• Des del seu inici al juliol, el programa ha beneficiat 26 persones en situació de vulnerabilitat, oferint-los formació i eines per a la seua inclusió sociolaboral.

Burriana (21.11.2024). - L'Ajuntament de Burriana, a través de la regidoria de Serveis Socials, continua treballant en la millora de la inclusió social dels seus ciutadans mitjançant el Programa ILUSIONA-T, un projecte per a la implementació d'itineraris personalitzats d'inclusió social, emmarcat en el contracte programa signat amb la Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge. Aquest programa, finançat pel Fons Social Europeu Plus (FSE+) de la Comunitat Valenciana 2021-2027, es va posar en marxa l'1 de juliol de 2024.


El Programa ILUSIONA-T té com a objectiu principal activar i acompanyar les persones, especialment beneficiàries de la Renda Valenciana d'Inclusió (RVI), per a abordar les dificultats que obstaculitzen la seua inserció social i laboral. Des del seu inici, un total de 26 persones en situació de vulnerabilitat o risc d'exclusió social han participat en aquest projecte, dissenyant junt amb professionals el seu itinerari personalitzat d'inclusió sociolaboral.


A partir de les atencions individuals realitzades, l'equip tècnic va detectar una necessitat comuna entre les persones participants, la qual cosa va portar a programar i realitzar el curs “Característiques i necessitats d'atenció higiènic-sanitària a persones dependents al seu domicili”. Aquesta acció formativa, que va tindre lloc del 12 al 21 de novembre, ha comptat amb una duració de 40 hores i no sols ha brindat coneixements pràctics, sinó que també ha fomentat competències transversals fonamentals per a l'entorn laboral.


Durant el curs, els participants han treballat aspectes com la higiene personal, la comunicació, les habilitats socials, la puntualitat, la capacitat de treball en equip i el compromís amb el seu procés de canvi i accés al mercat laboral. Aquests elements, avaluats de manera contínua, resulten essencials per a garantir una transició reeixida cap a un entorn laboral.


La regidora de Serveis Socials, Isabel Monfort, ha valorat la posada en marxa d'aquest programa “que demostra el nostre compromís amb les persones en situació de vulnerabilitat, oferint-los eines reals per a millorar la seua qualitat de vida i la seua integració sociolaboral.” Monfort ha afegit, a més, que “accions com aquest curs no sols els permeten adquirir coneixements, sinó que també ajuden a generar confiança, rutina i motivació, elements clau per a accedir al mercat laboral i construir un futur millor.”

 

Burriana (21.11.2024). - L’alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, ha participat en la sisena edició de la Cimera d’Alcaldes, celebrada al Saló de Recepcions del Palau Provincial de Castelló. Esta trobada, organitzada per la Diputació Provincial i convocada per la presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, ha reunit els representants municipals de tota la província amb l’objectiu d’abordar les necessitats locals i establir prioritats per als pressupostos provincials de 2025.

 

Durant la jornada, s’han tractat qüestions clau per a garantir que les inversions de la Diputació reflectisquen les demandes reals dels municipis. L’edició, inicialment programada per al 31 d’octubre, va ser ajornada a causa de la DANA a la Comunitat Valenciana, prioritzant en aquell moment l’atenció als municipis afectats.

 

L’alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, ha subratllat que “és fonamental que els municipis tinguen veu en estos espais de col·laboració per a garantir que les decisions responguen a les veritables necessitats dels ciutadans. Este diàleg enfortix la nostra província”. A més, el primer edil ha afegit que “estes trobades també ens permeten posar idees en comú que afavorisquen el correcte desenvolupament de la nostra província”.

  • La iniciativa està oberta a tot l’alumnat del centre, independentment de l’especialitat artística

21.11.24 (Burriana). El Centre Municipal de les Arts organitza una nova edició del Concurs de Postals de Nadal. Així, un any més, el centre obri les portes perquè tot l’alumnat done curs a la seua creativitat i propose una felicitació nadalenca que unisca estil, disseny i personalitat. D’aquesta manera, l’únic requisit per a participar en el certamen creatiu és ser alumne del centre (major de 7 anys) de qualsevol de les disciplines que s’imparteixen: música, dansa, teatre o arts plàstiques.


Les bases establixen diverses premisses a tindre en compte. Dins del bloc d’alumnat menor de 18 anys, poden participar les persones inscrites en Jardí Artístic 7 o en qualsevol de les activitats infantils o juvenils d’arts plàstiques, música, dansa o teatre. Este grup d’alumnes ha de presentar la seua proposta de postal nadalenca en un format de mesura màxima DIN A4. El dibuix ha de ser únicament per una cara i només es permet presentar una proposta per persona. D’altra banda, en el bloc de famílies i alumnat adult/sènior, la premissa és ser alumnat de la secció adulta o sènior del centre o família d’alumnat del centre (germans, pares, avis...). En esta secció, els treballs poden ser individuals o col·lectius. Per a les famílies, el treball s’ha de presentar en una mesura màxima de A4, mentre que per a adults i sèniors, el format serà A5. En ambdós categories, el dibuix ha de ser per una cara.


Presentació de treballs i entrega de guardons


Les persones interessades a participar poden entregar la seua proposta del 25 al 29 de novembre en la consergeria del centre o a l’aula 402. Del 2 al 13 de desembre, el Centre Municipal de les Arts acollirà l’exposició de les diferents postals i es realitzarà una votació popular que determinarà el guanyador de cada categoria. L’entrega de guardons serà el 19 de desembre a les 19.30 hores a l’Auditori Juan Varea. Per a l’ocasió, l’equip d’Art està preparant un espectacle especial per a donar protagonisme al treball dels alumnes. Així, l’Orquestra de Guitarres del Centre Municipal de les Arts i el grup de Teatre interpretaran un concert nadalenc en què s’aniran entregant tots els premis previstos, un per cada categoria.


Segons el regidor de Cultura, Jesús Albiol, “este tipus d’iniciatives són fonamentals per a motivar l’alumnat del Centre Municipal de les Arts i aconseguir impulsar les seues capacitats creatives més enllà de les activitats que es realitzen a l’aula dia a dia”. Així mateix, la directora del centre, Ana Llopis, posa en valor tot el treball de preparació que s’està realitzant per a esta activitat: “Amb la finalitat d’interconnectar les diferents especialitats que hi ha al centre, per a l’entrega de premis del concurs comptarem amb un espectacle musical en què participaran l’Orquestra de Guitarres i el grup de Teatre”.

 
 
 

 

  • En la Junta de Protecció del Paratge Natural del Clot de la Mare de Déu es van abordar, a més, millores ambientals amb regeneració vegetal, activitats esportives i la sol·licitud del guardó Sender Blau 2025

 


Burriana (21.11.2024). - L'Ajuntament de Burriana ha celebrat la Junta de Protecció del Paratge Natural del Clot de la Mare de Déu, en què s'han tractat diversos temes clau per a la preservació i millora d'aquest espai natural emblemàtic. Entre les principals qüestions tractades destaca la reclamació a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) de la neteja dels trams interurbans del riu Anna i del llit des de Benitandús fins a la desembocadura al Clot de la Mare de Déu. Aquestes mesures són fonamentals per a previndre l'acumulació de residus, troncs i canyes que afecten negativament el Clot i la platja de Burriana.


La regidora de Medi Ambient, Noelia Peris, ha subratllat que “és imprescindible que la CHJ intervinga en aquestes àrees per a evitar que les problemàtiques aigües amunt repercutisquen directament en el nostre municipi”. Peris ha afegit, a més, que, “aquesta és una sol·licitud que portem anys plantejant i que ara reiterem des del Consell de Protecció del Paratge Natural del Clot”.


Així mateix, es va presentar un balanç de les actuacions realitzades recentment en el Clot, com la neteja i l'abatiment de 26 oms i xops morts, una acció duta a terme al setembre per a fomentar una regeneració saludable de la vegetació i millorar la biodiversitat de l'àrea. A més, el consistori de la capital de la Plana Baixa ha enviat la sol·licitud del Guardó Sender Blau 2025, un reconeixement atorgat per l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) a recorreguts que promoguen l'ús sostenible del litoral.


Durant la junta, també es va donar llum verda a activitats esportives com la XXII Volta al Clot, organitzada per Amics del Clot, i la carrera d'obstacles OCR Pirates Race, així com a la proposta del Club Esportiu El Pescador per a abordar la problemàtica de la tortuga invasora en el paratge. Aquestes activitats subratllen el paper del Clot com un espai multifuncional, combinant esport, conservació i conscienciació mediambiental.


L'alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, ha destacat la importància d'aquestes iniciatives ja que “el Clot de la Mare de Déu no sols és un tresor natural, sinó també un espai de gaudi per als nostres veïns i visitants. Per això, és prioritari continuar impulsant-ne la conservació i fomentar activitats responsables que respecten aquest entorn.”

 

 

  • Més de quaranta establiments col·laboren en aquesta iniciativa, amb la taronja nuleta com a protagonista i un enfocament solidari per a recaptar fons per als xiquets dels municipis afectats per la DANA.

 

 


Burriana (20.11.2024). - L'Ajuntament de Burriana, a través de les regidories de Turisme i Agricultura, en col·laboració amb l'Associació d'Hostaleria de Burriana, ha presentat les Jornades Gastronòmiques Solidàries de la Nuleta, que tindran lloc del 22 de novembre al 8 de desembre. Aquesta iniciativa que busca recaptar fons per a ajudar els xiquets dels municipis afectats per la DANA estarà protagonitzada per la tradicional taronja "nuleta" en una variada selecció gastronòmica.

 

Les jornades estaran protagonitzades per deu establiments de l'Associació d'Hostaleria de Burriana: el Club Nàutic Burriana, Ca Oliva, Les Dunes, Pinocchio, El Arenal, Coppelia Bonica, Nona's, el Polifuncional La Serratella, Salva Wings i Bombora's. Cadascun d'ells ha preparat una selecció de plats en els quals la taronja nuleta serà l'ingredient principal.

 

Des de l'inici d'aquesta campanya solidària i fins al dia 22 de desembre, la regidoria de Turisme ha disposat unes guardioles que es repartiran entre els més de 40 restaurants participants per a facilitar les donacions d'aquells que gaudisquen de les activitats programades. Durant la celebració, a cada comensal se li entregarà una targeta solidària amb l'etiqueta #ValenciansEnPeuAlcemse, amb l'objectiu de fomentar la difusió d'aquesta iniciativa i animar els assistents a compartir-la en xarxes socials.

 

Aquesta acció adquireix un valor especial en aquestes dates pròximes al Nadal, moments idonis per a compartir i ajudar. Els fons recaptats es destinaran íntegrament als damnificats per la DANA, oferint així una oportunitat perquè totes aquelles persones que, pels seus compromisos, no han pogut col·laborar com a voluntaris, puguen contribuir deixant un donatiu en els bars i restaurants participants.

 

Programa de Conferències

 

Aquestes jornades solidàries han sigut precedides per dues conferències que es van dur a terme en el Saló de Plens de l'Ajuntament, oferint una mirada en profunditat a la importància de la taronja nuleta en la gastronomia i l'alimentació saludable.

 

La primera conferència va tindre lloc el dilluns 18 de novembre, a les 17.30 h, sota el títol "La Nuleta, la Reina de la Plana i les seues aplicacions en la cuina". Va ser dirigida per Juan Vicente Moros Planelles i César Estañol Amiguet, president i portaveu de l'Associació de la Clemenules de la Plana, qui van exposar el valor cultural i gastronòmic d'aquesta varietat de taronja autòctona. A més, la sessió va comptar amb la participació de Nacho Bou, xef executiu de Croquellanas i representant de Pizzeria Pinocchio, qui va compartir diverses aplicacions pràctiques de la nuleta en la cuina.

 

La segona conferència es va celebrar el passat dimarts 19 de novembre, a les 17.30 h, amb el títol "Alimentació Saludable: Som el que mengem". En aquesta ocasió, Paloma Roures Edo, consultora d'oli d'oliva verge extra en Intercoop Consultoria, va parlar sobre els beneficis d'una dieta equilibrada i el seu impacte positiu en el benestar.

 

La regidora de Turisme, Noelia Peris, ha subratllat la importància d'aquesta iniciativa: "les targetes solidàries i l'etiqueta #ValenciansEnPeuAlcemse reflecteixen l'esperit de generositat en unes dates tan assenyalades. Recordem que amb cada donació, la teua ajuda els ajuda. D'aquesta manera ens acostem més i més a poder oferir un Nadal com es mereixen els xiquets afectats per la DANA". Per part seua, el regidor d'Agricultura, Fran Capdevila, ha afegit "aquestes jornades no sols ajuden els damnificats per la catàstrofe meteorològica recent, sinó que també contribueixen a donar visibilitat al treball dels nostres agricultors i a promoure el consum de productes locals, essencials per a enfortir la nostra economia i preservar la nostra identitat".