Mostra agroalimentaria de Burriana 2023
Mostra agroalimentaria para escolares 2023
  • - Alumnes de 1r i 2n d'ESO de diferents centres educatius han gaudit d'un esmorzar saludable a base de suc de taronja i pa amb oli, i de la xarrada “Som el que mengem”


Amb l'objectiu de donar a conèixer els productes de la Plana i els beneficis i els avantatges d'una alimentació saludable, avui al voltant de 1.000 alumnes de 1r i 2n de l'ESO dels centres educatius de la ciutat han gaudit d'un esmorzar saludable a base de suc de taronges de Borriana i pa amb oli d'oliva verge extra (AOVE), al Centre Municipal de Cultura la Mercè.

Aquesta iniciativa s'emmarca en el cicle de conferències programades en la Mostra de Qualitat Agroalimentària de la Plana organitzada per l'Ajuntament i la Cooperativa Agrícola Sant Josep de Borriana.

A més del desdejuni, l'alumnat ha participat en una conferència sobre l'alimentació saludable, “Som el que mengem”, a càrrec de Paloma Roures Edo, consultora d’AOVE d’Intercoop Consultoria.

Una xarrada en què els joves han descobert tant el valor dels cítrics en el municipi, com la necessitat de portar a terme una dieta equilibrada en la qual la taronja, producte agrícola característic de la ciutat, estiga present.

Juntament amb l'alumnat han assistit a la conferència l'alcaldessa, Maria Josep Safont, el regidor d'Agricultura, Vicent Granel, el director de la Cooperativa Sant Josep, Juan Vicente Moros, a més dels regidors d’Educació i Medi Ambient i algunes representants de l'associació d’Ames de Casa de Borriana. Tots ells els han animat a consumir “taronges de Borriana”.

L'alcaldessa, en la seua intervenció, ha agraït a l'associació d’Ames de Casa, a la Cooperativa, als tècnics municipals i al professorat la seua col·laboració en l'organització de l’activitats, així com en la promoció “dels nostres cítrics i dels nostres productes de proximitat”, per a inculcar des de la infància la consciència sobre els beneficis de l'alimentació saludable.

Safont també ha explicat als centenars d'alumnes assistents que l'objectiu és mentalitzar i sensibilitzar sobre el consum saludable, perquè “una bona educació per a la salut requereix tot un procés d'ensenyament i aprenentatge amb la finalitat d'adquirir uns hàbits que ens facen dur una vida més saludable”.