• Las actuaciones conjuntas con la Diputación de Castellón han supuesto una importante bajada de incidencias en la capital de la Plana Baixa durante el verano

Burriana.- (26-09-24). L’Ajuntament de Burriana, en coordinació amb el servei de control de mosquits de la Diputació de Castelló, han realitzat durant este matí un pla de tractament aeri contra les larves de mosquits en el municipi; uns vols de control de plagues que no es realitzaven a Burriana des de fa més de deu anys.

 

Estes actuacions s'han realitzat en les zones on es complixen els requisits i es planifiquen en els períodes que combinen episodis de pluges combinats amb l'augment de les temperatures. El tractament s'ha dut a terme mitjançant un helicòpter que ha sobrevolat la zona del PAI Sant Gregori a primera hora del matí, emprant el producte Vectobac 12AS / Vectobac WG. Totes dues substàncies són larvicides biològics sobre la base de Bacillus thuringiensis, l'organisme dels quals són diana únicament les larves de mosquit i mosca negra, innocu per a resta de fauna i persones, sent el mateix producte que s'utilitza en els tractaments terrestres.

 

El tractament aeri resulta eficaç en aquelles zones com Sant Gregori que complixen els requisits i que a més són espais de major risc per la seua inundabilitat. Cal indicar que en els tractaments contra els mosquits es prioritzen els larvicides, és a dir, aquells destinats a reduir les poblacions de larves per a evitar el seu desenvolupament a adult i així evitar molèsties a la població.

 

Les actuacions conjuntes amb la Diputació de Castelló han suposat una important baixada d'incidències en la capital de la Plana Baixa durant l'estiu”, ha valorat la regidora de Sanitat, Isabel Monfort, qui ha explicat que “el tractament aeri en terme municipal de Burriana és un reforç més amb el qual no comptava la nostra ciutat des de feia més de 10 anys”.