El Ayuntamiento de Burriana se adhiere al Plan 'Resistir'  de la generalitat  para conceder las ayudas 'Paréntesis'
  • L'Ajuntament de Borriana s'adhereix al Pla de la Generalitat dirigit als sectors i negocis del municipi més afectats per les restriccions que provoca la pandèmia de la Covid-19.
  • Amb les ajudes ‘Parèntesis’ cada empresa del municipi, amb un màxim de 10 persones treballadores, podrà rebre 2.000 euros fixos, més 200 euros per cada persona treballadora

Les empreses i autònoms de Borriana disposaran d'un total de 988.267 euros de les denominades ajudes Parèntesis, incloses dins del ‘Pla Resistir’ de la Generalitat Valenciana, per als sectors i negocis del municipi més afectats per les restriccions que provoca la pandèmia de la Covid-19.

Amb l'objectiu de poder posar en marxa com més prompte millor aquest programa de subvencions a la ciutat, segons ha explicat l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, l'Ajuntament està treballant ja en la modificació de crèdit del seu pressupost municipal per a fer efectiu el 15% del total que li correspon aportar i que suposarà una injecció municipal de 148.241 euros a aquest pla autonòmic d'ajudes directes cofinançat per la Generalitat, la Diputació i els ajuntaments.

D'aquesta forma, Safont ha confirmat que el consistori s'adherirà, en els pròxims 10 dies, al Pla Resistir de la Generalitat, publicat ahir en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), gràcies al qual a Borriana es destinarà prop d'un milió d'euros per a "ajudar els sectors més afectats a superar aquest parèntesi d'activitat", dels quals el 62,5% l'aportarà la Generalitat, el 22,5% la Diputació de Castelló i el 15% l'Ajuntament.

Concretament, es posaran a disposició dels sectors afectats del municipi, un total de 988.267 euros, dirigits a cobrir les despeses de l'activitat realitzada per les persones treballadores autònomes i microempreses amb un màxim de 10 persones treballadores.

L'alcaldessa ha destacat que es tracta d'ajudes “molt importants”, fruit de "la col·laboració, el diàleg i l'acord" entre la Generalitat, les diputacions i els ajuntaments “en la causa comuna per a superar la pandèmia i reactivar l'economia”. Amb aquestes ajudes, ha indicat, “les empreses o autònoms de Borriana que més estan patint l'impacte de la Covid-19 rebran ajudes directes”.

Per a l'Ajuntament, ha manifestat, suposarà “un esforç econòmic important, però en aquests moments hem de prioritzar i donar suport a qui més el necessiten i totes les administracions hem de fer l'esforç que siga necessari per a estar al costat del teixit econòmic i social del municipi”.

En concret, rebran 2.000 euros per persona autònoma o microempresa i 200 euros més per cada treballador a càrrec d'aquestes persones autònomes o empreses. En el decret de la Generalitat s’estableix el tipus d'empreses que podran accedir, com són els comerços, allotjaments, hotels, restaurants, bars, agències de viatges, operadors turístics i altres activitats recreatives i d'entreteniment entre altres.

Les ajudes estan dirigides a cobrir les despeses de l'activitat realitzada per les persones treballadores autònomes i microempreses amb un màxim de 10 persones al seu càrrec. Aquestes despeses podran haver-se realitzat des d'abril de 2020.

L'Ajuntament de Borriana, ha precisat l'alcaldessa, està treballant ja en els mecanismes i procediments per a tramitar-ho de forma urgent en les pròximes setmanes, per a tractar d'agilitar el màxim possible el procés burocràtic i que puguen cobrar-les ràpidament”.

Des de l'equip de govern ha subratllat, “volem que els negocis de Borriana més afectats per aquesta crisi econòmica puguen disposar com més prompte millor d'ajudes immediates que contribuïsquen a la recuperació, a la conservació de l'ocupació i que mitiguen les conseqüències socials que suposa la paralització d'un sector d'activitat”.

Totes les empreses d'hostaleria de Borriana que estiguen inscrites en la base de dades municipal rebran la informació sobre aquest pla, quan estiga disponible, des del servei d'ocupació i desenvolupament local.

Cal recordar que l'Ajuntament de Borriana va deixar, des de l'any passat, exempta la taxa per ocupació de la via pública de les terrasses d'hostaleria, també per a ajudar el sector, la qual cosa ha suposat “una ajuda per a l'hostaleria local entorn a 160.000 euros en els mesos d'aplicació en els dos exercicis”.