• Per a aquesta xarrada, s'ha comptat amb la participació i col·laboració de Lorda Chesa Carda i coordinat per Alejandro Ribes Ferrer

Burriana.- (06-03-24). L'Ajuntament de Burriana, a través de les seues regidories de Família i Educació, va iniciar contacte l'any passat amb les Associacions de Mares i Pares d'Alumnes (Ampes) de Burriana a fi de coordinar activitats i generar estratègies conjuntes. Una de les línies d'interés comú sorgida és l'Escola de Família, que a través de les Ampes pretén seleccionar els interessos o necessitats en l'àmbit familiar en relació amb la formació i sensibilització ciutadana. Així doncs, aquesta iniciativa recopila tota la informació possible per a crear diversos tallers educatius que útils i d'interés a les famílies.

Després de la reeixida primera xarrada “Connectar per a Educar”, celebrada durant el mes de febrer passat, on es va parlar sobre com gestionar les rabietes i els comportaments dels fills, a gestionar les emocions i saber-les educar amb eines , estratègies i tècniques pedagògiques; durant aquesta vesprada, en el Saló de Plens de l'Ajuntament, s'ha impartit un segon taller titulat "Mediació Parental i Xarxes Socials".

En aquest segon taller de famílies, s'ha treballat la mediació amb l'ús d'estratègies i tècniques educatives per a aplicar en cada etapa i per a tots els nivells. A més, d'abordar l'ús pedagògic de les xarxes socials, s'ha posat a la disposició dels assistents recursos educatius per a dur-lo a terme en l'àmbit familiar.

Per a aquest nou taller, s'ha comptat amb la participació i col·laboració de Lourdes Chesa Carda i Alejandro Ribes Ferrer. Lourdes Chesa és reconeguda nacionalment com una de les millors docents d'Espanya en els Premis Educa Abanca 2023 en Educació Secundària i experta en mediació parental i xarxes socials. Per part seua, Alejandro Ribes és Pedagog i Funcionari de Carrera en Conselleria d'Educació. A més, és mestre de Pedagogia terapèutica, Audició i Llenguatge, expert en trastorns del llenguatge i DDAA. Ribes és professor a la Universitat Jaume I (UJI) i la Universitat Nacional d'Educació a Distància (UNED) de Vila-real.

 

La regidor de Família, Beatriz Conejero ha agraït “als ponents la seua assistència i compromís amb les famílies de Burriana, així com la importància d'iniciatives com la de hui davant l'augment de l'ús de dispositius electrònics entre els joves”. Per part seua, l'edil d'Educació, Alejandro Clausell ha defensat que “els centres educatius i les famílies han de treballar conjuntament en les eines que permeten un ús responsable dels dispositius electrònics i un ús pedagògic de les xarxes socials en els menors”.

 

*Aquesta xarrada ha sigut gravada en directe i està a la disposició de les persones interessades en el facebook i el canal de youtube de l'ajuntament