• Una cèl·lula detecta la presència del vianant i automàticament il·lumina els senyals de forma horitzontal i vertical dotant major visibilitat i seguretat als vianants

Burriana (18.11.23).- L'Ajuntament de Burriana ha instal·lat passos intel.ligents per a vianants  al llarg de la ciutat que, compten amb una cèl·lula que detecta la presència del vianant i automàticament il·lumina els senyals horitzontals i verticals, per a dotar de major visibilitat i seguretat als vianants. Així mateix, les senyalitzacions aniran connectades a l'enllumenat públic i estaran programades per a funcionar durant les hores on la llum solar no siga suficient per a donar visibilitat als vianants. S'han instal·lat, per part de l'Ajuntament, nou passos per a vianants en total, i en les pròximes setmanes es faran les pertinents proves per al seu correcte funcionament. Els passos intel.ligents per a vianants han tingut un cost d'al voltant de 90.000 euros i estan cofinançats amb fons europeus, en un 50 per cent, procedents de fons europeus . Entre els vials que compten amb esta mena de senyalitzacions estan l'Avinguda Cardenal Tarancón, el carrer major, plaça La Mercè, carrer El Barranquet, El Pla i plaça de la Generalitat.

“Amb la instal·lació dels passos intel-ligents per a vianants , Burriana continua avançant cap a una ciutat més moderna i eficient”, ha valorat el regidor de Via Pública, Mario Trullen, qui ha afegit que “els fons europeus han de servir per a continuar transformant Burriana cap al model de ciutat que volem”.