Consulta censo electoral Burriana
  • - Les persones interessades poden comprovar-ne les dades i, en cas d'error, presentar al·legacions i esmenar-les

  • - Els canvis més destacables respecte a eleccions anteriors són la nova denominació de la mesa electoral del Consultori Mèdic del Port que ara es dirà de la Tinència d’Alcaldia, i que les meses ubicades a l’IES Jaume I es traslladen al CEIP Francesc Roca i Alcaide


L'Ajuntament de Borriana posa en coneixement de tota la ciutadania que fins al dilluns, 17 d'abril, totes les persones electores del municipi poden consultar en l'OAC en la planta baixa de la casa consistorial el cens electoral per a les pròximes eleccions municipals i autonòmiques del 28 de maig per a la verificació de dades o rectificació, si cal.

El cens electoral actual del municipi de Borriana està integrat per 24.853 persones que poden consultar les llistes, comprovar-ne les dades i per a saber la mesa en què cada persona electora pot exercir el dret al vot. Per a fer-ne la consulta és imprescindible presentar DNI, targeta de residència o un altre document que acredite la seua identitat.

Els electors podran també consultar o presentar reclamacions a les seues dades d'inscripció a més de l'Ajuntament, en consolats o en les delegacions provincials de l'Oficina del Cens Electoral (OCE), fins al 17 d'abril.

Com a novetat en aquestes eleccions, els electors residents a Espanya poden presentar reclamacions a través de la seu electrònica de l'INE amb el sistema Cl@ve i aportant un certificat vigent d'inscripció en el padró del seu municipi de residència.

L'Ajuntament informa que, a causa dels canvis en la distribució de la població i de les condicions dels col·legis electorals, enguany hi haurà diversos canvis. D’aquesta manera, s'informa els electors del districte del Port que la mesa del Consultori Mèdic del Port estarà en la mateixa ubicació però ara es denominarà de la Tinència d'Alcaldia. Igualment, les persones electores que votaven en les meses situades a l'IES Jaume I, hauran de votar al CEIP Francesc Roca i Alcaide (carrer Thomas Alva Edison, 1).

Els electors residents a l'estranger podran comprovar les seues dades d'inscripció en aquestes mateixes dates en les oficines consulars. També està disponible en la seu electrònica de l'INE, <https://sede.ine.gob.es>, un servei de consulta de les dades d'inscripció en el cens electoral, prèvia acreditació de la identitat de l'elector amb el sistema Cl@ve (DNI electrònic, entre d’altres).

Per a poder estar inscrit en el cens electoral de Borriana és necessari que els ciutadans i ciutadanes hagen nascut abans del 28 de maig de 2005, que estiguen empadronats en el terme municipal i inclosos en el cens electoral vigent, que tinguen la nacionalitat espanyola, que siguen espanyols residents a l'estranger i que figuren inclosos en el cens de residents absents o que siguen ciutadans estrangers residents a la ciutat i amb dret a vot en les eleccions municipals.

Targetes censals

Les targetes censals s'enviaran a partir de l'1 de maig. En les quals s'informarà de la mesa i el local electoral on ha de votar la persona electora. En la pàgina web de l'INE <http://www.ine.es> està disponible la informació d'interès sobre les actuacions de l'OCE en aquestes eleccions, recomptes d'electors, reclamacions, meses i locals electorals, vot per correu, terminis i normativa legal.

A més de la consulta del cens electoral vigent, en la seu electrònica de l'INE s'ofereixen els següents tràmits, sense necessitat d'acreditació amb certificat electrònic: consulta general de meses i locals electorals, consulta de l'estat del vot per correu i número d'enviament certificat, si s'ha enviat a Correus i emplenament de la sol·licitud de vot per correu.

Addicionalment, les delegacions provincials de l'OCE atenen les consultes sobre les actuacions de la seua competència (inscripció en el cens, meses i locals electorals, targetes censals, vot per correu, etc.) en les seues oficines i en el telèfon 900 343 232.

Vot per correu

Cal recordar que el termini per a sol·licitar el vot per correu finalitza el dia 18 de maig per a exercir aquest dret a través d’aquesta via. Per aquest motiu resulta necessari conèixer quins són els passos a seguir per a votar per correu.

Per a sol·licitar el vot per correu els ciutadans hauran d'arreplegar l'imprès de sol·licitud en l'oficina de Correus, que ja es troba disponible des de la publicació de la convocatòria. També s'haurà d’emplenar l'adreça postal a la qual la persona interessada desitja que se li envie tota la documentació electoral corresponent.

Després, segons explica el Ministeri d'Interior, l'Oficina del Cens Electoral enviarà a l'adreça indicada la documentació. El ciutadà que ha sol·licitat el vot per correu haurà de rebre personalment la documentació. A continuació, elegirà la papereta de votació i la introduirà en el sobre corresponent. Aquest sobre, juntament amb el certificat d'inscripció en el cens, es col·locaran dins del sobre que té escrita l'adreça la seua mesa electoral.