L'herència urbanística rebuda de PSPV i Compromis podria hipotecar el futur de les pròximes generacions

Burriana (08.12.23).- L'informe encarregat per l'Ajuntament de Burriana per a conéixer el futur de Sant Gregori aconsella la gestió directa per al desenvolupament del PAI. Després de rebre l'informe aportat per l'empresa experta en urbanisme, l'equip de govern juntament amb els tècnics municipals estudiara aquesta via com la més viable per a traure cap avant el macroprojecte amb el qual es pretén urbanitzar més de 2,5 milions de metres quadrats en el litoral del municipi.

El passat 30 de novembre, es va aprovar en ple l'execució de la sentència del TSJCV, fent efectiva la retirada de la condició d'agent urbanitzador de la promotora Urbanització Golf Sant Gregori i la confiscació de les garanties que va depositar pel projecte, per valor de 8,5 milions d'euros. El que suposa, a efectes pràctics, tornar a l'escenari de 2016 i anul·lar les decisions preses els últims 8 anys.

Entre les altres opcions presentades en l'informe es desaconsella una nova llicència a una urbanitzadora a causa dels diferents problemes judicials que s'arrosseguen. Tampoc ha sigut una opció factible per al consistori abandonar el projecte, ja que suposaria centenes de demandes milionàries.

“Aquest Ajuntament lluitarà fins al final perquè el PAI Sant Gregori no decaiga i hipoteque el futur de les pròximes generacions. Aquest projecte és una gran oportunitat per a impulsar el turisme i atraure noves oportunitats per als burrianencs, per això farem tot el possible per a fer-ho realitat”, ha afirmat l'alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí.