• L'alcalde de Burriana, Jorge Monferrer, i el primer edil de Les Alqueries, Antonio Gil, han mantingut una reunió amb l'objectiu de coordinar-se i informar-se sobre les ajudes per a pal·liar els efectes del temporal

Burriana (21.11.23).- L'Ajuntament de Burriana i el Consistori de Les Alqueries estan unint forces per a reclamar indemnitzacions i aconseguir la zona catastròfica per a tots dos municipis degut a l'efecte de la rebentada tèrmica que va tindre lloc el mes de setembre passat. L'alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí i el primer edil de Les Alqueries, Antonio Gil Monsonis, han mantingut una reunió amb l'objectiu de coordinar-se i informar-se mútuament sobre les possibles ajudes per a pal·liar els efectes de les fortes ratxes de vent i les pluges torrencials.

Cal recordar, que totes dues localitats han aprovat sol·licitar declarar zona catastròfica als seus municipis en sessions plenàries, després d'avaluar i analitzar els danys provocats pel temporal, que han afectat de manera més directa a l'arbratge i edificis públics. En concret, en la capital de La Plana Baixa es quantifiquen uns danys en béns públics d'al voltant de 745.000 euros i en cultius de cítrics, en uns 12 milions, i en el cas de Les Alqueries, hi ha una estimació de 3,5 milions d'euros. Sobre aquest tema, Monferrer ha recordat “la gran connexió i proximitat entre tots dos municipis”, i ha assenyalat que “la unió fa la força i Burriana remarà al costat de la localitat veïna per a tocar totes les portes que facen falta amb la finalitat d'aconseguir recursos econòmics per a reparar desperfectes que han patit les nostres ciutats”. Per part seua, l'alcalde de Les Alqueries ha exigit “el suport del Govern d'Espanya per a poder sufragar tots els danys que han patit totes dues localitats”.