• Des d'este moment, es troben a la disposició del públic en un dels corredors del claustre del Centre Municipal de Cultura de la Mercè, sense necessitat d'accedir a l'interior del museu per a apreciar-los.

 

04-05-2024 (Burriana). Dins del projecte de renovació del Museu Arqueològic Municipal, s'han volgut reubicar els escuts heràldics que anteriorment es trobaven encastats en les parets de les sales del museu. Amb la recent reforma, han sigut traslladats al corredor d'entrada, situats un a cada costat de la inscripció de pedra de l'antic Convent i Ermita de Sant Mateu, que porta tres dècades en esta ubicació.

 

El primer dels escuts, es trobava en la que va ser la casa de Rafael Martí de Viciana en l'actual Carrer Major, habitada després per la família Gosalbo-Bonet, a qui pertany este escut heràldic. Posteriorment, va ser traslladat des d'este immoble fins a una almàssera al carrer de la Mercè, d'on va ser recuperada pel Museu Local de les Escoles Graduades a principis del segle XX, mantenint-se en la institució (ara Museu Arqueològic de Burriana) fins a l'actualitat.

 

El segon escut nobiliari, llaurat en calcària negra del País, es creu que va estar situat en algun habitatge del carrer San Juan en el segle XVIII. En 1928 va ser trobat en una casa del carrer Santo Domingo, i de la mateixa manera que l'anterior escut heràldic passe a formar part dels fons del museu on roman fins al dia de hui.

 

Des d'este moment, es troben a la disposició del públic en un dels corredors del claustre del Centre Municipal de Cultura de la Mercè, sense necessitat d'accedir a l'interior del museu per a apreciar-los.