos centres, a més del coneixement previ de la llengua anglesa per a poder formar part de l'experiència de millorar el seu nivell durant el mes vinent de juliol.

Els sis joves que han aconseguit la beca podran gaudir durant un mes de la programació especial que la Fundació Cañada Blanch prepara en aquest projecte d'immersió lingüística i que els portarà, entre altres experiències, a conèixer el funcionament de l'Institut espanyol Vicente Cañada Blanch de Londres, i a realitzar una visita a l'ambaixada d'Espanya i ser rebuts personalment per l'ambaixador, entre d’altres.

En la seua intervenció l'alcaldessa ha rememorat la figura de Vicente Cañada Blanch, “reconegut com el primer espanyol importador de taronges al Regne Unit, però a més d'aqueixa activitat comercial, també va fer un treball social per a ajudar a molta gent, especialment als fills i filles d'immigrants espanyols a Anglaterra que van haver de fugir d'Espanya com a exiliats de la Guerra Civil, en l'àmbit de l'educació a l'estranger”.

Per això, ha manifestat, “avui és molt d'agrair que la Fundació que porta el seu nom continue fent efectiva aqueixa col·laboració directa en l'educació, la cultura i la formació dels i les joves que avui sou ací”.

En aqueixa mateixa línia, Maria Josep Safont ha volgut reconèixer a la Fundació “la implicació i el compromís” que ha demostrat des de la seua creació amb el món de l'educació i el coneixement a la ciutat de Borriana, que al judici seu es reflecteix, un any més, malgrat les circumstàncies, en la decisió de “continuar donant suport al creixement intel·lectual i educatiu de la joventut de la ciutat de manera efectiva, amb aquesta col·laboració directa en l'educació, la cultura i la formació de la joventut”.

Per part seua, el regidor d'Educació, J. Ramon Monferrer, ha destacat que “un any més la Fundació mostra el seu compromís directe amb la nostra ciutat, la seua implicació a l'hora de continuar premiant estudiants que desitgen millorar el seu nivell d'idiomes, així que no em queda més que agrair un any més la seua col·laboració i desitjar als i les estudiants que les gaudisquen i aprofiten”.

També ha destacat el “fonamental” paper dels centres educatius, del professorat i de les famílies en la formació i en els fites aconseguides tant acadèmiques com vitals dels estudiants i la seua “important” contribució a aconseguir aquests reconeixements docents.

Des de la Fundació han destacat la seua intenció de “continuar donar suport a la trajectòria acadèmica dels i les joves de Borriana premiant estudiants que desitgen millorar el seu nivell educatiu de cara al futur”, i han mostrat el seu interès de “continuar mantenint una estreta relació i col·laboració amb la ciutat natal de don Vicente Cañada Blanch”.

Conferència

Enguany, la jove borrianenca Ana Fernández Bravo, brillant i prestigiosa científica de la Universitat Rovira i Virgili, ha sigut l'encarregada de transmetre uns consells a l'alumnat premiat, en els quals ha destacat la importància i les oportunitats que tenen per davant, així com el reconeixement que suposa per a la nostra ciutat comptar amb noves incorporacions d'excel·lència d'estudiants en tots els camps de l'estudi i la investigació. A més, els ha encoratjat gràcies al seu coneixement i la seua experiència personal i els ha transmès les claus i la il·lusió necessàries per a afrontar un futur educatiu i professional amb “interès, perseverança i tenacitat”.