El dispositiu policial ha interposat un total de 49 denúncies entre les quals destaquen infraccions com a circular en direcció contrària, dues persones en un mateix vehicle o circular per zones pea-tonals on no està permés

Burriana (06.03.24).- La Policia Local de Burriana ha finalitzat la campanya de vigilància i control d'ús de patinets elèctrics. Els Vehicles de Mobilitat Personal (o VMP, entre ells, els patinets elèctrics) són vehicles d'una o més rodes dotades d'una única plaça i propulsats exclusivament per motors elèctrics amb una velocitat màxima per disseny compresa entre 6 i 25 km/h.

Cal recordar, abans de circular, que és important conéixer les normes que tenen que cumplir els usuaris dels vehicles de mobilitat personal (VMP) en els seus desplaçaments urbans i fer-ho de manera segura. En 2023, es van registrar 297 sinistres relacionats amb patinets eléctrics, en els quals 187 persones van patir lesions i 12 van perdre la vida (11 conductors d'aquests vehicles i 1 vianant).

Aquesta campanya, per part de la Policia Local, s'ha desenvolupat des del passat 26 de febrer al 3 de març, perquè “aquest equip de Govern és conscient de la preocupació existent entre els veïns per la proliferació de vehicles de mobilitat personal. Durant la campanya s'han interposat un total de 49 denúncies, entre les quals destaquen algunes com a circular per zones per als vianants (28), no respectar senyals de prohibició i circular en direcció contraria (10), saltar-se semàfor en roig (1), circular dues persones en un mateix vehicle (2) o fer-ho amb auriculars (6)”, ha detallat el regidor de Seguretat Ciutadana, Antonio Ferrándiz.

 

 

 

“Els usuaris d'aquests vehicles han de seguir les normes de trànsit i principalment les establides pel Reglament General de Circulació, i per això continuarem vigilant explicant als ciutadans el bon ús d'aquest tipus de transport urbà”, ha indicat Ferrándiz.