-
Com a suport explícit a les demandes i necessitats de la població LGTBI+
-
L'Ajuntament també ha presentat avui a les entitats i als el públic professional el Servei Orienta de la província de Castelló
Amb la lectura del manifest a favor de la defensa de les necessitats de la població LGBTI+, l'Ajuntament de Borriana ha posat fi a la programació «Celebrant la diversitat», organitzada per la regidoria d'Igualtat al voltant de la celebració pel Dia Internacional de l'Orgull LGTBI 2020, sota el lema «L'amor és amor» per "reivindicar una educació plural que atenga la diversitat.
La lectura del manifest ha estat presidida per l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i ha reunit a la plaça Major tant a representants de la corporació municipal, com a representants de diferents entitats, associacions, centres educatius, Casa d'acollida, professionals de sector i diferents càrrecs de la Policia Local i la Guàrdia Civil.
El text ha posat de manifest el compromís ple del consistori per a la posada en marxa de mesures que limiten aquesta distinció social, i la denúncia contra l'homofòbia, lesbofòbia, bifòbia i transfòbia.
Segons ha explicat la regidora d'Igualtat, Maria Romero, les diferents activitats que han format part de la programació han tingut com a principal objectiu reivindicar la defensa dels drets LGTBI+ des del respecte, "continuem reclamant la necessitat que totes les persones puguen accedir a la plena ciutadania sense excloure ningú".
Com a mostra pública i visible del suport permanent als drets de l’LGTBI, l'Ajuntament ha identificat diferents espais municipals visibles amb els colors de la bandera arc iris al voltant de la data del 28 de juny, Dia Internacional de l'Orgull LGTBI, comprometent-se a posar en marxa mesures que promoguen el respecte i l'eradicació de la pressió social, especialment de caràcter educatiu, amb la utilització de les iniciatives culturals i festives de manera transversal.
Maria Romero ha destacat que el consistori "inclourà les mesures i accions oportunes en el proper Pla d'Igualtat Municipal", a més a més, continuarà organitzant les jornades «Celebrant la Diversitat» per a "reivindicar una educació plural que atenga la diversitat com a requisit per crear un espai educatiu en què imperen els valors democràtics i de tolerància, on s'incloga la defensa de la diversitat familiar i la lluita contra qualsevol tipus de discriminació que puguen patir les famílies homoparentals i homomarentales, tant simbòlicament com materialment "
Així mateix, ha destacat l’aposta de l'Ajuntament per fomentar la formació en la coeducació i els Plans coeducatius entre els centres escolars del municipi, fomentar de manera activa l'associacionisme LGTBI+ provincial, i promoure, especialment entre la joventut, l'associacionisme local, així com atendre les seves demandes i propostes de forma real i activa.
En el manifest també es demana al Govern d'Espanya l'aprovació d'una Llei d'Igualtat LGTBI que aborde tota la problemàtica des d'una perspectiva holística, sanitària, educativa, laboral, així com la despatologització de les identitats trans i intersexuals, sense que els drets sexuals i sanitaris d'aquestes persones es vegen perjudicats.
Servei Orienta
D'altra banda, part de l'equip de professionals que conformen el Servei Orienta de la Generalitat Valenciana han presentat tant el seu catàleg de serveis com la feina que desenvolupen. També han oferit assessorament davant les preguntes de el públic assistent, entre els quals hi havia representants dels cossos i forces de seguretat, centres socials del municipi, persones de l'àmbit educatiu i de diferents departaments municipals.
Cal recordar que Orienta és una oficina pública que té l'objectiu de canalitzar l'atenció al col·lectiu LGTBI i l'assessorament professional en tots els drets que els reconeix la Llei 23/2018 d'Igualtat de les persones LGTBI. Orienta té la seu a les tres capitals de la Comunitat Valenciana i està integrada per professionals de Treball Social, Psicologia, Advocacia i Intervenció Social.