• El concurs de dansa, organitzat per AEDEC, s'ha celebrat el passat cap de setmana a l'Auditori Mercé Rodoreda

Burriana (05-03-24).- Les alumnes del Taller Coreogràfic del Centre Municipal de les Arts de Burriana s'han alçat amb el Primer Premi del Certamen de Dansa Espanyola de Catalunya en les modalitats de coreografia grupal i coreografia solista. El concurs de dansa, celebrat el passat cap de setmana a l'Auditori Mercé Rodoreda (Sant Joan d’Espí) ha congregat a més de 200 ballarins arribats de diferents centres artístics de tota Espanya. El jurat d'excepció, format per Aída Gómez, Ángel Rojas i Helena Martín, tots ells llegenda i història viva de la Dansa Espanyola, van premiar el treball del grup.

Així doncs, la coreografia grupal “Quérote“ ha sigut la guanyadora de la categoria júnior. Per a l'ocasió, les alumnes Ainhoa Salom, Candela Ripollés, Clara Safont, María Izquierdo, Marta Navarro i Valeria Abaunza van interpretar esta peça, que posa en escena el folklore més actual. La bona execució de grup i la neteja en el moviment els va valdre per a alçar-se amb el màxim guardó de la modalitat grupal.

Per la seua part, en la modalitat solista, l'alumna María Izquierdo va obtindre el primer premi per la seua interpretació de la coreografia “Coplerías”, un solo d'Escola Bolera en el qual destaca l'aire flamenc del toc de baquetes. De la mateixa manera, també en la modalitat solista, l'alumna Marta Navarro va aconseguir el segon premi amb “A la Española”, un sol també d'Escola Bolera en el qual la rapidesa de moviments i execució del toc de castanyoles són el seu fort.

Per a tancar amb el palmarés obtingut pel centre burrianenc, les alumnes Candela Ripollés i María Izquierdo van aconseguir la beca d'estudis oferida pel Institut del Teatre de Barcelona (Conservatori Professional de Dansa), gràcies a la qual entren a formar part d'un programa per a ampliar la seua formació artística. Així mateix, l'alumna Ainhoa Salom va obtindre el premi Castañuelas Filigrana, gràcies a la seua actuació en la qual el seu toc de baquetes va marcar la diferència. Finalment, tot el grup va rebre el premi Ballet Nacional d'Espanya, amb el qual visitaran la seu de la companyia a Madrid per a assistir als assajos de la nova producció i conéixer tots els detalls del dia a dia d'un ballarí professional.

El regidor de Cultura, Jesús Albiol, va voler felicitar les alumnes “per la seua disciplina, constància, esforç i sacrifici, valors que els han servit per a obtindre este reconeixement i que, dia a dia, fan del nostre Centre Municipal de les Arts un referent en excel·lència artística ”. Amb tot, les alumnes ja tenen la vista posada en el pròxim certamen de dansa en el qual participaran: la final nacional de la Dance World Cup. Este esdeveniment, que se celebrarà a final de mes a l'Auditori i Palacio de Congressos de Burgos, reunix a quasi 1.500 estudiants de dansa i és la fase classificatòria per a la final mundial (Praga, juliol 2024). “Anem a Burgos amb molta il·lusió i amb els deures fets ja que han sigut mesos de molta faena i dedicació”, va explicar la directora del centre burrianenc, Ana Llopis.