El Conseller d'Educació i Esport, Vicent Marzà, inaugura la formació i destaca la implantació de projectes pioners a Borriana com el Pla PATI

 

El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha inaugurat la jornada 'Projecte esportiu de centre. Centres Educatius Promotors de l'Activitat Física i l'Esport -CEPAFE-, en les Escoles de la Mar de Borriana, acte que no han volgut perdre's diversos representants municipals entre els quals es trobava l'alcaldessa, Maria Josep Safont, o el regidor d'Esports de la ciutat Vicent Granel.

Es tracta d'una jornada de formació dirigida a professors de centres escolars i organitzada conjuntament per la direcció general d'Esport i la direcció general de Política Educativa, en col·laboració amb Formació del Professorat.

L'objectiu de la trobada a Borriana és explicar els programes que es realitzen des de la Conselleria per promocionar l'esport en edat escolar, fomentant l'educació en valors i hàbits de vida actius i saludables. En la inauguració de la jornada han participat tant el Director General d'Esport, Josep Miquel Moya, com el conseller Marzà que ha destacat que «les ganes de formar-se i de compartir experiències i bones pràctiques entorn del binomi esport i educació és un dels camps on l'educació valenciana ha d'aprofundir per garantir la qualitat educativa valenciana. Espais de reflexió com aquests ens fan créixer a tots, i sobretot beneficien als protagonistes de tot això: l'alumnat».

Per això, durant la jornada s'ha facilitat als assistents les eines per poder desenvolupar projectes esportius als centres com a part del projecte educatiu i poder ser reconeguts com a Centre Educatiu Promotor de l'Activitat Física i l'Esport -CEPAFE-.

Des de Borriana, el regidor d'Esports, Vicent Granel, s'ha mostrat “molt satisfet de comprovar, tal com ha recordat el mateix Conseller, que a la nostra ciutat ja tenim projectes i iniciatives com el Pla PATI, que són l'exemple perfecte de les sinergies que poden crear-se entre la institució pública, els clubs esportius de la ciutat i l'alumnat dels centres educatius. Anar transmetent valors a través dels programes esportius que es realitzen als nostres centres segueix sent una prioritat per a Borriana, i per això acollir les Jornades reforça la nostra idea i el camí que hem de seguir en aquest aspecte”. Per la seva banda, l'alcaldessa i regidora d'Educació, Maria Josep Safont ha volgut assenyalar que “a la nostra ciutat hem apostat clarament per la conjunció entre els valors que la pràctica esportiva pot aportar a l'educació, i com aquest tipus de Jornades han de servir perquè els docents compten cada vegada amb majors eines a l'hora de traslladar conceptes com la tolerància, l'adquisició d'hàbits saludables o algun aspecte tan característic d'algunes disciplines esportives com el treball en equip”.