En el marc de la celebració del 9 d'Octubre, el president Jose Manuel Barberà, rep de mans de l'alcaldessa el reconeixement pels seus més de 100 anys de treball a la ciutat.

El Saló de Plens de l'Ajuntament de Borriana s'ha quedat menut en la seva sessió especial del 9 d'Octubre gràcies, en part, a la presència de desenes i desenes de socis, sòcies, voluntaris i voluntàries de l'agrupació local de Creu Roja que no han volgut perdre's el lliurament oficial de la Medalla d'Or de la Ciutat. Prèviament, i com és habitual durant la jornada, també es va retre homenatge a dues dels treballadors municipals que aquest any aconsegueixen la jubilació i que també van rebre de mans de Safont la insígnia de la ciutat. En aquest 2016, els homenatjats van ser Baptista Sanz Blasco i Miguel Ferris Ortega “per haver arribat a aquesta etapa de la vida que obre un futur joiós ben merescut després de tants anys de dedicació i treball”.
Una vegada finalitzat i complert el primer punt de l'ordre del dia, arribava el moment de l'agrupació de Creu Roja a Borriana, a la qual la alcaldessa de Borriana va voler “donar l'enhorabona de forma ben especial com a reconeixement públic de tot el treball que ha fet durant això cent anys per a la gent que més el necessitava. I vull fer-ho especialment als socis i sòcies de l'entitat, als seus voluntaris i voluntàries que són el patrimoni més important de Creu Vermella a la nostra ciutat i sense els quals no s'hagués pogut arribar fins a aquí”.
Ha estat el regidor de Serveis Socials de l'Ajuntament, Manel Navarro qui ha repassat de forma detallada la història de l'entitat humanitària a Borriana, i tal com ha destacat “sempre han estat al costat dels quals més ho necessitaven, ja fora a Borriana, en les poblacions veïnes, a València, o a nivell estatal. Durant més de cent anys sempre han acudit quan se'ls ha requerit, en la “pantanà” de Tous o en les inundacions viscudes pels nostres veïns de Nules, i sempre prestant el seu esforçat treball per als veïns i veïnes de Borriana als quals més els urgia”.
Navarro ha lliurat el reconeixement al president de l'agrupació local de Creu Roja que en el seu discurs davant el públic congregat en el Saló de Plens ha insistit que “la solidaritat dels socis i sòcies i el treball constant dels voluntaris i voluntàries ens han fet arribar als cent anys a Borriana, per la qual cosa estem molt orgullosos i satisfets de rebre aquesta Medalla d'Or de la Ciutat que reconeix el treball constant de tots els que han format part durant els últims cent anys”.