-
L'alcaldessa de Borriana i la regidora de Joventut constaten el desenvolupament de les activitats que realitzen durant aquesta setmana de vacances més d'un centenar d'escolars
-
Enguany el consistori ha ampliat l'oferta amb la nova proposta de l’Escoleta de Pasqua Tecnològica
L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i la regidora de Joventut, Lluïsa Monferrer, han visitat els 77 xiquets i xiquetes de 4 a 11 anys del municipi que enguany participen en l'Escoleta de Pasqua, organitzada per l'Ajuntament per a facilitar a les famílies la conciliació laboral i familiar.
Es tracta d'una de les propostes de l'àrea de Joventut municipal d'alternativa d'oci per als xiquets d'Infantil i Primària a través de tallers i jocs, que enguany es desenvolupa en el CEIP Novenes de Calatrava en horari de 9h a 13h, amb possibilitat d'entrar a les 8h i eixir a les 14h.
A més, Safont i Monferrer han acudit també a conèixer les activitats que realitzen 27 xiquets i xiquetes més, majors de 8 anys, a través de la nova proposta de l'àrea de Joventut: l'Escoleta de Pasqua Tecnològica, que es realitza igualment aquests dies en les instal·lacions del Casal Jove. Una oferta per a descobrir l'eina de roblox, electrònica i realitat augmentada, en una plataforma de desenvolupament de videojocs educatius que permet els menuts i les menudes convertir-se en experts de la manipulació tecnològica sense adonar-se’n, gràcies a la metodologia basada en la ludificació.
En les visites, Safont i Monferrer han manifestat que les Escoletes de Pasqua de Borriana són “un exemple tant per la implicació dels professionals que la desenvolupen, com per la confiança que els pares i mares depositen en aquestes activitats”.
Així mateix, han destacat l'aposta del govern municipal per “l'educació en valors, l'ètica i l'heterogeneïtat i per una educació inclusiva adaptada a les necessitats especials de cada persona”.
D'altra banda, l'alcaldessa i la regidora han destacat la contribució de les dos iniciatives per a “afrontar les dificultats en la conciliació de la vida familiar i laboral que tenen moltes famílies amb l'arribada de les vacances escolars”. Al mateix temps, han posat en valor la seua contribució a “crear espais d'inclusió en què conviuen xiquets i xiquetes del municipi, i on l'educació, la diversió i les activitats lúdiques es combinen en perfecta harmonia”.
Durant el recorregut per les diferents aules del CEIP Novenes de Calatrava i del Casal Jove, les representants municipals han pogut comprovar la gran varietat d'activitats i tallers dissenyats segons les edats que inclouen, entre d’altres, jocs d'animació, esportius, tradicionals, elaboració de mones de Pasqua, creació de catxerulos, modelat de fang i una gran festa final. Tot això sota la supervisió de monitors titulats i professionals, i adaptada a les mesures sanitàries vigents.
En les Escoles de Pasqua, que se celebren des del dia 19 fins demà 22 d'abril, participen un total de 104 xiquets i xiquetes i joves entre les dos opcions.
Aquestes activitats estan subvencionades per l'Ajuntament i, per això, la tarifa general dels quatre dies ascendeix a tan sols 20 euros. Compta també amb descomptes especials per família nombrosa o monoparental o per a les persones amb discapacitat reconeguda igual o superior al 33%, amb un cost de 10 euros. A més, és gratis per a les filles i fills de dones que reunisquen la condició de víctima de violència de gènere, així com per a les persones que depenen o estiguen acollides per elles.
La regidora de Joventut ha recordat que la iniciativa compta amb una subvenció de la Secretaria d'Estat d'Igualtat i contra la Violència de Gènere del Ministeri d'Igualtat dins del Pla Corresponsables que té com a objectiu iniciar el camí cap a la garantia de la cura com un dret a Espanya des de l'òptica de la igualtat entre dones i homes, i des d'un enfocament de garantia de drets universals, al marge de la condició laboral de les persones beneficiàries.