A conéixer de primera mà esta tercera edició i el projecte de digitalització que realitzen en el Museu s'ha acostat l'alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí

Burriana.- (25-10-24). Durant esta setmana, el Museu Arqueològic de Burriana ha celebrat la tercera edició del Curs Internacional d'Arqueologia i Cultures del Mediterrani Antic. Estos estudis estan promoguts per l'Aula d'Arqueologia Mediterrània, amb l'objectiu que estudiants estrangers puguen conéixer el nostre patrimoni arqueològic a través del Museu i les excavacions.

Esta 'Aula' va ser creada mitjançant un conveni entre l'Ajuntament de Burriana i la Universitat Jaume I (UJI), amb la finalitat de dur a terme una major implantació de la universitat a la ciutat de Burriana, en el seu entorn, i donar peu a un marc d'activitats d'investigació, formació i promoció del patrimoni cultural i arqueològic del municipi.

 

Així doncs, a través de convenis amb altres institucions nacionals i europees, este taller ha atret fins a la capital de la Plana Baixa a estudiants i professors de la Università di Macerata (Itàlia), la Universitat de Potsdam (Alemanya) i la Universitat Jaume I de Castelló, per a potenciar el traspàs de coneixement a través de la internacionalització i formar als alumnes en la protecció i difusió del patrimoni arqueològic en una dimensió trasmediterránea, a través de sessions d'excavació i extracció arqueològica en la zona de Sant Gregori.

 

Al seu torn, també s'estan realitzant els laboratoris del Museu d'Arqueologia de Burriana, en la qual els estudiants coneixen estos materials extrets, fins al moment previ a la seua restauració i exposició, com ceràmica, ossos, i metalls, entre altres; per a la seua posterior documentació i registre de les dades de l'excavació, tot això baix la supervisió de l'equip de restauradores del museu.

 

A més, este nou projecte compta amb la implementació de les últimes tecnologies gràcies al projecte amb el qual col·labora el museu de Burriana i esta liderat per l'UJI, la Universitat Politècnica de València i universitats d'Itàlia, Hongria i de França. El museu arqueològic municipal és un dels punts de desenvolupament d'un projecte didàctic europeu relacionat amb el patrimoni, on es digitalitzen algunes de les peces arqueològiques de la capital de la Plana Baixa, i gràcies a la realitat augmentada, es crea una àrea virtual ambientada en el museu burrianenc, on els alumnes poden excavar virtualment estes restes arqueològiques, sent els alumnes d'este curs els qui proven per primera vegada eixe tipus de recurs.