• El document estratègic contempla treballs en la xarxa de proveïment d'aigua potable i la xarxa de clavegueram i pluvials, així com altres actuacions com continuar amb la renovació de voreres i calçades en diversos vials del municipi i la millora de l'eficiència energètica en la il·luminació de la font de la Plaça 9 d’Octubre

 

Burriana (28-02-24).- L'equip de Govern de l'Ajuntament de Burriana s'ha reunit amb l'empresa concessionària FACSA per a avançar sobre el Pla d'Infraestructures hidràuliques 2024 que comportarà una inversió a la ciutat d'1.288.190 euros. Este document estratègic contempla treballs en la xarxa de proveïment d'aigua potable i la xarxa de clavegueram i pluvials així com altres actuacions com la impermeabilització del depòsit de capçalera, continuar amb la renovació de voreres i calçades en diversos vials del municipi i la millora d'eficiència energètica en la il·luminació de la font de la Plaça 9 d’Octubre.

 

Xarxa de proveïment Aigua Potable

 

La xarxa de proveïment d'aigua potable es renovarà en 3.998 metres. La millora de la xarxa portarà una inversió de 694.856 euros i s'emprarà canonada de polietilé d'alta densitat.

 

Xarxa de clavegueram i pluvials

 

Els treballs en la xarxa de clavegueram i pluvials es desenvoluparan en 2.253 metres del total de la xarxa. En este cas, el material que s'utilitzarà serà la canonada de polietilé corrugat d'alta densitat i suposarà una inversió de 593.433 euros. A més, es realitzarà una nova instal·lació de 160 metres de longitud de la xarxa de pluvials juntament amb obres per a la millora de captació d'aigües d'escorrentia en l'Avinguda Llombai, Carrer Sant Vicent, i Carrer Malva-rosa del Grau de Burriana, així com en la xarxa de pluvials del carrer de les barques.

 

Renovació de voreres i calçada

 

Així mateix, l'empresa concessionària farà treballs de renovació de voreres i calçada en Av. Camí d’Onda, carrer Santa Rosa de Lima, carrer Verge de la Saleta, carrer Progrés, carrer Pius XII, carrer Esperanza, carrer Sant Félix, carrer Sant Vicent, carrer San Lorenzo, carrer Amlesies, carrer Ample, carrer Capitán Cortés, carrer Finello, Av. Jaime Chicharro, carrer García Moliner, carrer Maestrat, carrer Abel Mus, Av. Llombai i Av. del Transport. A més, en la zona marítima es faran actuacions amb la mateixa finalitat al carrer Oliveres i carrer Malvarosa.

 

La trobada amb l'empresa concessionària ha estat presidit per l'Alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí i van acudir els regidors d'Obra Pública, Juan Canós i l'edil de Via Pública, Mario Trullen. Respecte a les futures actuacions i inversions a la ciutat, l'alcalde ha explicat que “el Pla d'Infraestructures hidràuliques 2024 suposa una important inversió per a la nostra xarxa de proveïment d'aigua potable, xarxa de clavegueram i pluvials que són molt necessàries per a afrontar els reptes que el canvi climàtic està provocant a les ciutats”. “Preparar-nos amb unes bones infraestructures hidràuliques juntament amb l'última tecnologia que portarà la nova depuradora ens garantix afrontar el futur amb les màximes garanties i poder desenvolupar urbanísticament Burriana tractant eficientment l'aigua”, ha conclòs Monferrer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

28.02.24 (Burriana). – La regidoria de Cultura, a través del Museu Arqueològic ha organitzat la primera visita de l'alumnat de primer cicle de primària del Col·legi Consolació de Burriana que estan treballant en el projecte de centre “Un paseo por la historia”, i, en concret, el primer i segon curs estan estudiant l'Edat Antiga, centrant-se en Mesopotàmia, Grècia i Roma.

 

Jesús Albiol, regidor de Cultura, ha manifestat que “és un objectiu prioritari de la regidoria de Cultura acostar els museus als joves, i són iniciatives com esta les que afavorixen la millor formació acadèmica dels alumnes i fomenten l'interés i la inquietud en els futurs arqueòlegs, conservadors i restauradors que s'estan formant a Burriana.”

 

En este projecte es pretén que els alumnes treballen, a través de les etapes de la història, l'evolució de la societat, la cultura, el comerç, etc., des de les Intel·ligències múltiples i aprenentatge cooperatiu.

 

Com a activitat complementària han realitzat una visita al Museu Arqueològic Municipal de Burriana (MAMBU) en el qual han conegut de primera mà algunes de les peces més significatives del nostre museu i, especialment, aquelles peces relacionades amb l'Edat Antiga, època objecte del seu treball dins del projecte de centre.

 

Els alumnes van gaudir coneixent les funcions dels objectes antics, com la d'una llucana romana, a més de les llegendes mitològiques que amaguen peces com la crátera grega de Orleyl.

 

A pesar que el Museu Arqueològic seguix sense estar obert al públic degut a la seua recent reforma, esta activitat es va realitzar com mostreig per a futures intervencions educatives, a causa del gir de l'espai expositiu i el seu discurs museològic, transformant-se en un museu didàctic i adaptant-se als nous corrents de la museologia social.

Burriana (28.02.29) .-El mòdul d'obra del Taller d'Ocupació “Riu Anna IV” de l'Ajuntament de Burriana, en col·laboració amb LABORA, han iniciat les tasques de reparació de deficiències en el "trencadís" d'algunes zones de Via Pública del municipi.

 

Estos treballs es realitzaran per fases; entre elles es troben les illetes de la Plaça 9 d’Octubre, el Centre Social Antonio Pastor i la part del mur del riu que es troba en la Plaça de la Fira. Per a les reparacions en les altres zones de mur, es farà ús de materials ceràmics amb la mateixa tonalitat però s'executarà seguint un altre patró, a causa de la falta d'existències del material de revestiment original.

 

Este matí, la regidora de Polítiques actives d'ocupació, Suni Fandos, juntament amb l'edil de Via Pública, Mario Trullen, han visitat les primeres actuacions en el mur del riu de la zona de la Plaça de la Fira. Al seu torn, el mòdul de pintura, ha fet tasques similars a les aules i la zona exterior de les instal·lacions del Taller d'Ocupació, situat en l'antic escorxador.

 

Este projecte pretén garantir un treball efectiu mitjançant la formació professional adequada a l'ocupació a exercir, facilitant així la inserció laboral.

  •  La Policia Local de Burriana reforçarà els torns de treball per a atendre cada acte amb personal específic, amb prop de 230 servicis operatius entre el 15 i el 19 de març
  • En el dispositiu especial de seguretat per a les Falles 2024 participaran la Policia Local, Guàrdia Civil, Policia de la Generalitat, bombers del Consorci Provincial, Via Pública i l'Agrupació Provincial de Voluntaris i Voluntàries de Protecció Civil

Burriana (27.02.24).- La Junta Local de Seguretat celebrada a l'Ajuntament de Burriana i presidida per l'Alcalde, Jorge Monferrer Daudí, i per la subdelegada del Govern a Castelló, Antonia García Valls, ha posat sobre la taula els operatius especials per a garantir la seguretat en totes i cadascuna de les activitats falleres programades del 15 al 19 de març, així com la de les persones que visiten la ciutat durant els festejos. Entre els càrrecs dels cossos i forces de seguretat assistents a la reunió destaca José Manuel Guerrero, Comandant 3r Companyia de la Guàrdia Civil, Raúl Amat, Intendent Cap de la Policia Local, Vanesa Hernández, Javier Fabregat i Javier López, Inspectors de la Policia Local, José Luis Real, Brigada del lloc principal de la Guàrdia Civil de Burriana, Joaquín Ramón, Sergent de la Guàrdia Civil de Burriana juntament amb el representant del Consorci Provincial de Bombers de Castelló i el nou Cap de parc de la Plana Baixa, Rafael Valero.

En la reunió també han participat la regidora de Falles i presidenta de la Junta Local fallera, Paloma Boix, i la Cap de la Unitat Contra la Violència de Gènere de Castelló, Rosa Marco, juntament amb els principals comandaments de la Policia Local, la Guàrdia Civil, així com del Consorci Provincial de Bombers de Castelló.

“L'objectiu d'este dispositiu és preparar a la ciutat i garantir la seguretat perquè la ciutadania gaudisca i participe d'estos dies en què es preveu una gran afluència de visitants", ha explicat l'alcalde, que ha assegurat que els diferents cossos de seguretat "treballaran amb la màxima coordinació per a garantir unes festes segures".

Entre les qüestions plantejades en la reunió s'ha confirmat que la Policia Local de Burriana reforçarà els torns de treball per a atendre cada acte amb personal específic, que suposaran al voltant de 230 servicis operatius que es duran a terme entre el 15 i el 19 de març.

La Policia Local se centrarà especialment en la mascletà, la macrodespertà, la Nit del Foc i el dia 19 en l'ofrena i la Nit de la Cremà, esdeveniments en els quals també realitzarà un important desplegament d'efectius el Consorci Provincial de Bombers i l'Agrupació Provincial de Voluntàries i Voluntaris de Protecció Civil, així com el departament de Via Pública municipal, per a garantir uns espectacles pirotècnics segurs i amb totes les mesures preventives necessàries. Així mateix, s'ha adonat de les estadístiques de delinqüència i d'intervencions de la Policia Local, així com del funcionament del servici de protecció de mates de violència sobre la dona.

L'Alcalde de Burriana ha demanat “la col·laboració dels ciutadans perquè en les Falles 2024 prevalga el civisme i el respecte, així com la prudència i la responsabilitat per part dels veïns”. Finalment, Monferrer ha agraït el treball que realitzen “de forma totalment coordinada” les forces de seguretat, els qui juntament amb el treball de Via Pública i de la mateixa Junta Local “fan possible que les Falles de Burriana se celebren amb la màxima seguretat i sense incidents”.

 

 

 

 

 

 

Burriana (27.02.24).- Amb motiu del duel decretat per l'incendi d'un edifici de València, el dia 25 de febrer, es van cancel·lar els actes de l'homenatge faller a Salvador Boix Mesado, lliurament de les màximes recompenses de Burriana i de València, i fallers d'honor de les diferents comissions a les Reines Falleres. Aquests actes es programen de nou per al diumenge, 10 de març, mantenint el mateix horari en la Plaça Major de Burriana.

Es donarà inici a les 12:00h. amb l'homenatge faller a Salvador Boix Mesado, menció rebuda per unanimitat del conjunt de les 18 comissions falleres del municipi, per la seua dedicació i compromís amb el desenvolupament de les Falles a Burriana. Posteriorment, les Reines Falleres de Burriana 2024 entregaran les màximes recompenses atorgades en l'exercici faller 2024 per la Junta Local Fallera de Burriana i la Junta Central Fallera de València. I finalment, els representants de les comissions falleres faran lliurament dels fallers d'honor a les màximes representants de les festes josefinas, en uns actes plens de sorpreses per a tot el col·lectiu faller i veïns que d'ells vulguen participar.

  • Les actuacions han finalitzat al carrer Chicharro, encreuament amb el carrer Rosa dels Vents, juntament amb les obres en els encreuaments dels carrers Indústria, Maestro Serrano, Germanies i Artana

Burriana (26.02.24).- L'Ajuntament de Burriana ha finalitzat el Pla de Mobilitat amb obres de condicionament d'itineraris accessibles en diversos trams de la xarxa viària municipal. Unes actuacions en les quals s'han executat guals per als vianants i millorat alguns ja existents en diversos punts de la ciutat amb la finalitat de continuar eliminant barreres físiques i aconseguir una Burriana més accessible per a les persones amb diversitat funcional. Les obres, que han sigut coordinades per les regidories d'Obra Pública i Via Pública, es van iniciar al carrer Artana i han finalitzat al carrer Chicharro, a l'altura de l'encreuament amb el carrer Rosa del Vents.

El condicionament dels vials previstos, comporten una inversió aproximada de 20.000 euros i per fi, després de 8 anys d'oblit de l'anterior equip de Govern, solucionaran els problemes de mobilitat arrossegats en el temps. Per això, cal destacar que el compromís d'este equip de govern amb el benestar dels burrianencs és clar i rotund", ha valorat el regidor d'Obres Públiques Juan Canós. Així mateix, l'edil de Via Pública, Mario Trullen, ha afegit que “este equip de Govern actua amb celeritat per a resoldre els problemes dels veïns i el dijous passat, 22 de febrer, van finalitzar totes les obres contemplades en este Pla de Mobilitat 2023”.

25.02.24 (Burriana). – L'I Concurs de Dibuix i Pintura Ciutat de Borriana, organitzat pel Centre Municipal dels Arts, ja té guanyadors. Daniel Benages, Bàrbara Seglar i Lídia Tornador han sigut els artistes les obres dels quals han resultat triades pel jurat en les categories Adults, Juvenil i Infantil, respectivament. Així doncs, l'obra de Daniel Benages ha sigut premiat amb 500€, mentre que Bàrbara Seglar i Lídia Tornador han obtingut sengles lots de productes professionals de dibuix i pintura valorats en 300€.En paraules del regidor Jesús Albiol, “l'èxit de participació i la qualitat de les obres que han participat en aquest I Concurs de Dibuix i Pintura Ciutat de Burriana, són el reflex de l'interés que la nostra societat té per l'art i mostra la qualitat dels autors. Aquesta és la primera de moltes edicions, que s'ha pogut dur a terme des de la regidoria de Cultura gràcies al treball de la Directora del Centre Municipal de les Arts i del seu equip docent. La meua enhorabona als premiats.”


En la categoria Adults, “Sobre l'aigua” ha sigut l'obra triada pel jurat per atresorar una tècnica i estil destacable. La pintura recull una estampa del port de Burriana i, gràcies al color i al joc de la llum, el quadre destaca pel seu realisme. En la categoria Juvenil, “Tots al Sant”, de Bàrbara Seglar ha rebut el premi pel seu treball de dibuix i collage que recull les tradicions burrianencs. Finalment, “Burriana en una vidriera”, de Lídia Tornador ha sigut l'obra premiada en categoria infantil.


De la mateixa manera, el jurat també ha entregat mencions d'honor a diverses obres per posseir una essència destacable. Ana Martínez, Sharik Nikol Tejero, Diego García, Irene Sanchis i María Teresa Zaragozá han sigut els artistes seleccionats per a aquestes distincions.


Una vegada finalitzada el lliurament de premis, el jurat i els participants han assistit a la inauguració de l'exposició que recull les més de 75 obres participants. La mostra, situada en el claustre del CMC La Mercé, es podrà visitar fins al pròxim 24 de març.


Cal esmentar que el jurat, format pels artistes Tomás Sendra, Salomé Monfort, Juan Poré, el regidor Jesús Albiol, el tècnic de Cultura Rafa Marañón i l'equip de professors del centre burrianenc, han destacat l'elevada qualitat de les obres. Per part seua, la directora del centre, Ana Llopis, va aprofitar el lliurament de premis per a anunciar que, des de demà mateix, “ens posem a treballar per a crear una segona edició i aconseguir consolidar aquest concurs”.

Burriana (24.02.24).-Anit es va celebrar el tradicional homenatge, o homenatge, a la Reina Fallera de Burriana 2024, Laia Molina, en el Teatre Payà.

 

La màxima representant de les Falles de 2024 va ser enaltida a través d'emotius poemes de les diferents comissions falleres de Burriana, un per sector. Com a novetat, tal com va ocórrer durant la vesprada d'ahir, en l'"Homenatge" de la Reina Fallera Infantil de Borriana 2024, Anna Solà, l'acte va estar precedit d'una banda cultural, en aquest cas per l'actuació Chróma del Grup de Balls Populars Els Folíes de Carcaixent.

 

D'igual forma que anit, mantenint el duel decretat per l'incident produït en un bloc de cases a València, en iniciar l'acte s'ha realitzat un minut de silenci en suport a les víctimes i els seus familiars; i la desfilada des de la Plaça Major fins al Teatre Payà ha discorregut sense música.

 

La desfilada ha estat encapçalat per l'alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, la regidora de Falles i presidenta de la Junta Local Fallera, Paloma Boix, la Reina Fallera Infantil de Burriana 2024, Anna Solà, i la Reina Fallera de Burriana 2024, Laia Molina, els qui han portat un crespó negre.