• Més de quaranta establiments col·laboren en aquesta iniciativa, amb la taronja nuleta com a protagonista i un enfocament solidari per a recaptar fons per als xiquets dels municipis afectats per la DANA.

 

 


Burriana (20.11.2024). - L'Ajuntament de Burriana, a través de les regidories de Turisme i Agricultura, en col·laboració amb l'Associació d'Hostaleria de Burriana, ha presentat les Jornades Gastronòmiques Solidàries de la Nuleta, que tindran lloc del 22 de novembre al 8 de desembre. Aquesta iniciativa que busca recaptar fons per a ajudar els xiquets dels municipis afectats per la DANA estarà protagonitzada per la tradicional taronja "nuleta" en una variada selecció gastronòmica.

 

Les jornades estaran protagonitzades per deu establiments de l'Associació d'Hostaleria de Burriana: el Club Nàutic Burriana, Ca Oliva, Les Dunes, Pinocchio, El Arenal, Coppelia Bonica, Nona's, el Polifuncional La Serratella, Salva Wings i Bombora's. Cadascun d'ells ha preparat una selecció de plats en els quals la taronja nuleta serà l'ingredient principal.

 

Des de l'inici d'aquesta campanya solidària i fins al dia 22 de desembre, la regidoria de Turisme ha disposat unes guardioles que es repartiran entre els més de 40 restaurants participants per a facilitar les donacions d'aquells que gaudisquen de les activitats programades. Durant la celebració, a cada comensal se li entregarà una targeta solidària amb l'etiqueta #ValenciansEnPeuAlcemse, amb l'objectiu de fomentar la difusió d'aquesta iniciativa i animar els assistents a compartir-la en xarxes socials.

 

Aquesta acció adquireix un valor especial en aquestes dates pròximes al Nadal, moments idonis per a compartir i ajudar. Els fons recaptats es destinaran íntegrament als damnificats per la DANA, oferint així una oportunitat perquè totes aquelles persones que, pels seus compromisos, no han pogut col·laborar com a voluntaris, puguen contribuir deixant un donatiu en els bars i restaurants participants.

 

Programa de Conferències

 

Aquestes jornades solidàries han sigut precedides per dues conferències que es van dur a terme en el Saló de Plens de l'Ajuntament, oferint una mirada en profunditat a la importància de la taronja nuleta en la gastronomia i l'alimentació saludable.

 

La primera conferència va tindre lloc el dilluns 18 de novembre, a les 17.30 h, sota el títol "La Nuleta, la Reina de la Plana i les seues aplicacions en la cuina". Va ser dirigida per Juan Vicente Moros Planelles i César Estañol Amiguet, president i portaveu de l'Associació de la Clemenules de la Plana, qui van exposar el valor cultural i gastronòmic d'aquesta varietat de taronja autòctona. A més, la sessió va comptar amb la participació de Nacho Bou, xef executiu de Croquellanas i representant de Pizzeria Pinocchio, qui va compartir diverses aplicacions pràctiques de la nuleta en la cuina.

 

La segona conferència es va celebrar el passat dimarts 19 de novembre, a les 17.30 h, amb el títol "Alimentació Saludable: Som el que mengem". En aquesta ocasió, Paloma Roures Edo, consultora d'oli d'oliva verge extra en Intercoop Consultoria, va parlar sobre els beneficis d'una dieta equilibrada i el seu impacte positiu en el benestar.

 

La regidora de Turisme, Noelia Peris, ha subratllat la importància d'aquesta iniciativa: "les targetes solidàries i l'etiqueta #ValenciansEnPeuAlcemse reflecteixen l'esperit de generositat en unes dates tan assenyalades. Recordem que amb cada donació, la teua ajuda els ajuda. D'aquesta manera ens acostem més i més a poder oferir un Nadal com es mereixen els xiquets afectats per la DANA". Per part seua, el regidor d'Agricultura, Fran Capdevila, ha afegit "aquestes jornades no sols ajuden els damnificats per la catàstrofe meteorològica recent, sinó que també contribueixen a donar visibilitat al treball dels nostres agricultors i a promoure el consum de productes locals, essencials per a enfortir la nostra economia i preservar la nostra identitat".