L'alcaldessa, Maria Josep Safont, junt a diversos membres de l'equip de govern i regidors de l'oposició reben les explicacions del màxim responsable de l'empresa encarregada de la gestió de l'aigua a  Borriana.

El delegat de FACSA a la ciutat de Borriana, Rafael Lahuerta, ha guiat avui a una representació del consistori municipal per les instal·lacions que l'empresa gestora de l'aigua i el clavegueram té a les afores del municipi, en concret al Centre de Control i l'Aula Didàctica de l'empresa. L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha encapçalat la visita a la que també han assistit diversos regidors de les àrees que tenen un contacte directe amb el treball realitzat per l'empresa adjudicatària. El regidor de Vía Pública, Vicent Aparisi, el de Sanitat, Manel Navarro, o la d'Hisenda, Cristina Rius, han seguit les explicacions del màxim responsable de FACSA, junt a d'altres regidors del consistori com Antonio Sánchez o Maria Jesús Sanchís.
La visita ha començat amb una explicació general del funcionament de la planta de tractament de l'aigua que després arriba a cada llar de Borriana. Lahuerta ha acompanyat a la delegació municipal fins a la primera de les sales que s'han visitat, la d'Osmosi, on a través d'un gràfic ha pogut detallar els distints filtres pels que passa l'aigua fins a quedar totalment preparada per al consum. A continuació, la delegació també ha visitat el Pou Borriana 6, una altra de les instal·lacions amb les qual es garanteix l'abastiment d'aigua al conjunt de la ciutat.
La visita s'emmarca dins tot el procés de renovació del clavegueram de bona part del casc urbà borrianenc, que l'empresa FACSA està portant endavant i que servirà per a la modernització dels conductes o la renovació de part del clavegueram. Durant la visita, i sobretot després de passar per l'Aula Didàctica, els representants municipals s'han mostrat realment sorpresos de la “capacitat divulgativa de l'espai”, que ha servit per contemplar i estudiar possibles futures visites de l'alumnat dels distints centres d'ensenyament de Borriana. A la sala dedicada a la pedagogia sobre el funcionament de les instal·lacions es realitzen activitats amb tecnologia pedagògica avançada i permeten als visitants conèixer la complexitat i les característiques del cicle integral de l'aigua. Tal i com ha manifestat l'alcaldessa, Maria Josep Safont “intentarem programar visites dels escolars de Borriana a l'Aula Didàctica, ja que hem descobert que té grans possibilitats a l'hora de fer divulgació sobre el cicle de l'aigua i el treball que se'n fa per abastir d'aigua a la nostra ciutat”.