Tant la conferència dedicada al món de l'oli d'oliva organitzada per la Cooperativa Sant Josep i la regidoria d'Agricultura, com el posterior berenar que cada any oferix l'Associació de Amas de Casa de Borriana registren un ple d'assistents
Les dues jornades en les que una vegada més queda dividida la Mostra de Qualitat Agroalimentària de Borriana han tornat a arrencar amb un èxit de convocatòria i participació difícil d'aconseguir per a d'altres tipus d'esdeveniments. Una vegada més, el Saló de Plens de l'Ajuntament ha acollit la primera de les dues conferències en que ha quedat dividida una Mostra que arriba ja a la seua dissetena edició i que organitza la Cooperativa Agrícola Sant Josep i l'Ajuntament de la ciutat. El tècnic i expert en olivicultura i elaiotècnia, Miguel Abad Ventura ha estat l'encarregat d'obrir el cicle de conferències trencant alguns dels mites sobre la nutrició i com l'oli d'oliva en pot ser un factor clau dins les dietes a seguir per tots aquells que mostren preocupació per la seua alimentació diària. En la presentació han estat presents tant l'alcaldessa, Maria Josep Safont, la presidenta de les Amas de Casa, Antonia Palomar, així com el director i el president de la Cooperativa Sant Josep i organitzadors de les jornades, Juan Vicente Moros i José Montoliu, que han coincidit en assenyalar que «el que pretenem un any més és oferir informació concreta sobre els hàbits alimentaris saludables, la promoció d'aquelles empreses locals vinculades al món de l'alimentació, i de passada, alguns coneixements relacionats directament amb el món de la cuina». Així, els i les assistents a la primera de les xarrades han pogut comprovar de la mà Miguel Abad els secrets sobre la bona utilització dins el món de la nutrició de l'oli d'oliva verge i com «molts dels prejudicis o mitges veritats que tenim sobre el producte poden ser aclarits, confirmats o desmentits molt fàcilment».
Tal i com ja és tradició dins la Mostra de Qualitat Agroalimentària que cada any acull Borriana, la primera jornada s'ha tancat amb el suculent i copiós berenar que cada any organitza l'Associació de Amas de Casa, per tal de «donar encara més força a la Mostra, i a la vegada seguir aprenent sobre els conceptes culinaris o els consells que es poden extreure de les conferències». Tal i com ha recordat el regidor d'Agricultura de l'Ajuntament, que col·labora en la realització de la Mostra, Santiago Zorío, «un any més estem molt contents del funcionament i la resposta de la gent a la Mostra, ja que ha estat més que satisfactòria i fa que s'allarguen unes jornades dedicades a l'alimentació que ja són tota una tradició a Borriana. Ara ja només ens queda, i estem segurs que així serà, que en la jornada de dimarts amb la conferència dedicada a Borriana com a bressol del comerç taronger, torne a ser un èxit tant de participació com de trasllat de coneixements històrics, culturals i gastronòmics de la nostra ciutat».