• Després d'iniciar-se les obres de la primera fase per a executar una nova conducció d'aigües pluvials, el consistori en Junta de Govern, ha aprovat la següent fase amb un pressupost base de licitació ascendix a 663.360, 62 euros
  • Esta segona fase, contempla la connexió dels pous P21 i P19 i la construcció d'un tanc de tempestes que arreplegarà les aigües de pluja captades pels sistemes urbans de drenatge sostenible (SUDS) i permeta la seua reutilització

Burriana.- (30-06-24). L'Ajuntament de Burriana ha aprovat en Junta de Govern licitar la segona fase de la xarxa de pluvials en l'Avinguda Cardenal Tarancón. Després d'iniciar-se les obres de la primera fase, el mes de juny passat, per a executar una nova conducció d'aigües pluvials entre el punt d'abocament del projecte i el pou de registre P21, situat en la rotonda de la carretera del grau al costat de la zona comercial, així com l'execució d'un depòsit de desbastament i la d'un nou tram de la xarxa, durant esta setmana, s'ha procedit a iniciar els tràmits per a la següent fase d'un dels grans projectes de la legislatura.

Un projecte que dotarà a la capital de la Plana Baixa d'unes noves infraestructures hídriques que pal·liaran les constants inundacions del municipi en episodis de fortes precipitacions i dotaran la ciutat d'una xarxa necessària per a afrontar amb garanties els reptes del futur.

Amb la primera fase de la xarxa de pluvials en l'Avinguda Cardenal Tarancón, es va iniciar una de les primeres inversions dotada econòmicament en 2023, on el termini de finalització de les obres està previst en al voltant de 5 mesos, per la qual cosa a principis de novembre d'este mateix any haurien d'estar concloses. 

Estes obres se solaparan amb les actuacions de la segona fase que l'Ajuntament acaba d'aprovar licitar, tot segons es contempla en el Pressupost General per a l'Exercici 2024, aprovat en ple extraordinari a la fi del mes de desembre. Esta segona fase, contempla la connexió dels pous P21 i P19 (entre la rotonda de la carretera del Port fins a la rotonda de l'IES Llombai) i la construcció d'un tanc de tempestes que arreplegarà les aigües de pluja captades pels sistemes urbans de drenatge sostenible (SUDS) i permeta la seua reutilització en el reg dels Hort d'Oci, entre altres.

Cal recordar que les actuacions en l'Avinguda Cardenal Tarancón formen per a del macroprojecte per a la construcció d'una Xarxa Separativa de Drenatge d'Aigües Pluvials que es desenvoluparà durant tres anualitats i que a la seua fi haurà aconseguit un import total pròxim als 3.200.000 euros. A estes actuacions, cal afegir per a 2024, la connexió del col·lector al carrer del Barranquet al riu amb una partida de 830.000 euros.

L'Alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, ha assenyalat que “esta inversió econòmica suposa una aposta estratègica de futur davant possibles casos d'inundacions”.

“L'equip de Govern contínua treballant per a dotar a la ciutat d'unes infraestructures que permeten afrontar els episodis de fortes pluges amb les màximes garanties”, ha valorat el regidor d'Obres Públiques, Juan Canós, qui ha detallat que “la construcció de la Xarxa Separativa de Drenatge d'Aigües Pluvials dona solució a una necessitat del municipi i prepara a la ciutat per als reptes del futur”.