La maquinària pesada treballarà durant els propers dies per retirar sediments de la platja del Grau i poder deixar-la en condicions per als veïns i visitants que comencen a arribar al litoral borrianenc

La regidoria de Via Pública i Zona Marítima està completant la darrera fase de les obres de condicionament de les platges borrianenques amb els treballs de retirada de pedres i roques que s'han iniciat a la platja del Grau i que serviran per acabar de deixar-la en condicions abans de la data oficial d'inici de la temporada estiuenca. Durant la jornada d'avui ha estat la maquinaria pesada la que s'ha encarregat de les feines de retirada d'aquells sediments molestos per als banyistes que de forma massiva començaran a arribar a les platges de Borriana a partir de la propera setmana. De moment, és una màquina triadora la que s'encarrega de la selecció de materials que durant l'hivern s'han dipositat a la platja i que han de ser retirats posteriorment per intentar guanyar el major tram de sorra possible per que els visitants de les diferents platges puguen gaudir de forma confortable del bany i del descans. A la vegada una de les grues del Servei Municipal de Vía Pública és l'encarregada d'anar desplaçament grans roques i sediments en forma de pedres per deixar neta la zona i que la sorra siga l'única que forme el sól dels vint metres més propers a la vora de la mar.
Després dels darrers treballs de neteja duts a terme des de la regidoria de Turisme, aquesta darrera fase d'obres d'adequació tancarà la sèrie de treballs que l'Ajuntament està realitzant en els dies previs a les jornades de major afluència de turistes i veïns de Borriana a la platja. En les dues darreres setmanes s'ha renovat bona part del mobiliari del que disposen les platges, des de la substitució de la cartelleria informativa desgastada, fins a la reparació d'alguns serveis com les dutxes per a peus que ja funcionen a ple rendiment. A la mateixa zona de la platja del Grau, s'ha dut a terme una campanya especial de neteja y retirada de canyes que fins a tres operaris municipals han hagut de fer de forma manual per la impossibilitat de que la maquinaria pesada accedira a la platja i poguera crear algun desperfecte. Ara amb l'accés facilitat per les labors prèvies de neteja, tant la triadora com la grua realitzaran les labors de retirada de grans roques i pedres per habilitar només amb sorra una distància mínima d'uns quinze metres entre la platja i l'avinguda de la Mediterrània. Tal i com ha declarat el regidor de Via Pública, Vicent Aparisi “esperem que en un marge de dos o tres jornades la platja del Grau estiga completament adequada i s'hagen retirat les pedres i roques que poden ser molestes per a banyistes o gent que passeja per la platja. Així, ens anticipem a l'obertura oficial de la temporada turística a Borriana deixant les platges condicionades des del primer moment, responent de forma ràpida a les demandes que, per exemple, ens arribaven des dels veïns i veïnes de la zona del Grau”.